Χακάν Φιντάν: Η Χαμάς δεν μετακόμισε στην Τουρκία
«Διαψεύσαμε αυτές τις φήμες», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας
«Το Πολιτικό Γραφείο της Χαμάς δεν έχει έλθει στην Τουρκία», δήλωσε ο ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν διαβεβαίωσε ότι η ηγεσία της Χαμάς δεν μετακόμισε στην Τουρκία.
Απαντώντας στα δημοσιεύματα περί μετακόμισης της ηγεσίας της Χαμάς στην Τουρκία μετά την «έξωση» της οργάνωσης από το Κατάρ, ο Χακάν Φιντάν δήλωσε ότι «ως Τουρκία, διαψεύσαμε αυτές τις φήμες. Το γραφείο του εκπροσώπου του υπουργείου μας ανακοίνωσε ότι το Πολιτικό Γραφείο της Χαμάς δεν μετακόμισε στην Τουρκία. Το Κατάρ διέψευσε επίσης τις φήμες που αναφέρατε. Με άλλα λόγια, το Πολιτικό Γραφείο της Χαμάς δεν έχει έλθει στην Τουρκία».
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ισχυρίστηκε σε σχέση με το θέμα αυτό ότι «οι Δημοκρατικοί στις ΗΠΑ θέλουν να ασκήσουν λίγη περισσότερη πίεση στη Χαμάς. Πιθανώς ελπίζουν να κερδίσουν κάποια απόσταση με αυτόν τον τρόπο. Προσπαθούν να δουν αν θα προκύψει κατάπαυση του πυρός, ειρηνευτική συμφωνία ή κάτι τέτοιο, ή αν θα υπάρξει κάποια εξέλιξη σχετικά με τους ομήρους».
Ωστόσο, όπως υποστήριξε, «φαίνεται ότι οι σημερινοί όροι κατάπαυσης του πυρός δεν είναι οι όροι που αποδέχεται η Χαμάς».
Η Ουάσινγκτον προειδοποίησε, προ ημερών, την Άγκυρα ότι καμιά χώρα δεν πρέπει να δεχτεί τη Χαμάς. «Θα πούμε ξεκάθαρα στην τουρκική κυβέρνηση, όπως έγινε και με άλλες χώρες, ότι δεν είναι πλέον δυνατόν να κάνουμε σαν μα μην συμβαίνει τίποτα με τη Χαμάς», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάθιου Μίλερ, τονίζοντας ότι «δεν θεωρούμε ότι τα ηγετικά στελέχη μιας φαύλης τρομοκρατικής οργάνωσης θα πρέπει να ζουν άνετα οπουδήποτε, πολύ περισσότερο σε μια χώρα μέλος του ΝΑΤΟ».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.