- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Γυναίκα επιβίωσε μετά από δίωρη μάχη με γιγάντιο πύθωνα στην Ταϊλάνδη
Είχε μήκος 4 μέτρα και ζύγιζε πάνω από 20 κιλά - Βίντεο κατέγραψε την πάλη με το ερπετό
Ταϊλανδή γυναίκα παγιδεύτηκε επί δύο ώρες στις σπείρες πύθωνα μήκους τεσσάρων μέτρων - Πώς κατόρθωσε να διασωθεί - Δείτε βίντεο.
Μια γυναίκα από την Ταϊλάνδη περιέγραψε ότι παγιδεύτηκε στις σπείρες ενός πύθωνα βάρους 20 κιλών για περίπου δύο ώρες στο σπίτι της, πριν οι διασώστες καταφέρουν να την απελευθερώσουν.
Η 64χρονη Arom Arunroj δαγκώθηκε αρκετές φορές από τον πύθωνα, ο οποίος είχε εισέλθει στο σπίτι της στο Samut Prakan, μια επαρχία νότια της Μπανγκόκ.
Πύθωνας τύλιξε 64χρονη στην Ταϊλάνδη - Η πάλη με το φίδι
Η Arunroj δήλωσε μετά τη διάσωσή της ότι έκανε το πλύσιμο των πιάτων γύρω στις 8.30 μ.μ., όταν ξαφνικά ένιωσε κάτι να τη δαγκώνει στο πόδι. «Το κοίταξα και ήταν ένα φίδι», είπε σε συνέντευξη που μεταδόθηκε στα μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης.
Η Arom είπε ότι προσπάθησε να παλέψει με το φίδι και φώναξε για βοήθεια, αλλά κανείς δεν την άκουσε.
Κάποια στιγμή άρπαξε το κεφάλι του πύθωνα με την ελπίδα ότι θα την άφηνε να φύγει, «αλλά δεν το έκανε, αντίθετα συνέχισε να με στραγγαλίζει».
Ένας γείτονας άκουσε τελικά τις εκκλήσεις της για βοήθεια και τηλεφώνησε για βοήθεια στις 10 το βράδυ, ανέφεραν τα ταϊλανδικά μέσα ενημέρωσης.
Ο αρχιφύλακας της αστυνομίας Anusorn Wongmali Anusorn δήλωσε ότι είχε κλωτσήσει την πόρτα της Arom, αφού άκουσε μια αδύναμη φωνή που ερχόταν από μέσα. «Πιθανότατα την είχαν στραγγαλίσει για αρκετή ώρα, επειδή το δέρμα της ήταν χλωμό», είπε.
«Ήταν ένας πύθωνας, ένας μεγάλος. Είδα ένα σημάδι από δάγκωμα στο πόδι της, αλλά ήξερα ότι μπορεί να υπήρχε και αλλού», είπε, προσθέτοντας ότι προσπάθησε να βοηθήσει σπρώχνοντας το φίδι για να το κάνει να απομακρυνθεί.
Ο πύθωνας είχε μήκος τέσσερα μέτρα και ζύγιζε πάνω από 20 κιλά. Στα πλάνα που βιντεοσκόπησαν οι πρώτες βοήθειες, η Arom φαίνεται να κάθεται στο πάτωμα με το φίδι τυλιγμένο γύρω από τη μέση της.
Τις προσπάθειες της αστυνομίας συνέδραμαν μέλη του ιδρύματος She Poh Tek Tung, μιας οργάνωσης διάσωσης, και η Arom μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για θεραπεία.
Συνηθισμένοι οι πύθωνες στην Ταϊλάνδη
Οι πύθωνες δεν είναι δηλητηριώδεις, αλλά τα δαγκώματά τους μπορούν να προκαλέσουν λοιμώξεις. Σκοτώνουν το θήραμά τους τυλίγοντάς το γύρω τους και πνίγοντάς το.
Περίπου 12.000 άνθρωποι νοσηλεύτηκαν για δαγκώματα δηλητηριωδών φιδιών και ζώων στην Ταϊλάνδη το 2023, σύμφωνα με την εθνική υπηρεσία υγειονομικής ασφάλειας της χώρας. Σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία, 26 άνθρωποι πέθαναν από δαγκώματα φιδιών πέρυσι.
Ένας πύθωνας δάγκωσε έναν άνδρα στον όρχι στην ίδια επαρχία τον περασμένο μήνα, καθώς καθόταν στην τουαλέτα στον δεύτερο όροφο του σπιτιού του. Άρπαξε το φίδι για να το εμποδίσει να διαφύγει στο σπίτι του και προσπάθησε να το βγάλει από την τουαλέτα, χτυπώντας το κεφάλι του με το χέρι του και μια βούρτσα τουαλέτας, μέχρι που ένας γείτονας ανταποκρίθηκε στις εκκλήσεις του για βοήθεια.
Του χορηγήθηκαν αντιβιοτικά και ένιωσε πόνο στην περιοχή, δήλωσε στο ταϊλανδέζικο μέσο ενημέρωσης Khaosod English, προσθέτοντας ότι ήταν τραυματισμένος από την επίθεση.
(Με πληροφορίες του Guardian)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο ποντίφικας έχει επικρίνει ορισμένες από τις πολιτικές του προέδρου των ΗΠΑ
H προειδοποίηση του επικεφαλής της JP Morgan από το Νταβός
Το SEMAF υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του ότι οι εργαζόμενοι του τομέα είχαν καταγγείλει «την κακή κατάσταση» του δικτύου
Σε εξέλιξη οι έρευνες της Πολιτοφυλακής και της Επιτροπής Διερεύνησης Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων
Mια εξέλιξη που προκαλεί ανησυχία στους Ρεπουμπλικανούς
Ο Αμερικανός πρόεδρος απέσυρε τους δασμούς που είχε επιβάλει σε 8 χώρες από την 1η Φεβρουαρίου
Ξυλοδαρμοί, πείνα και απόλυτη απομόνωση
Η κόντρα του CEO της αεροπορικής με τον μεγιστάνα ξεκίνησε με αφορμή το Wifi
Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια είναι σφοδρός επικριτής του προέδρου
Ανησυχία στο Κογκρέσο για στρατιωτική εμπλοκή στη Γροιλανδία – Ψηφίσματα, δασμοί και εσωκομματικές ρωγμές
Ο ΥΠΕΞ Δανίας προειδοποιεί ότι δασμοί και απειλές Τραμπ πλήττουν ΝΑΤΟ και παγκόσμια τάξη
Tην ώρα που οι Ευρωπαίοι εμφανίζονται εμφανώς διστακτικοί
Οι αξίες και τα συμφέροντα δεν συμπίπτουν πλέον αυτόματα
Ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε την εμφάνιση του Γάλλου ομολόγου του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ
Kαθώς η ΜΚΟ οργάνωση HRANA αναφέρει ότι έχει επιβεβαιώσει 4.519 θανάτους
Η συμφωνία του 1951 και η παρουσία των ΗΠΑ στη Γροιλανδία
Ο Δούκας εμφανίστηκε για δεύτερη φορά στην ζωή του στο εδώλιο μάρτυρα
Στις Βρυξέλλες ο Γερμανός καγκελάριος για την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ – Επιφυλάξεις Βερολίνου για το εγχείρημα Τραμπ
Καθώς επιχείρησε να δώσει στρατηγικό περίβλημα στις δηλώσεις του
Αιχμές του Αμερικανού υπουργού Εμπορίου για την Ευρώπη προκάλεσαν ένταση και αιφνίδια αποχώρηση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.