Κοσμος

O ασθενής ήταν ένας πύθωνας πέντε μέτρων - Χρειάστηκαν 7 γιατροί για να τον μετακινήσουν (video)

Χειρουργήθηκε σε ειδικό τραπέζι έξι μέτρων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πύθωνας πέντε μέτρων και είκοσι εκατοστών χειρουργήθηκε στο Τορίνο
Πύθωνας πέντε μέτρων και είκοσι εκατοστών χειρουργήθηκε στο Τορίνο © LaRepubblica

Χειρουργήθηκε ο Pippo, ένας πύθωνας πέντε μέτρων και 58 κιλών στο Τορίνο - Χρειάστηκαν επτά άτομα για να τον μετακινήσουν.

Ένα χειρουργικό τραπέζι μήκους έξι μέτρων και μια ομάδα επτά ατόμων χρειάστηκε για να μετακινήσουν έναν πύθωνα μήκους πέντε μέτρων και είκοσι εκατοστών στο Canc, το Κέντρο για τα Αντισυμβατικά Ζώα που εδρεύει στο Τόρινο.

Ο Pippo, ένας αλμπίνος πύθωνας, που ανήκε νόμιμα σε έναν ιδιώτη που ζούσε έξω από την επαρχία του Τορίνο, είχε σταματήσει να τρώει εδώ και εννέα μήνες.

Το ερπετό, αρσενικό 23 ετών και βάρους 58 κιλών, έπασχε από μεγάλη εντερική απόφραξη την οποία διέγνωσε η ομάδα κτηνιάτρων υπό τον συντονισμό της Mitzi Mauthe Von Degerfeld, υποβάλλοντας το ζώο σε αξονική τομογραφία στο εργαστήριο και αποφασίζοντας στη συνέχεια να το χειρουργήσει. Η εντερική απόφραξη είχε μήκος ενός μέτρου.

«Τα φίδια δεν τρώνε συχνά, αν το θήραμα που έχουν είναι μεγάλο μπορεί να τρώνε μόνο μια φορά το μήνα, αλλά εννέα μήνες νηστείας είναι και πάλι μεγάλο χρονικό διάστημα και γι' αυτό ο ιδιοκτήτης του ανησύχησε και αναζήτησε κάποιον που θα μπορούσε να φροντίσει τον Pippo. Οι κτηνίατροι παρέλαβαν τον Pippo από το σπίτι του ιδιώτη ιδιοκτήτη, με τη συνεργασία του τεχνικού ζώων και μιας ομάδας συνεργατών».

Οι γιατροί συνδύασαν έξι χειρουργικά τραπέζια για να δημιουργήσουν μια κατάλληλη χειρουργική αίθουσα. Ο Pippo κοιμήθηκε και στη συνέχεια χειρουργήθηκε. «Η επέμβαση ήταν επιτυχής, αν όλα πάνε καλά θα τον πάρουμε σπίτι του σε λίγες μέρες», καταλήγει ο κτηνίατρος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ