- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
TikTok: Πλησιάζει η απαγόρευση στις ΗΠΑ μετά από δικαστική απόφαση
Η απόφαση θα μπορούσε να αποτελέσει τεράστιο πλήγμα για την πλατφόρμα στην αμερικανική αγορά
Πάνω από 170 εκατομμύρια Αμερικανοί χρησιμοποιούν το TikTok για να ψυχαγωγηθούν και να ενημερωθούν
Η διάσημη πλατφόρμα κοινωνική δικτύωσης TikTok βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στην απαγόρευση από τις ΗΠΑ μετά την απόφαση ομοσπονδιακού δικαστηρίου. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να οδηγήσει στην απαγόρευση της πλατφόρμας μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου.
Οι τρεις δικαστές του Αμερικανικού Εφετείου της Περιφέρειας Κολούμπια απέρριψαν την αίτηση του TikTok για την ανατροπή του νόμου που προβλέπει είτε την πώληση της πλατφόρμας σε μη κινεζική εταιρεία έως τις 19 Ιανουαρίου είτε την απαγόρευσή της.
Η απόφαση θα μπορούσε να αποτελέσει τεράστιο πλήγμα για την εφαρμογή στην αμερικανική αγορά. Πάνω από 170 εκατομμύρια Αμερικανοί χρησιμοποιούν το TikTok για να ψυχαγωγηθούν και να ενημερωθούν. Την ίδια ώρα, έντονες είναι οι αντιδράσεις για το ενδεχόμενο απαγόρευσης είτε από άτομα που υποστηρίζουν την ελευθερία του λόγου είτε από δημιουργούς, των οποίων το εισόδημα εξαρτάται από την εφαρμογή.
Ερωτήματα προκύπτουν και για τον εκλεγμένο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος πολλές φορές έχει δηλώσει ότι στηρίζει την πλατφόρμα, ωστόσο δεν έχει σαφή πορεία για τη διάσωσή της βάσει του νέου νόμου.
Ο νόμος, που υπογράφηκε τον Απρίλιο, απαιτεί από την εταιρεία ByteDance, που είναι ιδιοκτήτρια του TikTok να πουλήσει την εφαρμογή σε μια μη κινεζική εταιρεία έως τις 19 Ιανουαρίου, αλλιώς θα αντιμετωπίσει απαγόρευση στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η TikTok, η οποία βρίσκεται στο στόχαστρο από το 2020 λόγω των δεσμών της με την Κίνα έχει ανακοινώσει ότι το σενάριο πώλησης είναι αδύνατο, εν μέρει επειδή θα μπλοκαριστεί από την κινεζική κυβέρνηση.
Η εταιρεία υποστήριξε ότι ο νόμος ξεχωρίζει άδικα το TikTok και ότι μια απαγόρευση θα παραβίαζε τα δικαιώματα της Πρώτης Τροπολογίας των Αμερικανών χρηστών.
Το τι ακριβώς θα συμβεί στη συνέχεια για την εφαρμογή είναι ασαφές. Αναλυτές εκτιμούν ότι η εταιρεία θα ασκήσει έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο, χωρίς να υπάρχει εγγύηση ότι η υπόθεση θα συζητηθεί. Επίσης, ασαφές παραμένει τι θα κάνει ο Ντόναλντ Τραμπ όταν αναλάβει εκ νέου τα ηνία του Λευκού Οίκου.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.