- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Ντόναλντ Τραμπ θα καταβάλει αποζημίωση 5 εκατ. δολαρίων στην Ε. Τζιν Κάρολ
Οι ένορκοι έκριναν ότι ο εκλεγμένος πρόεδρος ευθύνεται για τη σεξουαλική της κακοποίηση
ΗΠΑ: Εφετείο του Μανχάταν επικύρωσε την πρωτόδικη καταδίκη του Ντ. Τραμπ για σεξουαλική κακοποίηση της πρώην δημοσιογράφου Ε.Τζιν Κάρολ
Ο Ντόναλντ Τραμπ οφείλει να καταβάλει αποζημίωση 5 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ε. Τζιν Κάρολ καθώς οι ένορκοι έκριναν ότι ο εκλεγμένος πρόεδρος ευθύνεται για τη σεξουαλική κακοποίηση και στη συνέχεια τη δυσφήμηση της πρώην αρθρογράφου. Η ετυμηγορία εκδόθηκε από το τριμελές Δεύτερο Εφετείο του Μανχάταν.
Η πρωτόδικη απόφαση εκδόθηκε τον Μάιο του 2023 και αφορούσε αφενός ένα συμβάν που τελέστηκε γύρω στα 1996 στα δοκιμαστήρια ενός πολυκαταστήματος Bergdorf Goodman του Μανχάταν, όπου η Κάρολ ισχυριζόταν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ τη βίασε και αφετέρου μια ανάρτηση του επιχειρηματία, τον Οκτώβριο του 2022 στην πλατφόρμα Truth Social, όπου εκείνος χαρακτήριζε «απάτη» τις καταγγελίες της πρώην δημοσιογράφου.
Αν και οι ένορκοι στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν δεν έκριναν ότι ο Τραμπ διέπραξε βιασμό, ενέκριναν αποζημίωση για την πρώην αρθρογράφο του περιοδικού Elle, ύψους 2,02 εκατομμυρίων για σεξουαλική επίθεση και 2,98 εκατομμυρίων για δυσφήμηση. Άλλο σώμα ενόρκων διέταξε τον Ιανουάριο τον Τραμπ να πληρώσει 83,3 εκατομμύρια δολάρια στην Κάρολ επειδή τη δυσφήμησε τον Ιούνιο του 2019, όταν διέψευσε για πρώτη φορά τους ισχυρισμούς της.
Και στις δύο περιπτώσεις ο Τραμπ έλεγε ότι δεν γνωρίζει την Κάρολ, ότι «δεν είναι ο τύπος του» και ότι επινόησε την καταγγελία περί βιασμού για να προωθήσει τα απομνημονεύματά της. Έχει ασκήσει έφεση και στην απόφαση για καταβολή αποζημίωσης 83,3 εκατ. δολαρίων.
Οι υποθέσεις αυτές συνεχίζονται στα δικαστήρια μολονότι ο Τραμπ εξελέγη πρόεδρος, για μια δεύτερη τετραετή θητεία, στις 5 Νοεμβρίου. Το 1997, σε μια υπόθεση με κατηγορούμενο τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ότι οι εν ενεργεία πρόεδροι δεν έχουν ασυλία για αστικές αγωγές που εκδικάζονται σε ομοσπονδιακά δικαστήρια και αφορούν πράξεις που διέπραξαν πριν αναλάβουν τα προεδρικά καθήκοντά τους και δεν σχετίζονται με αυτά.
Οι δικηγόροι του Τραμπ υποστήριζαν ότι η απόφαση καταβολής αποζημίωσης ύψους 5 εκατ. δολαρίων έπρεπε να ακυρωθεί επειδή ο δικαστής επέτρεψε να ακούσουν οι ένορκοι τις καταθέσεις δύο άλλων γυναικών οι οποίες κατηγορούσαν τον εκλεγμένο πρόεδρο για ανάρμοστη συμπεριφορά. Η μία, η επιχειρηματίας Τζέσικα Λιντς, είπε ότι ο Τραμπ τη θώπευσε μέσα σε ένα αεροπλάνο, στα τέλη της δεκαετίας του 1970. Η άλλη, η πρώην δημοσιογράφος του περιοδικού People Νατάσα Στόινοφ, είπε ο Τραμπ τη φίλησε παρά τη θέλησή της στην έπαυλή του στο Μαρ-α-Λάγκο, το 2005.
Οι δικηγόροι του Τραμπ έλεγαν επίσης ότι ο δικαστής δεν θα έπρεπε να αφήσει τους ενόρκους να παρακολουθήσουν ένα βίντεο του 2005, στο οποίο ο πελάτης τoυς περιέγραφε γλαφυρά πώς θωπεύει γυναίκες. Και στις δύο δίκες πρόεδρος του δικαστηρίου ήταν ο δικαστής Λιούις Κάπλαν.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Αμερικανός πρόεδρος περιπλέκει ακόμη περισσότερο την κατάσταση στη Μέση Ανατολή
Πώς κατέρρευσε η «ειδική σχέση» Ρώμης και Λευκού Οίκου
Η ανακοίνωση εκδόθηκε λίγα λεπτά μετά τις δηλώσεις του Τζέι Ντι Βανς
Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μετά τη σύγκρουση δύο επιβατικών αμαξοστοιχιών - Έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος
Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχθεί η πρόσφατη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Ο Ματάν Γκρίνμπεργκ της startup Factory επένδυσε στην ποιότητα του ύπνου του προσωπικού του
Η κυβέρνηση Αλμπανέζι δεσμεύεται να αναχαιτίσει την εξάπλωση του H5N1 μετά τον εντοπισμό μολυσμένου θαλάσσιου πτηνού
Δύο βαγόνια του συρμού κατέληξαν στο οδόστρωμα από ύψος πέντε μέτρων
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ασκεί δριμεία κριτική για το κόστος της σύγκρουσης
Ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλυψε το υπερπολυτελές Boeing 747-8, αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων
Λίγες ώρες αργότερα, η οικογένεια εξέδωσε ανακοίνωση
Το περιστατικό έφερε ξανά στο προσκήνιο το φαινόμενο «King Tide» ή «βασιλική παλίρροια»
Εντάσεις στη σχέση των δύο χωρών με αφορμή την κοινή ιστορία τους
Αντιμετωπίζει ακόμα και ισόβια κάθειρξη
Αιτία του εκτροχιασμού φέρεται να είναι μία βλάβη στον μηχανισμό αλλαγής τροχιάς
Αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς επιβατών
Πρόστιμο 200 φράγκων ακόμη και για τατουάζ - Η απαγόρευση θα ισχύει και για τις ψηφιακές πλατφόρμες
Το κτίριο, ένας οκταώροφος πύργος επενδεδυμένος με γρανίτη, έχει ήδη προκαλέσει συζητήσεις για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του
Oι νέοι κανόνες θα εφαρμοστούν από την επόμενη σχολική χρονιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.