Πούτιν: Θα απορρίψει πιθανότατα το ειρηνευτικό σχέδιο του Τραμπ για την Ουκρανία
Τι αναφέρει ολιγάρχης στενός του φίλος
Πούτιν: Θα απορρίψει πιθανότατα το ειρηνευτικό σχέδιο του Τραμπ για την Ουκρανία
Ο Ρώσος ολιγάρχης Κονσταντίν Μαλοφέγεφ, που υπόκειται σε δυτικές κυρώσεις, δήλωσε στην εφημερίδα Financial Times ότι ο πρόεδρος Βλαντίμρ Πούτιν θα απορρίψει μάλλον το ειρηνευτικό σχέδιο για τη διευθέτηση του πολέμου στην Ουκρανία που πρότεινε πρόσφατα ο ειδικός απεσταλμένος του Τραμπ για την Ουκρανία Κιθ Κέλογκ
Κατά την άποψη του Μαλοφέγεφ, οι συνομιλίες «για να είναι εποικοδομητικές, πρέπει να μιλήσουμε όχι για το μέλλον της Ουκρανίας, αλλά για το μέλλον της Ευρώπης και του κόσμου».
«Ο Κέλογκ έρχεται στη Μόσχα με το σχέδιό του, εμείς το δεχόμαστε και μετά του λέμε να πάει να γ..., γιατί δεν μας αρέσει τίποτα από αυτά. Αυτή θα ήταν όλη η διαπραγμάτευση», δήλωσε ο Μαλοφέγεφ σε συνέντευξή του από ένα πολυτελές θέρετρο στο Ντουμπάι. «Για να είναι εποικοδομητικές οι συνομιλίες, πρέπει να μιλήσουμε όχι για το μέλλον της Ουκρανίας, αλλά για το μέλλον της Ευρώπης και του κόσμου».
Η Μόσχα θα θεωρήσει μια ειρηνευτική συμφωνία σταθερή μόνο στην περίπτωση που ο Τραμπ συμφωνήσει να συζητήσει άλλες παγκόσμιες συγκρούσεις, συμπεριλαμβανομένου του πολέμου στη Μέση Ανατολή και την ενισχυόμενη συμμαχία Ρωσία με την Κίνα, και αν αποδεχθεί ότι η Ουκρανία είναι μέρος των βασικών συμφερόντων του Κρεμλίνου. δήλωσε ο Μαλοφέγεφ.
Ο Μαλοφέγεφ δήλωσε ότι ο Τραμπ μπορεί να θέσει τέλος στην σύγκρουση εάν αναθεωρήσει την απόφαση της Ουάσιγκτον για την χρήση όπλων μεγάλου βεληνεκούς και απομακρύνει τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι από την προεδρία και μετά συμφωνήσει να συναντήσει τον Πούτιν και «να συζητήσει όλα τα θέματα της παγκόσμιας τάξης στο υψηλότερο επίπεδο».
Το σχέδιο του Κέλογκ υπονοεί ότι η Ουάσιγκτον θα συνεχίσει να παρέχει στην Ουκρανία όπλα για να αποτρέψει περαιτέρω επιθέσεις από τη Ρωσία - αλλά μόνο εάν το Κίεβο προχωρήσει σε ειρηνευτικές συνομιλίες. Οι ΗΠΑ θα προειδοποιήσουν επίσης τη Μόσχα ότι αν αρνηθεί να διαπραγματευτεί, η Ουάσιγκτον θα αυξήσει μόνο την υποστήριξή της προς το Κίεβο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πάνω από 800 απαγχονισμοί ήταν προγραμματισμένοι για τις επόμενες μέρες
Η προοπτική στρατιωτικής επίθεσης από τις ΗΠΑ μοιάζει πλέον πιο μακρινή
O βραβευμένος σκηνοθέτης για τις φονικές διαδηλώσεις στο Ιράν
Χαροπαλεύει ο οδηγός του λεωφορείου ο οποίος απεγκλωβίστηκε τελευταίος από τα σωστικά συνεργεία
«Ξεκινάει μια πραγματική μετάβαση προς τη δημοκρατία», δήλωσε η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης
Με αφορμή το Starlink Wi-Fi στα αεροπλάνα
«Οι σκέψεις και οι προσευχές μου είναι μαζί τους», έγραψε η τραγουδίστρια
Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα ήρθε το 2022
Η δράση τους περιλαμβάνει «πράξεις αμιγούς και άσκοπης βίας που στόχευαν ανθρώπους, οι οποίοι δεν μπορούσαν να αντισταθούν»
Mία ημέρα μετά την κίνηση της
Για τη μια εκ των δυο παραδέχεται εν μέρει την ενοχή του
Νέες λεπτομέρειες τρεις μήνες μετά το θεαματικό χτύπημα
Χιλιάδες χρήστες ανέφεραν προβλήματα στη λειτουργία του
Αφόρητη πίεση από την Ουάσιγκτον προς την Κοπεγχάγη
Η μεγάλη διαφορά σύμφωνα με τον αναλυτή Ρέι Τακέι
Τι κατήγγειλε πριν από την τραγωδία η σερβιτόρα που σκοτώθηκε στην πυρκαγιά
«Το καθεστώς επιτίθεται σαν πληγωμένο ζώο», λέει ο γιος του τελευταίου σάχη
Χωρίς πρόσβαση στην πλατφόρμα για χρήστες από όλο τον κόσμο, μεταξύ αυτών και από την Ελλάδα
To πιο ριζικό πείραμα δημόσιας υγείας των τελευταίων δεκαετιών
Αυξάνονται οι εκκλήσεις για απαγόρευση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στους ανήλικους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.