- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Iταλία: Κόντρα Μελόνι με την κεντροαριστερά για το ρετσινόλαδο και το χαβιάρι
Mε αφορμή τα αιτήματα των συνδικάτων
Iταλία: Κόντρα Μελόνι με την κεντροαριστερά για το ποιος είναι πιο «φιλεργατικός»
Νέα αντιπαράθεση ξέσπασε ανάμεσα στην πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι και στην κεντροαριστερή αντιπολίτευση της Iταλίας. Αιτία, αυτή την φορά, το μήνυμα που απέστειλε η Μελόνι σε βουλευτή του κόμματός της, ο οποίος βρισκόταν σε σατιρική εκπομπή του δημόσιου ραδιοφώνου της Rai.
Στην ερώτηση «πώς είναι η υγεία της», δεδομένης της ακύρωσης προηγούμενων υποχρεώσεων λόγω γρίπης, η επικεφαλής της κυβέρνησης της Ιταλίας απάντησε χθες: «στην πραγματικότητα δεν είμαι καλά, αλλά δεν έχω ιδιαίτερα συνδικαλιστικά δικαιώματα και είμαι στη Βουδαπέστη, στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, όπου κάνω την δουλειά μου».
Σχολιάζοντας το σύντομο αυτό μήνυμα, η γραμματέας του ιταλικού κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, Έλι Σλάιν, υπογράμμισε ότι «είναι απαράδεκτο το κλίμα σύγκρουσης και υπονόμευσης των συνδικάτων που καλλιεργεί η κυβέρνηση».
Σήμερα, από τη Βουδαπέστη η Ιταλίδα πρωθυπουργός επανήλθε στο όλο θέμα και τόνισε ότι «λυπάται πολύ για το ότι και σχετικά με αυτό το θέμα, που αφορά κάτι το εντελώς άσχετο, δημιουργήθηκε "πολεμική"».
«Δεν ξέρω τι εννοούν, όταν μιλούν για υπονόμευση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. Η κυβέρνησή μας υπερασπίζεται τα δικαιώματα αυτά πολύ καλύτερα απ' ότι κάνει η "αριστερά με χαβιάρι"», πρόσθεσε η Μελόνι.
Η εξ αποστάσεως αυτή αντιπαράθεση συνεχίστηκε με την ανταπάντηση της επικεφαλής της κεντροαριστεράς, η οποία υπογράμμισε: «δεν έφαγα ποτέ μου χαβιάρι, αλλά δεν μπορώ να ανεχθώ να δίνουν ρετσινόλαδο στους εργαζόμενους. Θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό τους. Η Μελόνι ας ασχοληθεί με το ότι αρνήθηκε να εγγυηθεί έναν κατώτατο μισθό σε 3,5 εκατομμύρια εργαζόμενους και εργαζόμενες, που δεν αντέχουν άλλο και δεν καταφέρνουν να φτάσουν στο τέλος του μήνα, παρά το ότι δουλεύουν».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Το νεογέννητο είναι υγιέστατο, ενώ παρακολουθείται αδιάλειπτα
«Το Netflix έχει ήδη αποκτήσει πολύ μεγάλο μερίδιο αγοράς», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.