- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δικαστική νίκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε δύο υποθέσεις - κλειδιά κατά των Apple και Google
Καλούνται να πληρώσουν δισεκατομμύρια οι αμερικανικοί τεχνολογικοί κολοσσοί
ΕΕ: Νίκη της δικαιοσύνης της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε δύο υποθέσεις κατά των Apple και Google - Επιβλήθηκαν πρόστιμα δισεκατομμυρίων.
Ικανοποίηση στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς η δικαιοσύνη δικαίωσε οριστικά σήμερα την Κομισιόν έναντι των γιγάντιων αμερικανικών εταιρειών Apple και Google σε δύο δικαστικές υποθέσεις μεγάλης διάρκειας και με μείζονα χρηματοοικονομικά διακυβεύματα.
Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ, CJEU, CJUE), το ανώτατο δικαιοδοτικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποφάνθηκε ότι η Apple θα πρέπει να επιστρέψει 13 δισεκ. ευρώ στην Ιρλανδία επειδή επωφελήθηκε από αδικαιολόγητα φορολογικά πλεονεκτήματα, τα οποία συνιστούν παράνομη κρατική επιδότηση.
Σε χωριστή απόφασή του, το εν λόγω Δικαστήριο με έδρα το Λουξεμβούργο επιβεβαίωσε πρόστιμο 2,4 δισεκ. ευρώ σε βάρος της Google για πρακτικές που αντιβαίνουν στον ανταγωνισμό.
Οι δύο εταιρείες εξέφρασαν αμέσως την «απογοήτευσή» τους με χωριστές ανακοινώσεις.
Η επίτροπος της ΕΕ για τον ανταγωνισμό Μαργκρέτε Βεστάγκερ δήλωσε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεχίσει, μέσω νομοθετικών προτάσεων και της επιβολής του νόμου, τη δουλειά της εναντίον του φορολογικού ανταγωνισμού και του επιθετικού σχεδιασμού της φορολογίας από χώρες της ΕΕ και από πολυεθνικές.
«Οι έρευνές μας συνέβαλαν αποφασιστικά σε μια αλλαγή νοοτροπίας, μια αλλαγή στάσης μεταξύ των κρατών μελών. Βοήθησαν να πραγματοποιηθεί και να επιταχυνθεί κανονιστική και νομοθετική μεταρρύθμιση", δήλωσε ο Βεστάγκερ σε συνέντευξη Τύπου μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Ρούμπιο εκτιμά ότι η συμφωνία είναι ακόμη εφικτή
Πώς η Κίνα πείθει – πλέον – ως η έτερη υπερδύναμη του διεθνούς συστήματος
Ο πολιτικός σεισμός και η κρίση του Κιρ Στάρμερ
«Πρόκειται για μια πληγή της χριστιανικής μνήμης», δήλωσε ο βορειοαμερικανός ποντίφικας
Ο ίδιος, πάντως, υποστηρίζει ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση
Oι κατηγορίες του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή πυγμαχίας
Πηγή του Al Jazeera αναφέρει πρόοδο στις συνομιλίες - Πιθανή συμφωνία ακόμη και αύριο
Στις δημοτικές εκλογές που διεξήχθησαν σε περισσότερους από 600 δήμους σε όλη την Ιταλία
Έκτακτη σύσκεψη στο Ελσίνκι - Ανησυχία για τις πτήσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών
Το δεύτερο θετικό κρούσμα χανταϊού μεταξύ των 14 Ισπανών που αποβιβάστηκαν από το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο
Ιρανικά ΜΜΕ: O πρόεδρος διέταξε αποκατάσταση πρόσβασης στο διαδίκτυο σε όλη τη χώρα
Σε απομόνωση δύο επιβάτες από την Ουγκάντα
Είναι «ευδιάθετη, δεδομένων των συνθηκών», δηλώνει το παλάτι
«Την πουλούσε σαν να ήταν εμπόρευμα», λέει η δικηγόρος της γυναίκας
Το Σάββατο δεκάδες χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν στους δρόμους της Μαδρίτης
Eυτυχώς δεν υπήρξαν θύματα
Snus και ηλεκτρονικά τσιγάρα παραμένουν δημοφιλή - Aνησυχία στους ειδικούς
Σοκ στη Βρετανία από τελετή Kambo
Χωρίς τραυματισμούς το περιστατικό - Το όχημα αποσύρθηκε άμεσα για τεχνικό έλεγχο
Καθώς τα περιστατικά «χαοτικής συμπεριφοράς» γίνονται όλο και πιο συχνά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.