- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τραμπ: Να καταργηθεί το ανώτατο όριο του χρέους, αλλιώς πάμε για shutdown
«Αν οι Δημοκρατικοί θέλουν να το ξεφορτωθούν, θα στηρίξω», δήλωσε ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ
OΤραμπ είπε ότι η πλήρης απαλλαγή από το ανώτατο όριο του χρέους θα ήταν το πιο έξυπνο πράγμα που θα μπορούσε να κάνει το Κογκρέσο
Ο εκλεγμένος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Πέμπτη ότι το Κογκρέσο θα πρέπει να καταργήσει το ανώτατο όριο του χρέους, μια μέρα αφότου τάχθηκε κατά της συμφωνίας που επετεύχθη για τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης πριν από το κλείσιμο.
Σε μια τηλεφωνική συνέντευξη στο NBC News, ο Τραμπ είπε ότι η πλήρης απαλλαγή από το ανώτατο όριο του χρέους θα ήταν «το πιο έξυπνο πράγμα που θα μπορούσε να κάνει το Κογκρέσο. Θα το υποστήριζα πλήρως».
«Οι Δημοκρατικοί είπαν ότι θέλουν να το ξεφορτωθούν. Αν θέλουν να το ξεφορτωθούν, θα στηρίξω», πρόσθεσε ο Τραμπ. Ο Τραμπ είπε ότι το ανώτατο όριο του χρέους είναι μια έννοια χωρίς νόημα - και ότι κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα τι θα συνέβαινε αν κάποια μέρα παραβιαζόταν – «μια καταστροφή ή κάτι ανούσιο» διερωτήθηκε. «Δεν σημαίνει τίποτα, είναι μόνο ψυχολογικό», είπε.
Το ανώτατο όριο του χρέους είναι το όριο που θέτουν οι βουλευτές και που καθορίζει πόσα μπορεί να δανειστεί η ομοσπονδιακή κυβέρνηση για να πληρώσει τους λογαριασμούς της. Δεν επιτρέπει καμία νέα δαπάνη.
Στην έκκλησή του την Τετάρτη προς τους Ρεπουμπλικάνους να εγκαταλείψουν το διαπραγματευόμενο δικομματικό νομοσχέδιο για τις βραχυπρόθεσμες δαπάνες, ο Τραμπ ζήτησε επίσης από τους νομοθέτες να αυξήσουν το ανώτατο όριο του χρέους - κάτι που δεν ήταν καθόλου στο τραπέζι.
Το Κογκρέσο αύξησε τελευταία φορά το ανώτατο όριο του χρέους τον Ιούνιο του 2023, αναστέλλοντάς το έως την 1η Ιανουαρίου 2025. Συνήθως, το Υπουργείο Οικονομικών μπορεί να παρατείνει την προθεσμία χρησιμοποιώντας τα λεγόμενα έκτακτα μέτρα για να κερδίσει περισσότερο χρόνο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πόλεμοι, κλιματικά σοκ και αναγκαστικοί εκτοπισμοί επηρεάζουν την εκπαίδευση παιδιών και εφήβων
Ποια είναι τα βασικά του σημεία
Κάνει λόγο για «πολιτικό θέατρο»
Οι αρχές ερευνούν τη μακάβρια συλλογή λειψάνων που βρέθηκε στο σπίτι και στον χώρο εργασίας του
«Ήμουν απλώς έξω για μια βόλτα με το αγαπημένο μου αυτοκίνητο», δικαιολογήθηκε
Μαρτυρίες ότι έστειλε φωτογραφίες σε συμμαθητές της μετά τους φόνους
Παρουσιαζόταν υπεύθυνος για τον λιμό της Βεγγάλης το 1943
Έπασχε από ανίατη ασθένεια
Ο άλλοτε παρουσιαστής του Fox News έχει έρθει σε ρήξη με τον Τραμπ
Τρία άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες
«Τελευταία μου μέρα εδώ», ακούγεται να λέει εγκλωβισμένος επισκέπτης
To περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο
Ο γίγαντας της τεχνολογίας απομάκρυνε 21.000 εργαζόμενους
Η τελευταία πράξη στο οικογενειακό δράμα του Ρομπ Ράινερ, πριν τα Χριστούγεννα του 2025
Στο μικροσκόπιο βρέθηκαν επίσης δύο υπουργοί
Τι συνέβη λίγο πριν την κατάρριψη του μαχητικού τον περασμένο Απρίλιο
Το θερμό σύστημα υψηλών πιέσεων μένει σχεδόν ακίνητο πάνω από την ίδια περιοχή
Kαθώς η χώρα προωθεί παραδοσιακά άλλες λύσεις
Το δεύτερο σημείωμα των απαγωγέων αναφέρει πως η Νάνσι Γκάθρι πέθανε
Σαράντα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε λίγες ημέρες - Kόκκινος συναγερμός σε πολλές χώρες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.