- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γυναίκα επιβίωσε μετά από δίωρη μάχη με γιγάντιο πύθωνα στην Ταϊλάνδη
Είχε μήκος 4 μέτρα και ζύγιζε πάνω από 20 κιλά - Βίντεο κατέγραψε την πάλη με το ερπετό
Ταϊλανδή γυναίκα παγιδεύτηκε επί δύο ώρες στις σπείρες πύθωνα μήκους τεσσάρων μέτρων - Πώς κατόρθωσε να διασωθεί - Δείτε βίντεο.
Μια γυναίκα από την Ταϊλάνδη περιέγραψε ότι παγιδεύτηκε στις σπείρες ενός πύθωνα βάρους 20 κιλών για περίπου δύο ώρες στο σπίτι της, πριν οι διασώστες καταφέρουν να την απελευθερώσουν.
Η 64χρονη Arom Arunroj δαγκώθηκε αρκετές φορές από τον πύθωνα, ο οποίος είχε εισέλθει στο σπίτι της στο Samut Prakan, μια επαρχία νότια της Μπανγκόκ.
Πύθωνας τύλιξε 64χρονη στην Ταϊλάνδη - Η πάλη με το φίδι
Η Arunroj δήλωσε μετά τη διάσωσή της ότι έκανε το πλύσιμο των πιάτων γύρω στις 8.30 μ.μ., όταν ξαφνικά ένιωσε κάτι να τη δαγκώνει στο πόδι. «Το κοίταξα και ήταν ένα φίδι», είπε σε συνέντευξη που μεταδόθηκε στα μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης.
Η Arom είπε ότι προσπάθησε να παλέψει με το φίδι και φώναξε για βοήθεια, αλλά κανείς δεν την άκουσε.
Κάποια στιγμή άρπαξε το κεφάλι του πύθωνα με την ελπίδα ότι θα την άφηνε να φύγει, «αλλά δεν το έκανε, αντίθετα συνέχισε να με στραγγαλίζει».
Ένας γείτονας άκουσε τελικά τις εκκλήσεις της για βοήθεια και τηλεφώνησε για βοήθεια στις 10 το βράδυ, ανέφεραν τα ταϊλανδικά μέσα ενημέρωσης.
Ο αρχιφύλακας της αστυνομίας Anusorn Wongmali Anusorn δήλωσε ότι είχε κλωτσήσει την πόρτα της Arom, αφού άκουσε μια αδύναμη φωνή που ερχόταν από μέσα. «Πιθανότατα την είχαν στραγγαλίσει για αρκετή ώρα, επειδή το δέρμα της ήταν χλωμό», είπε.
«Ήταν ένας πύθωνας, ένας μεγάλος. Είδα ένα σημάδι από δάγκωμα στο πόδι της, αλλά ήξερα ότι μπορεί να υπήρχε και αλλού», είπε, προσθέτοντας ότι προσπάθησε να βοηθήσει σπρώχνοντας το φίδι για να το κάνει να απομακρυνθεί.
Ο πύθωνας είχε μήκος τέσσερα μέτρα και ζύγιζε πάνω από 20 κιλά. Στα πλάνα που βιντεοσκόπησαν οι πρώτες βοήθειες, η Arom φαίνεται να κάθεται στο πάτωμα με το φίδι τυλιγμένο γύρω από τη μέση της.
Τις προσπάθειες της αστυνομίας συνέδραμαν μέλη του ιδρύματος She Poh Tek Tung, μιας οργάνωσης διάσωσης, και η Arom μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για θεραπεία.
Συνηθισμένοι οι πύθωνες στην Ταϊλάνδη
Οι πύθωνες δεν είναι δηλητηριώδεις, αλλά τα δαγκώματά τους μπορούν να προκαλέσουν λοιμώξεις. Σκοτώνουν το θήραμά τους τυλίγοντάς το γύρω τους και πνίγοντάς το.
Περίπου 12.000 άνθρωποι νοσηλεύτηκαν για δαγκώματα δηλητηριωδών φιδιών και ζώων στην Ταϊλάνδη το 2023, σύμφωνα με την εθνική υπηρεσία υγειονομικής ασφάλειας της χώρας. Σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία, 26 άνθρωποι πέθαναν από δαγκώματα φιδιών πέρυσι.
Ένας πύθωνας δάγκωσε έναν άνδρα στον όρχι στην ίδια επαρχία τον περασμένο μήνα, καθώς καθόταν στην τουαλέτα στον δεύτερο όροφο του σπιτιού του. Άρπαξε το φίδι για να το εμποδίσει να διαφύγει στο σπίτι του και προσπάθησε να το βγάλει από την τουαλέτα, χτυπώντας το κεφάλι του με το χέρι του και μια βούρτσα τουαλέτας, μέχρι που ένας γείτονας ανταποκρίθηκε στις εκκλήσεις του για βοήθεια.
Του χορηγήθηκαν αντιβιοτικά και ένιωσε πόνο στην περιοχή, δήλωσε στο ταϊλανδέζικο μέσο ενημέρωσης Khaosod English, προσθέτοντας ότι ήταν τραυματισμένος από την επίθεση.
(Με πληροφορίες του Guardian)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Κατακόρυφη αύξηση νεκρών και τραυματιών κατά το πρώτο εξάμηνο λόγω κλιμάκωσης των επιθέσεων
Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.