- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Επίθεση στη Γερμανία: Στα χέρια των αρχών 15χρονος - Πιθανότερο κίνητρο η τρομοκρατία
«O δράστης στόχευε στον λαιμό των θυμάτων» ανέφερε η αστυνομία
Επίθεση στη Γερμανία: Στα χέρια των αρχών 15χρονος - «O δράστης στόχευε στον λαιμό των θυμάτων» ανέφερε η αστυνομία - Πιθανότερο κίνητρο η τρομοκρατία
Η αστυνομία δεν διακρίνει για την ώρα «κανένα άλλο κίνητρο εκτός από την τρομοκρατία», δήλωσε ο εισαγγελέας Μάρκους Κάσπερς, ο οποίος ερευνά την επίθεση με μαχαίρι στο Φεστιβάλ του Ζόλινγκεν στη Γερμανία, κατά την οποία τρία άτομα έχασαν την ζωή τους και άλλα οκτώ τραυματίστηκαν.
Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι Αρχές του Ντίσελντορφ, για την αιματηρή επίθεση αργά τη νύχτα της Παρασκευής, ανέφεραν πως έχουν στα χέρια τους έναν 15χρονο, ως ύποπτο για το μακελειό στο φεστιβάλ της Γερμανίας.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την υπόθεση, ο αστυνομικός διευθυντής Τόρστεν Φλάις επιβεβαίωσε ακόμη την πληροφορία ότι ο δράστης στόχευε συγκεκριμένα στον λαιμό των θυμάτων του, η οποία ωστόσο αρχικά είχε διαψευσθεί. Ο κ. Φλάις διευκρίνισε ακόμη ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχει εικόνα του δράστη, η οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στην έρευνα για τον εντοπισμό του, αλλά «ερευνώνται πολλά στοιχεία και παραλαμβάνεται συνεχώς πολύ υλικό».
Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με μια δεύτερη σύλληψη πιθανού υπόπτου, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας απέφυγε να διαψεύσει ή να επιβεβαιώσει και ζήτησε την κατανόηση των πολιτών, «μέχρις ότου συνθέσουμε μια εικόνα η οποία να βρίσκεται όσο το δυνατόν πιο κοντά στα γεγονότα». Ο ίδιος σημείωσε επίσης ότι υπάρχουν διαφορετικές και αντικρουόμενες μαρτυρίες σχετικά με την εμφάνιση του δράστη και η αστυνομία καταβάλλει προσπάθεια προκειμένου να καταλήξει σε μια αξιόπιστη και όσο το δυνατόν πιο συγκεκριμένη περιγραφή.
Τα πρώτα πλάνα από την επίθεση στη Γερμανία:
🚨🇩🇪BREAKING: AT LEAST 9 STABBED AT FESTIVAL OF DIVERSITY IN SOLINGEN, GERMANY
— Mario Nawfal (@MarioNawfal) August 23, 2024
There are reports of multiple fatalities, though details are still emerging. Authorities are investigating the incident, and more information is expected to be released soon.
Source: BNO News, Focus pic.twitter.com/thPY1LWcIN
Τα θύματα και οι τραυματίες της επίθεσης στη Γερμανία: Ο τραγικός απολογισμός
Αναφερόμενος στα θύματα και στους τραυματίες, ο κ. Φλάις δήλωσε ότι οι νεκροί είναι ένας άνδρας 67 ετών, ένας 56 ετών και μια γυναίκα επίσης 56 ετών, ενώ τέσσερις δίνουν μάχη για την ζωή τους και ότι ο δράστης θα αντιμετωπίσει κατηγορίες για τουλάχιστον τρεις ανθρωποκτονίες και πολλές απόπειρες. Τα ξημερώματα συνελήφθη ένας 15χρονος, ο οποίος τελικά αποδείχθηκε ότι δεν ήταν ο δράστης της επίθεσης, υπήρχαν όμως πληροφορίες ότι πριν από την επίθεση μιλούσε με κάποιον ο οποίος του περιέγραφε τα σχέδια της επίθεσης.
Στον τόπο του εγκλήματος έχουν μέχρι τώρα βρεθεί «περισσότερα από ένα μαχαίρια», τα οποία εξετάζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες της αστυνομίας, οι οποίες έχουν στη διάθεσή τους και οπτικό υλικό από την επίθεση.
Ερωτώμενος εάν θα συνιστούσε στους πολίτες του Ζόλινγκεν να παραμείνουν στα σπίτια τους όσο δεν είναι βέβαιο ότι έχει συλληφθεί ο δράστης, ο αρχηγός της αστυνομίας του Βούπερταλ Μάρκους Ρερλ τόνισε ότι «θα πρέπει να αποφασίσει ο καθένας μόνος του αν θα πάει σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα ή αν θα χρησιμοποιήσει τα τοπικά μέσα μεταφοράς».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν θα υπάρξει άλλο πετρέλαιο ή χρήματα που θα πηγαίνουν στην Κούβα» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η Τεχεράνη απείλησε να ανταποδώσει τυχόν επίθεση των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν
Γιατί δεν ζητά συγγνώμη για τη διατήρηση της φιλίας τους μετά την πρώτη καταδίκη;
Τι είπε για τα βεγγαλικά στα ποτά
Οι ιρανικές αρχές κατηγορούν τις ΗΠΑ και το Ισραήλ ότι υποδαυλίζουν τις ταραχές
Θα μπορούσε ο στρατός να αναλάβει την εξουσία;
Πώς συνέβη η τραγωδία
Έρευνα για το κίνητρο του φρικτού εγκλήματος
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ζήτησε από τους Αμερικανούς να φύγουν αμέσως από τη Βενεζουέλα
Οι πληροφορίες για την κατάσταση στα νοσοκομεία
Ο διευθύνων σύμβουλος της ExxonMobil προειδοποίησε ότι η χώρα παραμένει «μη επενδύσιμη»
Φουντώνουν οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις - Χωρίς ίντερνετ η χώρα - Με συλλήψεις απαντά το καθεστώς - Στους δρόμους ο κόσμος
Το Ινστιτούτο τόνισε ότι η απόφαση απονομής είναι οριστική και μόνιμη
Συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ κουρδικών και κυβερνητικών δυνάμεων στο Χαλέπι
«Οι δρόμοι της Τεχεράνης αντηχούν από τα βήματα Ιρανών που απαιτούν ελευθερία», αναφέρει η πρόεδρος της Κομισιόν
Προειδοποιεί για επέμβαση στη χώρα ο Τραμπ
«Εχθροί του Θεού οι διαδηλωτές», δηλώνει η Τεχεράνη
Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε από τα επεισόδια
Για «υβριδική επίθεση», κάνει λόγο η κυβέρνηση - Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.