- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Γιατί ο Diddy κατέθεσε αίτημα αποσιώπησης για την υπόθεση της σωματεμπορίας
Η απόφαση του δικαστή και η διαρροή του ανατριχιαστικού βίντεο με πρωταγωνιστή τον μεγιστάνα της ραπ
Γιατί ο Diddy πρότεινε εντολή αποσιώπησης για την υπόθεση της σωματεμπορίας - Η απόφαση του δικαστή που όμως δεν είναι ακριβώς διαρρέουν τις διαδικασίες των ενόρκων
Δικαστής της Νέας Υόρκης απέρριψε την πρόταση του Sean «Diddy» Combs για απαγόρευση της δημοσιογραφικής αποσιώπησης, προκειμένου να εμποδίσει τους κυβερνητικούς αξιωματούχους να διαρρεύσουν πληροφορίες στα μέσα ενημέρωσης, καθώς ο ίδιος παραμένει πίσω από τα κάγκελα της φυλακής με την κατηγορία ενός πολυετούς σχεδίου σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης γυναικών ενώ φέρεται να χρησιμοποιούσε την επιχειρηματική του αυτοκρατορία για τη διάπραξη αυτών των εγκλημάτων. Παρόλα αυτά ο δικαστής αποφάσισε κάτι αρκετά παρόμοιο με αυτό που ζήτησε ο μεγιστάνας της ραπ.
Κι ενώ παρόλο που ο δικαστής Subramanian αρνήθηκε να υιοθετήσει τη διαταγή που πρότεινε η νομική ομάδα του Diddy Combs, υιοθέτησε και πάλι μια διαταγή παρόμοιας φύσεως, επιμένοντας ότι οι ομοσπονδιακοί πράκτορες, οι ερευνητές και η νομική ομάδα του ράπερ πρέπει να ακολουθούν τους νόμους που τους απαγορεύουν να διαρρέουν τις διαδικασίες των ενόρκων που μπορεί να παρεμβαίνουν σε μια δίκαιη δίκη.
Ωστόσο, ο δικαστής της Νέας Υόρκης Arun Subramanian υιοθέτησε μια εντολή φίμωσης παρόμοια με αυτή που ζήτησε η νομική ομάδα του ράπερ. «Για να είμαστε σαφείς, αυτή η εντολή δεν βασίζεται σε διαπίστωση ότι έχει γίνει κάποιο αδίκημα μέχρι στιγμής, καθώς το Δικαστήριο δεν έχει κάνει καμία διαπίστωση σε αυτή τη φάση σχετικά με τους ισχυρισμούς του εναγομένου ότι έχουν διαρρεύσει πληροφορίες που σχετίζονται με την υπόθεση», έγραψε την Παρασκευή.
«Το νόημα αυτής της εντολής είναι να βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι δεν θα συμβεί τίποτα από εδώ και πέρα που θα μπορούσε να παρεμποδίσει μια δίκαιη δίκη». Ο Subramanian συνέχισε: «Το Δικαστήριο θα λάβει τα κατάλληλα μέτρα για οποιαδήποτε παραβίαση των κανόνων».
Sean ‘Diddy’ Combs loses bid for gag order to prevent alleged government leaks, judge rules https://t.co/OSZDgzss7s pic.twitter.com/q2JWgs4CbV
— Page Six (@PageSix) October 27, 2024
Την Παρασκευή, ο ίδιος δικαστής επέμεινε ότι οι ομοσπονδιακοί πράκτορες, οι ερευνητές και η ομάδα του Κομπς ακολουθούν τους νόμους που τους απαγορεύουν να διαρρέουν τις διαδικασίες των ενόρκων που μπορούν να παρεμβαίνουν σε μια δίκαιη δίκη.
Η διαρροή του ανατριχιαστικού βίντεο με πρωταγωνιστή τον Diddy
Η απόφαση έρχεται αφού οι δικηγόροι του ράπερ κατηγόρησαν τους ομοσπονδιακούς ότι διέρρευσαν στον Τύπο νωρίτερα υλικό από κάμερα ασφαλείας που τον δείχνει να κακοποιεί την πρώην φίλη του Casandra «Cassie» Ventura.
H νομική ομάδα του Diddy Combs ισχυρίστηκε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι κυβερνητικοί πράκτορες έδωσαν το βίντεο στο CNN τον Μάιο σε μια προσπάθεια να «τραυματίσουν θανάσιμα τη φήμη και την προοπτική του Sean Combs να υπερασπιστεί επιτυχώς τον εαυτό του έναντι αυτών των ισχυρισμών». «Αντί να χρησιμοποιηθεί η βιντεοκασέτα ως αποδεικτικό στοιχείο της δίκης, μαζί με άλλα στοιχεία που της δίνουν πλαίσιο και νόημα, οι πράκτορες την χρησιμοποίησαν καταχρηστικά με τον πιο επιζήμιο και επιζήμιο τρόπο», αναφέρεται στα έγγραφα.
Η ομάδα του ισχυρίστηκε ότι πράκτορες παρέδωσαν το βίντεο στο CNN για να «τραυματίσουν θανάσιμα τη φήμη και την προοπτική του να υπερασπιστεί επιτυχώς τον εαυτό του έναντι αυτών των ισχυρισμών».
Οι ομοσπονδιακοί, ωστόσο, αρνήθηκαν τη διαρροή του βίντεο, λέγοντας στον δικαστή μέσω επιστολής: «Η κυβέρνηση δεν είχε στην κατοχή της το βίντεο πριν από τη δημοσίευσή του από το CNN.
«Συνεπώς, δεν υπάρχει καμία αξιόπιστη πραγματική βάση για τον ισχυρισμό του κατηγορουμένου ότι η κυβέρνηση διέρρευσε το βίντεο στο CNN, πόσο μάλλον ότι διέρρευσε «κατά παράβαση του απορρήτου των ενόρκων»», συνεχίζει η επιστολή.
Με πληροφορίες από Page Six
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σκληρές επικρίσεις του Αμερικανού προέδρου - Καλεί τον Ζελένσκι να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία
Πώς θα επαληθεύουν την ηλικία των χρηστών και τα «παραθυράκια»
Από που διέρρευσε η φωτογραφία
Οι πραγματικές απειλές βρίσκονται εκτός ευρωπαϊκού χώρου
Η Unicef προειδοποιεί ότι ο αριθμός των νοσηλειών παραμένει σοκαριστικά υψηλός μετά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Μια παράδοση όπου κανείς δεν εξηγεί τι έγινε, γιατί έγινε, και ποια ήταν η ευθύνη του
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος των ΗΠΑ προσβάλει μέλη του Τύπου
Στην εξοχική κατοικία του ποντίφικα, ο Ουκρανός πρόεδρος
Η Unesco αναγνωρίζει την ιταλική κουζίνα ως «άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας»
Χρηματοδότηση της Ουκρανίας και Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο στην ατζέντα
«Το νιώθω σαν φίλο» υποστηρίζουν
Απόφαση σταθμός Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου
Για «υβριδική επίθεση» κάνει λόγο η φον ντερ Λάιεν
«Οι γιατροί δεν μας λένε αν θα τα καταφέρει» λέει ο αδελφός της
Αναμένονται ισχυροί μετασεισμοί τις επόμενες μέρες
Τι απαντά η πλευρά Μπλερ στο δημοσίευμα
«Δεν θέλουμε η Ευρώπη να αλλάξει», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Οι ακτιβίστριες είχαν διαδηλώσει έξω από το θέατρο του ηθοποιού Αρί Αμπιτάν, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για βιασμό
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.