- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Γροιλανδία: Μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου η κράτηση του ακτιβιστή Πολ Γουότσον
Ο αγώνας του ενάντια στη φαλαινοθηρία θα του στοιχίσει την ελευθερία
Ο Πολ Γουότσον είχε συλληφθεί πριν από 116 μέρες όταν το πλοίο του ελλιμενίστηκε για ανεφοδιασμό στην πρωτεύουσα της Γροιλανδίας
Ο ακτιβιστής κατά της φαλαινοθηρίας Πολ Γουότσον θα παραμείνει υπό κράτηση στη Γροιλανδία μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου την ώρα που οι Αρχές της Δανίας καλούνται να αποφασίζουν αν θα τον εκδώσουν στην Ιαπωνία.
Όπως αναφέρει το Ίδρυμα Καπετάν Πολ Γουότσον (CPWF) σε ανάρτησή του, «ο Πολ Γουότσον κρατείται αδίκως από τις 21 Ιουλίου, χωρίς να έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει τα αποδεικτικά στοιχεία υπεράσπισής του. Κρατείται με κατηγορίες για τις οποίες είναι αθώος, και ακόμα και αν κριθεί ένοχος, έχει ήδη εκτίσει τον χρόνο που απαιτεί ο νόμος».
Ο ιδρυτής της Οργάνωσης Προστασίας Θαλάσσιας Ζωής, Sea Shepherd Conservation Society με έδρα το Όρεγκον είχε συλληφθεί πριν από 116 μέρες όταν το πλοίο του John Paul DeJoria ελλιμενίστηκε για ανεφοδιασμό στην πρωτεύουσα της Γροιλανδίας. Το σκάφος ήταν καθοδόν για να «παρεμποδίσει» τη δράση ενός φαλαινοθηρικού της Ιαπωνίας στον Βόρειο Ειρηνικό, σύμφωνα με το Ίδρυμα Καπετάν Πολ Γουότσον.
Η Ιαπωνία είναι μία από τις τρεις μόνο χώρες στον κόσμο που επιτρέπουν την εμπορική φαλαινοθηρία, μαζί με την Ισλανδία και τη Νορβηγία.
Ο Γάλλος δικηγόρος Φρανσουά Ζιμερέ, που μετέχει στην ομάδα υπεράσπισης του Γουότσον, είχε δηλώσει ότι οι κατηγορίες σε βάρος του δεν είναι παρά ένα «πρόσχημα» και ο ουσιαστικός λόγος είναι ότι «καταγγέλλει τον παράνομο χαρακτήρα» του κυνηγιού φαλαινών και αμαυρώνει την εικόνα των Ιαπώνων στον κόσμο. «Δεν θα έχει ποτέ μια δίκαιη δίκη» εάν εκδοθεί στην Ιαπωνία, υποστήριξε, προσθέτοντας ότι «αν φυλακιστεί στην Ιαπωνία, δεν θα βγει ζωντανός».
✊🚨DENMARK #FREEPAULWATSON🚨✊Paul Watson has been unjustly detained since July 21st, without being able to present his defense evidence. He’s being held on charges he is innocent of, and even if found guilty, he’s already served the time required by law.
— Captain Paul Watson Foundation 🐋🏴☠️ (@CaptPaulWatson) November 12, 2024
Tomorrow marks his… pic.twitter.com/gi28tcsILa
Paul Watson : la détention du militant écologiste au Groenland est prolongée jusqu'au 4 décembre, a informé la police groenlandaise #AFP pic.twitter.com/DdEjNbQRLd
— Agence France-Presse (@afpfr) November 13, 2024
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Το νεογέννητο είναι υγιέστατο, ενώ παρακολουθείται αδιάλειπτα
«Το Netflix έχει ήδη αποκτήσει πολύ μεγάλο μερίδιο αγοράς», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
H πρόσφατη ειρηνευτική συμφωνία του Τραμπ κρέμεται από μια κλωστή
«Είναι μια εποχή βιαιότητας, ατιμωρησίας και αδιαφορίας», δήλωσε εκπρόσωπος του Οργανισμού
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίστηκε στη σκηνή τρεις φορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.