- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Απάντηση Ζελένσκι σε Πούτιν: Θα πω στον κόσμο την αλήθεια για τον ρωσικό πύραυλο
Oργισμένο διάγγελμα από τον Ουκρανό πρόεδρο - Τι είπε για τα νέα συστήματα αεράμυνας που θα προμηθευτεί
Απάντηση Ζελένσκι σε Πούτιν μέσα από ένα οργισμένο διάγγελμα: Τι είπε για τα νέα συστήματα αεράμυνας που θα προμηθευτεί και τον ρωσικό πύραυλο
Με ένα οργισμένο διάγγελμα απάντησε το βράδυ της Παρασκευής (22.11) ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι στον Βλαντίμιρ Πούτιν.
Ο Ζελένσκι υποστηρίζει ότι έχει περισσότερες λεπτομέρειες για τον νέο βαλλιστικό υπερηχητικό πύραυλο Oreshnik, με τον οποίο η Ρωσία έπληξε το Ντνίπρο και για τον οποίο ο Πούτιν δήλωσε ότι δεν υπάρχει στον κόσμο κανένα μέτρο αναχαίτισής του.
Σύμφωνα με τον Ζελένσκι, η Ουκρανία βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις για να εξασφαλίσει προηγμένα συστήματα αεράμυνας, ικανά να προστατεύουν ζωές από αυτές τις νέες απειλές.
«Διεθνές έγκλημα η δοκιμή νέων όπλων για την τρομοκρατία»
Είπε ότι η χρήση μιας άλλης χώρας για τη «δοκιμή νέων όπλων για την τρομοκρατία» αποτελεί σαφώς διεθνές έγκλημα. Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η Ρωσία γελοιοποιεί τις εκκλήσεις του Κινέζου συμμάχου της για αυτοσυγκράτηση, εκτοξεύοντας έναν πειραματικό πύραυλο νέας γενιάς στην Ουκρανία.
Ταυτόχρονα, τονίζει ότι συνιστά διεθνές έγκλημα το γεγονός ότι η Ρωσία «αρχίζει να χρησιμοποιεί άλλα έθνη όχι μόνον ως στόχους τρομοκρατίας αλλά και ως πεδία δοκιμών για τους νέους πυραύλους της μέσω τρομοκρατικών ενεργειών».
Αναλυτικά η ανάρτηση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι:
Σήμερα αποκαλύφθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες για τον νέο πύραυλο που χρησιμοποίησε η Ρωσία για να χτυπήσει τη Ντνίπρο. Αυτές οι λεπτομέρειες θα κοινοποιηθούν σε διεθνείς δημοσιογράφους και μέσα ενημέρωσης, γιατί ο κόσμος πρέπει να μάθει την αλήθεια. Πρέπει να καταλάβει ότι το μόνο μέρος που δεν θέλει την ειρήνη είναι η Ρωσία. Γι' αυτό η Ρωσία κλιμακώνει συνεχώς.
Είμαι ευγνώμων σε όλους τους εταίρους που έχουν ήδη ανταποκριθεί σε αυτήν την τελευταία πράξη ρωσικής τρέλας. Αλλά τα λόγια από μόνα τους δεν αρκούν - απαιτείται δράση.
Σε απάντηση, ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, σύμφωνα με την οδηγία μου, συναντά ήδη εταίρους για να εξασφαλίσει προηγμένα συστήματα αεράμυνας - συστήματα ικανά να προστατεύουν ζωές από αυτές τις νέες απειλές.
Όταν μια χώρα αρχίζει να χρησιμοποιεί άλλα έθνη όχι μόνο ως στόχους τρομοκρατίας αλλά και ως πεδία δοκιμών για τους νέους πυραύλους της μέσω τρομοκρατικών ενεργειών, είναι αναμφίβολα ένα διεθνές έγκλημα. Οι ενέργειες της Ρωσίας χλευάζουν τις εκκλήσεις για αυτοσυγκράτηση από κράτη όπως η Κίνα, ηγέτες του Παγκόσμιου Νότου και άλλοι. Κάθε φορά που αυτές οι φωνές ζητούν ειρήνη, η Μόσχα απαντά με μια ακόμη κλιμάκωση.
Ο κόσμος πρέπει να απαντήσει σταθερά και αποφασιστικά, ώστε ο Πούτιν να φοβάται την επέκταση αυτού του πολέμου και να αντιμετωπίσει πραγματικές συνέπειες για τις ενέργειές του. Η αληθινή ειρήνη μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τη δύναμη - δεν υπάρχει άλλος τρόπος.
Today, more details have been revealed about the new missile that Russia used to strike Dnipro. These details will be shared with international journalists and media because the world must know the truth. It must understand that the only party that does not want peace is Russia.… pic.twitter.com/dmuYRF6G2F
— Volodymyr Zelenskyy / Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) November 22, 2024
Διαβάστε ακόμη>>> Τι πραγματικά συμβαίνει με την Ουκρανία
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επεισόδια και συγκρούσεις σε πολλές πόλεις
Επιμένει στον διάλογο ο Έντι Ράμα - 13 τραυματίες και 22 συλλήψεις ο απολογισμός των επεισοδίων
Σε κλίμα έντονης πόλωσης η αναμέτρηση
Ποτέ δεν υπήρξε χειρότερη εποχή να σημειώσεις σερί 52 χρόνων ελλειμματικών προϋπολογισμών
Αντιμέτωπος με τη «Φοιτητική Λίστα» ο παραιτηθέντας πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς
Σε κλοιό οικονομικής πίεσης η χώρα ως αποτέλεσμα του πολέμου
Έπειτα από ιατρική εξέταση, εγκρίθηκε η προσωρινή νοσηλεία του σε ψυχιατρικό ίδρυμα
Οι δύο υποψήφιοι διασταύρωσαν τα πυρά τους για την ακρίβεια, τη φορολογία και την οικονομική κατάσταση των Βραζιλιάνων
Αρνείται τις κατηγορίες ο πατέρας της Μέγκαν Μαρκλ κάνοντας λόγο για «σωρό από ψέματα»
Παρών στη διαδήλωση στο Παρίσι και ο Μελανσόν
Επανήλθαν οι επικοινωνίες στην πρώτη γραμμή του μετώπου
Επικοινωνία Δένδια και Τασούλα με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων
Χαοτική η κατάσταση στην καρδιά της αλβανικής πρωτεύουσας
«Εγγυημένες συντάξεις» έγραφαν τα πλακάτ στα χέρια 25.000 διαδηλωτών
Με τη στήριξη των Πατριαρχείων και των Εκκλησιών Ελλάδος και Κύπρου θωρακίζεται το καθεστώς της Μονής
Δεύτερος γύρος κινητοποιήσεων κατά της κυβέρνησης - Αυξημένα μέτρα ασφαλείας
Ο Γάλλος πρόεδρος καταδικάζει την αιματηρή επίθεση με έναν νεκρό και πέντε τραυματίες
Η Ελλάδα ήταν Ιδρυτικό μέλος του Ο.Η.Ε. το 1945.
Η πρώην εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σχολίασε τη σύντομη θητεία της Κέιτι Ζακάρια
Χιλιάδες memes δημιουργήθηκαν, περιγελώντας τον πανικό και την απόγνωση της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.