- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Μοχάμεντ αλ Φαγέντ: Εξήντα γυναίκες τον κατηγορούν για σεξουαλικές επιθέσεις
O Αίγυπτιος επιχειρηματίας πέθανε πέρυσι
Μοχάμεντ αλ Φαγέντ: Εξήντα γυναίκες τον κατηγορούν για σεξουαλικές επιθέσεις και βιασμούς
Εξήντα γυναίκες κατηγορούν στο εξής τον πρώην ιδιοκτήτη του λονδρέζικού πολυκαταστήματος Harrods, Μοχάμεντ αλ Φαγέντ, για σεξουαλικές επιθέσεις και βιασμούς, από 37 την περασμένη εβδομάδα, όπως ανέφεραν σήμερα σε μια ανακοίνωση οι δικηγόροι που τις εκπροσωπούν.
«Μέχρι σήμερα, ανταποκριθήκαμε σε περισσότερα από 200 αιτήματα και μηνύματα από όλο τον κόσμο. Επιβεβαιώνουμε πως εκπροσωπούμε πλέον 60 επιζήσασες στο πλαίσιο των ενεργειών μας, και πως άλλες θα ακολουθήσουν», υπογράμμισαν, επιμένοντας στην όλο και περισσότερο διεθνή εμβέλεια της υπόθεσης αυτής.
Εκτός από τα Harrods, οι δικηγόροι έκαναν λόγο για «αξιόπιστες αποδείξεις» σεξουαλικών επιθέσεων σε άλλες επιχειρήσεις που ανήκαν στον Μοχάμεντ αλ Φαγέντ, μεταξύ των οποίων η αγγλική ομάδα Φούλαμ την οποία αγόρασε το 1997.
Δεκάδες γυναίκες, ορισμένες από αυτές ανήλικες την εποχή των γεγονότων, κατηγορούν για βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις τον Μοχάμεντ αλ Φαγέντ, που πέθανε τον Αύγουστο του 2023 σε ηλικία 94 ετών.
Τουλάχιστον πέντε λένε ότι βιάστηκαν από τον πατέρα του τελευταίου συντρόφου της πριγκίπισσας Νταϊάνα, που πέθανε μαζί με εκείνην σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι στις 31 Αυγούστου 1997.
Λέγοντας πως οι πελάτες τους έχουν «χάσει κάθε εμπιστοσύνη στα Harrods», οι δικηγόροι ζήτησαν για μία ακόμη φορά τη διεξαγωγή «ανεξάρτητης και διαφανούς έρευνας» προκειμένου να αξιολογήσει να να αποφανθεί για αυτές τις κατηγορίες.
Η διεύθυνση του πολυκαταστήματος παραδέχθηκε χθες, Πέμπτη, πως υπήρχε μια «τοξική κουλτούρα» στα Harrods επί ιδιοκτησίας του Μοχάμεντ αλ Φαγέντ, κατηγορώντας τον ότι "διαχειριζόταν εκείνη την επιχείρηση ως προσωπικό φέουδό του.
Η αστυνομία του Λονδίνου κάλεσε όλα τα θύματα του Μοχάμεντ αλ Φαγέντ να το γνωστοποιήσουν. Είπε πως ερευνά αν και άλλα πρόσωπα μπορούν να κατηγορηθούν σε αυτήν την υπόθεση, υπενθυμίζοντας πως δεν μπορεί να ασκηθεί δίωξη εις βάρος ενός ανθρώπου που έχει πεθάνει.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απόφαση σταθμός Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου
Για «υβριδική επίθεση» κάνει λόγο η φον ντερ Λάιεν
«Οι γιατροί δεν μας λένε αν θα τα καταφέρει» λέει ο αδελφός της
Αναμένονται ισχυροί μετασεισμοί τις επόμενες μέρες
Τι απαντά η πλευρά Μπλερ στο δημοσίευμα
«Δεν θέλουμε η Ευρώπη να αλλάξει», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Οι ακτιβίστριες είχαν διαδηλώσει έξω από το θέατρο του ηθοποιού Αρί Αμπιτάν, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για βιασμό
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.