- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Euro 2024: Μέλος του ISIS συνελήφθη στη Γερμανία - Υποψίες ότι ετοίμαζε τρομοκρατικό χτύπημα
Στόχος εξτρεμιστικών ομάδων το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου
Γερμανία: Συνελήφθη μέλος του ISIS κοντά στην πόλη που διοργανώνει το Euro 2024 – Υποψίες ότι ετοίμαζε τρομοκρατικό χτύπημα
Ένας άνδρας που θεωρείται ύποπτος για συμμετοχή στο Ισλαμικό Κράτος συνελήφθη στη γερμανική πολιτεία της Βάδης-Βυρτεμβέργης, λίγες ώρες αφότου ανώτατοι αξιωματούχοι ασφαλείας προειδοποίησαν για την απειλή ισλαμικών εξτρεμιστικών επιθέσεων κατά τη διάρκεια του Euro 2024.
Στόχος τρομοκρατικών επιθέσεων το Euro 2024
Ο Ιρακινός κρατούμενος, Mahmoud A., συνελήφθη χθες στην πόλη Esslingen στα περίχωρα της Στουτγάρδης, αφού θεωρήθηκε ύποπτος για τρομοκρατική επίθεση για λογαριασμό του ISIS.
Έφτασε στη Γερμανία τον Οκτώβριο του 2022, σύμφωνα με τους ερευνητές, αλλά πιστεύεται ότι συνδεόταν με τον ISIS από το 2016. Δεν είναι σαφές πώς ο ύποπτος κατάφερε να εισέλθει στη Γερμανία δεδομένου του ιστορικού του.
Η υπουργός Εσωτερικών, Nancy Faeser, είπε ότι η σύλληψη αποδεικνύει τη δέσμευση της Γερμανίας να πατάξει την ισλαμική απειλή, δηλώνοντας: «Οι αρχές ασφαλείας μας είναι εξαιρετικά προσεκτικές, ακολουθούν κάθε πληροφορία και εργάζονται σκληρά για να προστατεύσουν τη χώρα μας».
Η χθεσινή σύλληψη έλαβε χώρα λίγες ώρες πριν η διοργανώτρια χώρα παίξει με την Ουγγαρία στον δεύτερο αγώνα της για το Euro 2024 στη Στουτγάρδη. Έγινε επίσης μόλις μία ημέρα αφότου ο Thomas Haldenwang, επικεφαλής της γερμανικής υπηρεσίας πληροφοριών εσωτερικού (BfV), δήλωσε ότι η τρομοκρατική απειλή έχει αυξηθεί εν μέσω οργής στα αραβικά έθνη για την αλληλεγγύη του Βερολίνου προς το Ισραήλ μετά τις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.
Ο Haldenwang ανακοίνωσε ότι η Γερμανία έχει γίνει πρωταρχικός στόχος για εξτρεμιστικές ομάδες – αλλά είπε επίσης ότι η απειλή από «ριζοσπαστικοποιημένους μοναχικούς λύκους χωρίς σαφείς δεσμούς με τρομοκρατικές οργανώσεις» αποτελεί επίσης σημαντική απειλή.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σενάριο πρόωρης αποχώρησης από την ΕΚΤ
Τα προηγούμενα σχόλια για τις γυναίκες στα γυμναστήρια
Ο «πιο διάσημος» podcaster του κόσμου στρέφεται εναντίον του προέδρου
Ποιους συγγραφείς θεωρεί πιο ρεαλιστικούς
Κρυμμένα σε μπουκάλια σαμπουάν και κρέμας τα ερπετά
Χιλιάδες διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα
Οι άλλοι ενδιαφερόμενοι και ο ρόλος της Μποτσουάνας
Η αντιπαράθεση εκτείνεται από τα Στενά του Ορμούζ, στην είσοδο του Περσικού Κόλπου, έως τα Στενά Μπαμπ ελ Μαντέμπ
Μπαράζ επιθέσεων με drones και πλήγματα σε διυλιστήρια σηματοδοτούν την αποτυχία της πρωτοβουλίας
Η συμπλοκή καθυστέρησε την προσγείωση
Από το περιβάλλον του Τραμπ παραδέχονται τώρα ότι δεν χειρίστηκαν σωστά την απομάκρυνσή της
Τι απαντά ο Λευκός Οίκος
Το ενοίκιο αυξάνεται από 450 σε 1.200 ευρώ.
Η ανάρτηση του Τραμπ στο Truth Social
Τραγικός απολογισμός και τέσσερις αγνοούμενοι - Πλημμύρισαν δρόμοι, σπίτια και καταστήματα
Τι είχε αποκαλύψει ο αδελφός του συντρόφου της
Η απάντηση που προκάλεσε νέα ερωτήματα για την δικηγορική της επάρκεια
Η αντίδραση της 58χρονης γυναίκας όταν άρχισε να νιώθω μουδιασμένη τη γλώσσα της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.