- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Έφοδος σε γραφεία του Netflix στην Ευρώπη - Ερευνάται για φοροδιαφυγή
Ταυτόχρονοι έλεγχοι της δίωξης οικονομικού εγκλήματος σε Παρίσι και Άμστερνταμ
Netflix: Έρευνες για φοροδιαφυγή στα γραφεία της streaming πλατφόρμας στο Παρίσι και στο Άμστερνταμ - Ποιες κατηγορίες αντιμετωπίζει.
Ερευνητές πραγματοποίησαν έφοδο στα γραφεία του αμερικανικού streaming κολοσσού Netflix στη Γαλλία και στην Ολλανδία στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας για φοροδιαφυγή, δήλωσε γαλλική δικαστική πηγή.
Όπως αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ, ειδικοί ερευνητές οικονομικού εγκλήματος έκαναν έφοδο στα γραφεία του Netflix στο κεντρικό Παρίσι σήμερα το πρωί.
Η γαλλική έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από την PNF, μια μονάδα δίωξης οικονομικού εγκλήματος γνωστή για τις έρευνές της που αφορούν συχνά μεγάλες διεθνείς εταιρίες, ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2022.
Οι ολλανδικές αρχές ερευνούσαν ταυτόχρονα την ευρωπαϊκή έδρα της εταιρίας στο Άμστερνταμ, δήλωσε η γαλλική δικαστική πηγή.
Έφοδος στα γραφεία του Netflix στο πλαίσιο έρευνας για φορολογική απάτη
Εκπρόσωποι του Netflix στη Γαλλία δεν απάντησαν άμεσα σε αιτήματα για σχόλια. Εκπρόσωποι της εταιρίας στην Ολλανδία δεν ήταν διαθέσιμοι για σχόλια.
Το γραφείο του Ολλανδού εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος αρνήθηκε να σχολιάσει και παρέπεμψε για τις ερωτήσεις στην RNF.
«Η συνεργασία μεταξύ των γαλλικών και των ολλανδικών αρχών είχε ξεκινήσει πριν από πολλούς μήνες στο πλαίσιο των διαδικασιών αυτών», δήλωσε η γαλλική πηγή.
Η διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας στη Γαλλία δεν συνεπάγεται την απαγγελία κατηγοριών και δεν οδηγεί απαραίτητα σε δίκη.
Τα γεγονότα που οδήγησαν στην έρευνα δεν είναι ως αυτή την ώρα σαφή.
Τα προβλήματα του Netflix με τις ευρωπαϊκές φορολογικές αρχές
Οι μεγάλες εταιρίες τεχνολογίας που προσφέρουν τις διαδικτυακές υπηρεσίες και συνδρομές τους πέρα από σύνορα συναντούν συχνά δυσκολίες με τις ευρωπαϊκές φορολογικές αρχές.
Το 2022, το Netflix είχε συμφωνήσει σε διακανονισμό σε μια φορολογική διαμάχη με την Ιταλία, καταβάλλοντας 55,8 δισ. ευρώ.
Το Netflix ανέφερε στον ιστότοπό του ότι άνοιξε το γραφείο του στο Παρίσι, που βρίσκεται πολύ κοντά στο κτίριο της Όπερας, το 2020 όταν προσέλαβε περίπου 40 υπαλλήλους.
Η εταιρία παράγει το μεγαλύτερο μέρος των πρωτότυπων ταινιών και σειρών της, περιλαμβανομένης της πολύ επιτυχημένης παγκοσμίως σειράς Emily in Paris, συνεργαζόμενη με εξωτερικούς συνεργάτες τρίτων μερών.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρουν ιρανικά μέσα
Η ανάρτηση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας
Κατέρρευσε πεζογέφυρα στην παραλία El Bocal - Επτά έπεσαν στο νερό και τους βράχους
Το Ιράν απείλησε αυτή την εβδομάδα να επιτεθεί σε όσα σκάφη διέρχονται από την περιοχή
Ισχυρές εκρήξεις και πυκνοί καπνοί προκάλεσαν αναστάτωση στην περιοχή του προξενείου
Η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία έχει ρίξει πάνω από 4.000 βόμβες σε επιθέσεις εναντίον του Ιράν
Το Arctic Metagaz καίγεται ανοικτά της Μάλτας - Σενάρια για ουκρανική επίθεση
Επαφές με Κούρδους ηγέτες και περιφερειακούς παίκτες εν μέσω κλιμάκωσης
«Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν φέρει την ευθύνη για αυτήν την κατάσταση», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος
Οργή στο Οβάλ Γραφείο για Λονδίνο και Μαδρίτη, κλιμάκωση στην τέταρτη ημέρα επιθέσεων
Συναγερμός και στο κτήριο του Παλάτσο Γκρατσιόλι
Ανησυχητικά υψηλά ποσοστά κακοποίησης και διαδικτυακής παρενόχλησης στην Ευρώπη
Συνεχίζονται βομβαρδισμοί σε όλη τη χώρα
Δικαιώνονται τέσσερις μεγάλες νομικές φίρμες που αρνήθηκαν να συμβιβαστούν με τις κυρώσεις της κυβέρνησης
«Είμαστε πλήρως προσηλωμένοι στην ασφάλεια της Κύπρου», δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός
Κλιμάκωση στον Κόλπο μετά τις ιρανικές επιθέσεις και τις εκτιμήσεις ισραηλινών πηγών
«Η Τεχεράνη εξαντλεί τα όπλα της», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός προαναγγέλλει κλιμάκωση με στοχοποίηση υποδομών βαλλιστικών πυραύλων
Σε πλήρη εξέλιξη οι συγκρούσεις μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ
Ο διαβόητος αρχηγός του καρτέλ ναρκωτικών οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία με μουσική και χιλιάδες λουλούδια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.