- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γερμανία: Εκτός νόμου το Ισλαμικό Κέντρο του Αμβούργου για σύνδεση με εξτρεμιστές
Βρισκόταν επί μήνες στο στόχαστρο έρευνας - Είναι «ελεγχόμενο» από το Ιράν
Οι αρχές της Γερμανίας θέτουν εκτός νόμου το «Ισλαμικό Κέντρο του Αμβούργου» - Συνδέεται με εξτρεμιστές, είναι «ελεγχόμενο» από το Ιράν.
Η κυβέρνηση της Γερμανίας έθεσε σήμερα εκτός νόμου την οργάνωση «Ισλαμικό Κέντρο του Αμβούργου», ένωση μουσουλμάνων στην οποία ανήκει τζαμί στην γερμανική μεγαλούπολη και η οποία βρισκόταν επί μήνες στο στόχαστρο έρευνας για τη φερόμενη υποστήριξή της στο λιβανικό κόμμα Χεζμπολά, σύμμαχο του Ιράν και της Χαμάς.
Το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας ανακοίνωσε πως «απαγορεύει (...) το Ισλαμικό Κέντρο του Αμβούργου και συνδεδεμένες οργανώσεις σε όλη τη χώρα, καθώς πρόκειται για εξτρεμιστική ισλαμιστική οργάνωση, η οποία έχει αντισυνταγματικούς σκοπούς», με δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα.
Πρόσθεσε πως έγιναν έφοδοι και έρευνες σε 53 ιδιοκτησίες που ανήκαν στο Ισλαμικό Κέντρο του Αμβούργου (IZH) ή συνδέονται με αυτό σε όλη τη χώρα.
Ισλαμικό Κέντρο του Αμβούργου: Έφοδος της γερμανικής αστυνομίας
Οι γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών θεωρούν πως το IZH είναι «ελεγχόμενο» από το Ιράν, σύμφωνα με πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου. Η απαγόρευση δημοσιεύθηκε στην επίσημη Εφημερίδα της Κυβέρνησης σήμερα.
Δεκάδες αστυνομικοί αναπτύχθηκαν και απέκλεισαν νωρίτερα χθες το σιιτικό Μπλε Τζαμί, σε ακριβή περιοχή του Αμβούργου.
Παράλληλα, ρεπόρτερ του dpa έκανε λόγο για έφοδο σε σιιτική οργάνωση στη συνοικία Νοϊκέλν της πρωτεύουσας περίπου ταυτόχρονα.
Σύμφωνα με το πρακτορείο, η υπηρεσία πληροφοριών του Αμβούργου είχε θέσει υπό παρακολούθηση την οργάνωση ήδη τα χρόνια του 1990, τη θεωρούσε σημαντικό μέρος του μηχανισμού «προπαγάνδας» της Τεχεράνης στην Ευρώπη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.