- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ζελένσκι: Η Ρωσία είναι η μόνη που αντιτίθεται στην ειρήνη
Ο Ουκρανός πρόεδρος μίλησε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τη 1000ή ημέρα του πολέμου
Ζελένσκι: Η Ρωσία είναι η μόνη που αντιτίθεται στην ειρήνη - Ο Ουκρανός πρόεδρος μίλησε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τη 1000ή ημέρα του πολέμου
Την Ευρώπη να ενωθεί για να απωθήσει τη Ρωσία και να μπει, έτσι, ένα τέλος στον πόλεμο, κάλεσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στη διάρκεια ομιλίας του στην έκτακτη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Ουκρανία, κατά την 1000ή ημέρα από την έναρξη του πολέμου.
Η Ρομπέρτα Ματσόλα ξεκίνησε τη συνεδρίαση λέγοντας ότι «το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας εδώ και 1.000 ημέρες και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε για όσο χρειαστεί». Στη συνέχεια έδειξε ένα σύντομο βίντεο για τις τελευταίες 1.000 ημέρες πολέμου.
«Σήμερα συμπληρώνουμε 1.000 ημέρες από τότε που η Ρωσία εξαπέλυσε τη βίαιη εισβολή της στην Ουκρανία. 1.000 ημέρες τρόμου, πόνου και αφάνταστης απώλειας. 1.000 ημέρες θάρρους, ανθεκτικότητας και ακατάλυτου πνεύματος. Για 1.000 ημέρες ο λαός της Ουκρανίας και εσείς, πρόεδρε Ζελένσκι, δείξατε στον κόσμο πώς μοιάζει η αληθινή γενναιότητα.
»Αποτελείτε έμπνευση για όλους όσοι εκτιμούν την ελευθερία σε όλο τον κόσμο. Και για 1.000 ημέρες, αυτό το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στάθηκε δίπλα στον λαό της Ουκρανίας, ενωμένο και ακλόνητο, και θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο πλευρό της Ουκρανίας σήμερα, αύριο και κάθε μέρα για όσο χρειαστεί.
»Πρόκειται για μια επίθεση όχι μόνο στην Ουκρανία, αλλά και στην τάξη που βασίζεται σε κανόνες, μια επίθεση στις αξίες μας και στον τρόπο ζωής μας, στην ειρήνη, τη δημοκρατία και την ελευθερία. Αυτό είναι το διακύβευμα εδώ, και γνωρίζουμε τις θυσίες που υφίσταται ο ουκρανικός λαός, όχι μόνο για τον εαυτό του, αλλά για όλους μας».
Ζελένσκι: Η Ρωσία είναι η μόνη που αντιτίθεται στην ειρήνη
Ο Ουκρανός πρόεδρος, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μέσω βιντεοσύνδεσης, δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια του πολέμου αποδείχθηκε ότι «οι κοινές ευρωπαϊκές αξίες μας» δεν είναι «μόνο λόγια, δεν είναι κάτι αφηρημένο».
Ο Ζελένσκι συνέχισε: «Ο Πούτιν δεν εκτιμά τους ανθρώπους ή τους κανόνες. Εκτιμά μόνο το χρήμα και την εξουσία. Αυτά είναι τα πράγματα που πρέπει να του αφαιρέσουμε για να αποκαταστήσουμε την ειρήνη». Είπε στους ευρωβουλευτές ότι «κανείς δεν μπορεί να απολαμβάνει ήρεμα νερά κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας και πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να τερματιστεί αυτός ο πόλεμος δίκαια και δίκαια».
Έκανε την τακτική έκκλησή του για περισσότερες κυρώσεις και την αποδέσμευση κεφαλαίων και περιουσιακών στοιχείων που έχουν κατασχεθεί από τις ευρωπαϊκές χώρες από τη Ρωσία.
🚨🇺🇦🇷🇺 ZELENSKY: "PEACE IS WHAT WE DESIRE"
— Info Room (@InfoR00M) November 19, 2024
Zelensky calls for peace, emphasizing Ukraine’s defense of European freedom: "Even with Kim Jong Un by his side, Putin remains smaller than the united states of Europe. We can push Russia towards a just peace."
Source: Smotri Media… https://t.co/UGcYRnxvEa pic.twitter.com/uIOeiJZeOT
Η Ρωσία δεν θα έχει πραγματικά κίνητρα για να συμμετάσχει σε ουσιαστικές [ειρηνευτικές] διαπραγματεύσεις χωρίς πυρκαγιές στις αποθήκες πυρομαχικών της στο ρωσικό έδαφος, χωρίς διαταραχή της στρατιωτικής της εφοδιαστικής, χωρίς καταστροφή των ρωσικών αεροπορικών βάσεων, χωρίς να χάσει τις ικανότητές της να παράγει πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη και χωρίς να κατασχεθούν τα περιουσιακά της στοιχεία.
Με πληροφορίες από Guardian
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πόσο μεγάλες είναι οι στρατιωτικές βάσεις και τι κάνουν
Ο εισαγγελέας Νέιθαν Χόχμαν ισχυρίστηκε ότι ο Μπερκ σκότωσε τη 14χρονη Ρίβας στις 23 Απριλίου 2025
Η σπάνια περίπτωση που άλλαξε τη ζωή δύο γυναικών
Τι δηλώνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Οι απειλές Τραμπ προς Ισπανία και Ιταλία
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απάντησε στη νέα απειλή του Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει δασμούς 25% στα αυτοκίνητα και τα φορτηγά που εισέρχονται από την ΕΕ
Στο μικροσκόπιο οικονομικές σχέσεις και κληρονομιές εκατομμυρίων δολαρίων
Σημείωσε ότι η παρουσία των Αμερικανών αποτελεί τον σημαντικότερο λόγο ανασφάλειας στη Μέση Ανατολή
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωκοινοβουλίου δήλωσε ότι «αυτός δεν είναι τρόπος να αντιμετωπίζουμε στενούς εταίρους»
Έχουν κάνει βήματα προόδου, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι θα φτάσουν ποτέ σε συμφωνία, υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος
Επιδιώκει να διευρύνει το φάσμα των παρόχων AI που εργάζονται στον στρατό
Η ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου
Το οπτικό υλικό αποτυπώνει πιθανές ενδείξεις κινδύνου που δεν αξιολογήθηκαν εγκαίρως
Η ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας
Νυχτερινή επιχείρηση υψηλής ακρίβειας με φορτηγό και εξειδικευμένο συνεργείο στο κέντρο του Λονδίνου
Τα πρώτα πορίσματα αποκλείουν το ενδεχόμενο το πολυτελές γιοτ να βυθίστηκε από ακραία καιρικά φαινόμενα
Το Ιράν έστειλε την τελευταία πρότασή του για διαπραγματεύσεις
Οι θεραπείες γίνονταν σε «βρώμικες και ανθυγιεινές» συνθήκες στο σπίτι του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.