- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Mπάιντεν: Συνέντευξη στο δίκτυο ABC News μετά το καταστροφικό ντιμπέιτ
Την ώρα που Δημοκρατικός βουλευτής ζήτησε να αποσυρθεί από την προεκλογική εκστρατεία
Mπάιντεν: Συνέντευξη στο δίκτυο ABC News μετά το καταστροφικό ντιμπέιτ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα δώσει την πρώτη τηλεοπτική συνέντευξή του στο ABC News, μία εβδομάδα μετά την τηλεμαχία με τον Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό του στις εκλογές του Νοεμβρίου Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε σήμερα το δίκτυο.
Η συνέντευξη, αποσπάσματα της οποίας θα μεταδοθούν την Παρασκευή, θα δοθεί την ώρα που ο Tζο Μπάιντεν προσπαθεί να καθησυχάσει τους Δημοκρατικούς για την καταστροφική απόδοσή του στο ντιμπέιτ της περασμένης Πέμπτης. Όλη η συνέντευξη θα μεταδοθεί την Κυριακή.
Πολλοί Δημοκρατικοί διερωτούνται ήδη δημοσίως για την κατάσταση της υγείας του 81χρονου Μπάιντεν και μάλιστα ένας από αυτούς ζήτησε σήμερα να αποσυρθεί ο πρόεδρος από τη διεκδίκηση μιας δεύτερης θητείας στον Λευκό Οίκο.
Για πρώτη φορά, ένας Δημοκρατικός βουλευτής ζητά από τον Μπάιντεν να αποσυρθεί
Για πρώτη φορά σήμερα, ένας βουλευτής, ο Τεξανός Λόιντ Ντόγκετ, κάλεσε τον Μπάιντεν να αποσυρθεί από την προεκλογική εκστρατεία, επικαλούμενος μεταξύ άλλων την επίδοσή του στην τηλεμαχία αυτήν.
«Ελπίζω ότι θα λάβει τη δύσκολη και οδυνηρή απόφαση να αποσυρθεί. Τον καλώ με σεβασμό να το κάνει», ανέφερε ο Ντόγκετ σε μια ανακοίνωσή του προς τα μέσα ενημέρωσης. «Ο πρόεδρος Μπάιντεν έσωσε τη δημοκρατία μας, λυτρώνοντάς μας από τον Τραμπ το 2020. Δεν πρέπει να μας παραδώσει στον Τραμπ το 2024», πρόσθεσε.
«Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς με εμάς τους ίδιους για το γεγονός ότι δεν ήταν απλώς μια φρικτή νύχτα», δήλωσε νωρίτερα στο CNN ο βουλευτής από το Ιλινόι Μάικ Κουίγκλι.
«Οι άνθρωποι θέλουν να είναι βέβαιοι ότι (…) ο πρόεδρος και η ομάδα του είναι ειλικρινείς μαζί μας όσον αφορά την κατάστασή του» και η τηλεμαχία της Πέμπτης «ήταν πραγματικά μια ανωμαλία», υπογράμμισε την Δευτέρα ο γερουσιαστής Σέλντον Γουάιτχαουζ, μιλώντας στο τοπικό κανάλι WPRI-TV. Ο Γουάιτχαουζ, που εκλέγεται στο Ρόουντ Άιλαντ, δήλωσε ότι «τρόμαξε» όταν ο Μπάιντεν εμφανίστηκε πολύ μπερδεμένος και, κάποιες φορές, εντελώς χαμένος, στο ντιμπέιτ με τον Τραμπ.
Η Νάνσι Πελόζι, η πρώην πρόεδρος της Βουλής που ασκεί ισχυρή επιρροή στο κόμμα, δήλωσε εξάλλου σήμερα ότι είναι «θεμιτό» να αναρωτιούνται κάποιοι για την κατάσταση της υγείας του Μπάιντεν. «Νομίζω ότι είναι θεμιτό να αναρωτιούνται αν πρόκειται για ένα απλό επεισόδιο ή για μια (μόνιμη) κατάσταση», είπε στο κανάλι MSNBC η 84χρονη βουλευτής, χαιρετίζοντας ταυτόχρονα το «όραμα» του προέδρου.
«Δεν είμαι γιατρός. Δεν μπορώ να πω τι θα γίνει σε τρία ή τέσσερα χρόνια αλλά πιστεύω με βάση την εμπειρία μου ότι θα συνεχίσει να είναι ένας μεγάλος πρόεδρος των ΗΠΑ», τόνισε.
Μετά την τηλεμαχία ο Μπάιντεν δεν έχει δώσει καμία ζωντανή συνέντευξη, ούτε συνέντευξη Τύπου κάτι που θα τον υποχρέωνε να μιλά, όπως και στην 90λεπτη τηλεμαχία με τον Τραμπ, χωρίς ότο-κιου. Την Δευτέρα, έπειτα από μια λακωνική δήλωση αναφορικά με μια απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, μια δημοσιογράφος τον ρώτησε αν σκοπεύει να αποσυρθεί από την κούρσα για τον Λευκό Οίκο. Ο πρόεδρος της γύρισε την πλάτη και αποχώρησε από την αίθουσα χωρίς να απαντήσει.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Φεύγουμε αφού υποβάλαμε μια πολύ απλή πρόταση» ανέφερε ο Τζέι Ντι Βανς
Ο ποντίφικας καταδίκασε τη χρήση θρησκευτικής γλώσσας για την αιτιολόγηση των εχθροπραξιών
Η οργάνωση έχει χαρακτηριστεί «τρομοκρατική» στη Βρετανία
«Το Ισραήλ θα συνεχίσει να πολεμά το καθεστώς της Τεχεράνης», τόνισε ο πρωθυπουργός της χώρας
Οι λακκούβες των δρόμων θα μπορούσαν να θέσουν τις ζωές των παράνομων επιβατών σε κίνδυνο
Συνεχίζονται οι έρευνες στο σημείο της τραγωδίας
Ο σεισμός σημειώθηκε σε βάθος περίπου 9,12 χιλιομέτρων προκαλώντας σύντομο πανικό στην περιοχή
Τουλάχιστον τρεις οι τραυματίες
Συζητούν για Ορμούζ, πυρηνικά και Λίβανο
Οι τέσσερις παράμετροι ενός πολέμου που μάλλον κανείς δεν θα μπορούσε να κερδίσει – πόσω μάλλον ο Ντόναλντ Τραμπ
«Ξεκίνησε η εκκαθάριση των Στενών του Ορμούζ από τις νάρκες», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Σε κλίμα κατάνυξης και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η τελετή στον Ναό της Αναστάσεως
Ποτέ δεν μάθαμε να συζητούμε με ιστορικούς όρους για το τι πραγματικά συνέβαινε στην επαρχία της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας όπου έδρασε ο Ιησούς πριν εξελιχθεί στον Χριστό της Καινής Διαθήκης
Τουλάχιστον 3 εκατομμύρια άτομα ακολουθούν μυστικιστικές και ουφολογικές σέχτες
Γιατί η αναμέτρηση Όρμπαν - Μάγιαρ κρίνει το μέλλον της Ευρώπης
Αντιπροσωπείες στο Ισλαμαμπάντ για «οριακές» διαπραγματεύσεις - Ερωτήματα για εκεχειρία στον Λίβανο
Τι σκέφτονται οι άνθρωποι στον κόσμο για τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή
Όταν το μήνυμα της Ανάστασης συναντά πολέμους, γεωπολιτικές συγκρούσεις και μια παγκόσμια πραγματικότητα χωρίς ανάπαυλα
Καλεί σε ισχυρότερη άμυνα και αξιακό ρόλο - Επικρίνει τη διεθνή στάση ΗΠΑ και Ισραήλ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.