- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Iταλία: Κόντρα Μελόνι με την κεντροαριστερά για το ρετσινόλαδο και το χαβιάρι
Mε αφορμή τα αιτήματα των συνδικάτων
Iταλία: Κόντρα Μελόνι με την κεντροαριστερά για το ποιος είναι πιο «φιλεργατικός»
Νέα αντιπαράθεση ξέσπασε ανάμεσα στην πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι και στην κεντροαριστερή αντιπολίτευση της Iταλίας. Αιτία, αυτή την φορά, το μήνυμα που απέστειλε η Μελόνι σε βουλευτή του κόμματός της, ο οποίος βρισκόταν σε σατιρική εκπομπή του δημόσιου ραδιοφώνου της Rai.
Στην ερώτηση «πώς είναι η υγεία της», δεδομένης της ακύρωσης προηγούμενων υποχρεώσεων λόγω γρίπης, η επικεφαλής της κυβέρνησης της Ιταλίας απάντησε χθες: «στην πραγματικότητα δεν είμαι καλά, αλλά δεν έχω ιδιαίτερα συνδικαλιστικά δικαιώματα και είμαι στη Βουδαπέστη, στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, όπου κάνω την δουλειά μου».
Σχολιάζοντας το σύντομο αυτό μήνυμα, η γραμματέας του ιταλικού κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, Έλι Σλάιν, υπογράμμισε ότι «είναι απαράδεκτο το κλίμα σύγκρουσης και υπονόμευσης των συνδικάτων που καλλιεργεί η κυβέρνηση».
Σήμερα, από τη Βουδαπέστη η Ιταλίδα πρωθυπουργός επανήλθε στο όλο θέμα και τόνισε ότι «λυπάται πολύ για το ότι και σχετικά με αυτό το θέμα, που αφορά κάτι το εντελώς άσχετο, δημιουργήθηκε "πολεμική"».
«Δεν ξέρω τι εννοούν, όταν μιλούν για υπονόμευση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. Η κυβέρνησή μας υπερασπίζεται τα δικαιώματα αυτά πολύ καλύτερα απ' ότι κάνει η "αριστερά με χαβιάρι"», πρόσθεσε η Μελόνι.
Η εξ αποστάσεως αυτή αντιπαράθεση συνεχίστηκε με την ανταπάντηση της επικεφαλής της κεντροαριστεράς, η οποία υπογράμμισε: «δεν έφαγα ποτέ μου χαβιάρι, αλλά δεν μπορώ να ανεχθώ να δίνουν ρετσινόλαδο στους εργαζόμενους. Θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό τους. Η Μελόνι ας ασχοληθεί με το ότι αρνήθηκε να εγγυηθεί έναν κατώτατο μισθό σε 3,5 εκατομμύρια εργαζόμενους και εργαζόμενες, που δεν αντέχουν άλλο και δεν καταφέρνουν να φτάσουν στο τέλος του μήνα, παρά το ότι δουλεύουν».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Αμερικανός πρόεδρος περιπλέκει ακόμη περισσότερο την κατάσταση στη Μέση Ανατολή
Πώς κατέρρευσε η «ειδική σχέση» Ρώμης και Λευκού Οίκου
Η ανακοίνωση εκδόθηκε λίγα λεπτά μετά τις δηλώσεις του Τζέι Ντι Βανς
Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μετά τη σύγκρουση δύο επιβατικών αμαξοστοιχιών - Έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος
Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχθεί η πρόσφατη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Ο Ματάν Γκρίνμπεργκ της startup Factory επένδυσε στην ποιότητα του ύπνου του προσωπικού του
Η κυβέρνηση Αλμπανέζι δεσμεύεται να αναχαιτίσει την εξάπλωση του H5N1 μετά τον εντοπισμό μολυσμένου θαλάσσιου πτηνού
Δύο βαγόνια του συρμού κατέληξαν στο οδόστρωμα από ύψος πέντε μέτρων
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ασκεί δριμεία κριτική για το κόστος της σύγκρουσης
Ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλυψε το υπερπολυτελές Boeing 747-8, αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων
Λίγες ώρες αργότερα, η οικογένεια εξέδωσε ανακοίνωση
Το περιστατικό έφερε ξανά στο προσκήνιο το φαινόμενο «King Tide» ή «βασιλική παλίρροια»
Εντάσεις στη σχέση των δύο χωρών με αφορμή την κοινή ιστορία τους
Αντιμετωπίζει ακόμα και ισόβια κάθειρξη
Αιτία του εκτροχιασμού φέρεται να είναι μία βλάβη στον μηχανισμό αλλαγής τροχιάς
Αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς επιβατών
Πρόστιμο 200 φράγκων ακόμη και για τατουάζ - Η απαγόρευση θα ισχύει και για τις ψηφιακές πλατφόρμες
Το κτίριο, ένας οκταώροφος πύργος επενδεδυμένος με γρανίτη, έχει ήδη προκαλέσει συζητήσεις για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του
Oι νέοι κανόνες θα εφαρμοστούν από την επόμενη σχολική χρονιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.