- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μπάιντεν για 7η Οκτωβρίου: Δεν θα σταματήσουμε να προσπαθούμε για κατάπαυση πυρός
«Υποστηρίζουμε το δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του»
«Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος πένθους», είπε ο Τζο Μπάιντεν για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν έστειλε μήνυμα για την επέτειο ενός έτους από τις σφαγές της Χαμάς στο βόρειο Ισραήλ, τονίζοντας πως οι ΗΠΑ δεν θα σταματήσουν να εργάζονται για μια συμφωνία που θα οδηγήσει σε κατάπαυση του πυρός και απελευθέρωση των ομήρων από τη Γάζα.
Τζο Μπάιντεν: Παραμένουμε προσηλωμένοι στην ασφάλεια του εβραϊκού λαού
«Πέρυσι, τέτοια μέρα, ξημέρωνε μια χαρούμενη εβραϊκή γιορτή», δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν. «Μέχρι τη δύση του ηλίου, η 7η Οκτωβρίου είχε γίνει η πιο θανατηφόρα ημέρα για τον εβραϊκό λαό από το Ολοκαύτωμα. Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος πένθους για τους περισσότερους από 1.200 αθώους ανθρώπους όλων των ηλικιών, συμπεριλαμβανομένων 46 Αμερικανών, που σφαγιάστηκαν στο νότιο Ισραήλ από την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς. Ένας χρόνος από τότε που η Χαμάς διέπραξε φρικτές πράξεις σεξουαλικής βίας. Ένας χρόνος από τότε που περισσότεροι από 250 αθώοι πιάστηκαν όμηροι, μεταξύ των οποίων 12 Αμερικανοί. Ένας χρόνος για τους επιζώντες που κουβαλούν πληγές, ορατές και αόρατες, οι οποίοι δεν θα είναι ποτέ πια οι ίδιοι. Και ένας χρόνος ενός καταστροφικού πολέμου» είπε αρχικά στο μήνυμά του ο Μπάιντεν.
«Η επίθεση της 7ης Οκτωβρίου έφερε στην επιφάνεια οδυνηρές μνήμες που άφησαν πίσω τους χιλιετίες μίσους και βίας κατά του εβραϊκού λαού. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, αμέσως μετά την επίθεση, έγινα ο πρώτος Αμερικανός Πρόεδρος που επισκέφθηκε το Ισραήλ σε περίοδο πολέμου. Κατέστησα τότε σαφές στον λαό του Ισραήλ: δεν είστε μόνοι. Ένα χρόνο αργότερα, η Αντιπρόεδρος Χάρις και εγώ παραμένουμε πλήρως προσηλωμένοι στην ασφάλεια του εβραϊκού λαού, στην ασφάλεια του Ισραήλ και στο δικαίωμά του να υπάρχει. Υποστηρίζουμε το δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του ενάντια στις επιθέσεις της Χεζμπολάχ, της Χαμάς, των Χούθι και του Ιράν. Την περασμένη εβδομάδα, υπό την καθοδήγησή μου, ο στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών βοήθησε και πάλι ενεργά στην επιτυχή υπεράσπιση του Ισραήλ, συμβάλλοντας στην απόκρουση μιας ιρανικής επίθεσης με βαλλιστικούς πυραύλους» συνέχισε ο Αμερικανός πρόεδρος για να προσθέσει: «Σήμερα και κάθε μέρα, σκέφτομαι τους ομήρους και τις οικογένειές τους. Συνάντησα τις οικογένειες των ομήρων και θρήνησα μαζί τους. Έζησαν μια κόλαση. Η κυβέρνησή μου διαπραγματεύτηκε την ασφαλή απελευθέρωση περισσότερων από 100 ομήρων, μεταξύ των οποίων και Αμερικανοί. Δεν θα τα παρατήσουμε ποτέ μέχρι να φέρουμε όλους τους υπόλοιπους ομήρους στην πατρίδα τους με ασφάλεια. Καταδικάζω επίσης σθεναρά τη βίαιη έξαρση του αντισημιτισμού στην Αμερική και σε όλο τον κόσμο. Είναι απαράδεκτο. Όλοι μας πρέπει να σταθούμε ενωμένοι ενάντια στον αντισημιτισμό και ενάντια στο μίσος σε όλες του τις μορφές».
«Πιστεύω ότι η ιστορία θα θυμάται επίσης την 7η Οκτωβρίου ως μια σκοτεινή ημέρα για τον παλαιστινιακό λαό λόγω της σύγκρουσης που εξαπέλυσε η Χαμάς εκείνη την ημέρα. Πάρα πολλοί πολίτες υπέφεραν κατά τη διάρκεια αυτού του έτους σύγκρουσης - και δεκάδες χιλιάδες σκοτώθηκαν, ένας ανθρώπινος φόρος αίματος που έγινε πολύ χειρότερος από τους τρομοκράτες που κρύβονται και δρουν ανάμεσα σε αθώους ανθρώπους. Δεν θα σταματήσουμε να εργαζόμαστε για να επιτύχουμε μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα που θα φέρει τους ομήρους πίσω, θα επιτρέψει την αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας για την ανακούφιση των δεινών στο έδαφος, θα διασφαλίσει την ασφάλεια του Ισραήλ και θα τερματίσει αυτόν τον πόλεμο. Τόσο οι Ισραηλινοί όσο και οι Παλαιστίνιοι αξίζουν να ζουν με ασφάλεια, αξιοπρέπεια και ειρήνη. Συνεχίζουμε επίσης να πιστεύουμε ότι μια διπλωματική λύση στην περιοχή των συνόρων Ισραήλ-Λιβάνου είναι ο μόνος δρόμος για την αποκατάσταση της διαρκούς ηρεμίας και για να επιτραπεί στους κατοίκους και των δύο πλευρών να επιστρέψουν με ασφάλεια στα σπίτια τους» τόνισε ο Μπάιντεν.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Φεύγουμε αφού υποβάλαμε μια πολύ απλή πρόταση» ανέφερε ο Τζέι Ντι Βανς
Ο ποντίφικας καταδίκασε τη χρήση θρησκευτικής γλώσσας για την αιτιολόγηση των εχθροπραξιών
Η οργάνωση έχει χαρακτηριστεί «τρομοκρατική» στη Βρετανία
«Το Ισραήλ θα συνεχίσει να πολεμά το καθεστώς της Τεχεράνης», τόνισε ο πρωθυπουργός της χώρας
Οι λακκούβες των δρόμων θα μπορούσαν να θέσουν τις ζωές των παράνομων επιβατών σε κίνδυνο
Συνεχίζονται οι έρευνες στο σημείο της τραγωδίας
Ο σεισμός σημειώθηκε σε βάθος περίπου 9,12 χιλιομέτρων προκαλώντας σύντομο πανικό στην περιοχή
Τουλάχιστον τρεις οι τραυματίες
Συζητούν για Ορμούζ, πυρηνικά και Λίβανο
Οι τέσσερις παράμετροι ενός πολέμου που μάλλον κανείς δεν θα μπορούσε να κερδίσει – πόσω μάλλον ο Ντόναλντ Τραμπ
«Ξεκίνησε η εκκαθάριση των Στενών του Ορμούζ από τις νάρκες», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Σε κλίμα κατάνυξης και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η τελετή στον Ναό της Αναστάσεως
Ποτέ δεν μάθαμε να συζητούμε με ιστορικούς όρους για το τι πραγματικά συνέβαινε στην επαρχία της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας όπου έδρασε ο Ιησούς πριν εξελιχθεί στον Χριστό της Καινής Διαθήκης
Τουλάχιστον 3 εκατομμύρια άτομα ακολουθούν μυστικιστικές και ουφολογικές σέχτες
Γιατί η αναμέτρηση Όρμπαν - Μάγιαρ κρίνει το μέλλον της Ευρώπης
Αντιπροσωπείες στο Ισλαμαμπάντ για «οριακές» διαπραγματεύσεις - Ερωτήματα για εκεχειρία στον Λίβανο
Τι σκέφτονται οι άνθρωποι στον κόσμο για τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή
Όταν το μήνυμα της Ανάστασης συναντά πολέμους, γεωπολιτικές συγκρούσεις και μια παγκόσμια πραγματικότητα χωρίς ανάπαυλα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.