- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Φαβορί η Λεπέν στον α' γύρο των εκλογών στη Γαλλία - «Πέφτει» το κόμμα του Μακρόν
Νέα άνοδος στις δημοσκοπήσεις για τον ακροδεξιό «Εθνικό Συναγερμό»
Γαλλία: Η Λεπέν φαβορί στον α' γύρο των εκλογών - Νέα άνοδος στις δημοσκοπήσεις για τον ακροδεξιό «Εθνικό Συναγερμό»
Το γαλλικό ακροδεξιό κόμμα «Εθνικός Συναγερμός» της αύξησε περαιτέρω το ποσοστό του ενόψει του πρώτου γύρου των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία, που διεξάγεται μεθαύριο, Κυριακή, και πιθανόν να συγκεντρώσει 37% των ψήφων, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Les Echos. Το κόμμα εμφανίζεται να συγκεντρώνει 2% περισσότερο σε σχέση με την τελευταία δημοσκόπηση της OpinionWay πριν από μια εβδομάδα, ενώ το κεντρώο κόμμα του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν «Αναγέννηση» εμφανίζεται να συγκεντρώνει 20% των ψήφων, δηλαδή 2% λιγότερο σε σχέση με την τελευταία δημοσκόπηση.
Το Νέο Λαϊκό Μέτωπο, η αριστερή αυτή συμμαχία της Γαλλίας, φέρεται να συγκεντρώνει 28% των ψήφων, στο ίδιο επίπεδο με την τελευταία δημοσκόπηση.
Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις για τις εκλογές στη Γαλλία
Η δημοσκόπηση δεν προέβλεψε αριθμό εδρών για την επόμενη Εθνοσυνέλευση, η οποία, εξαιτίας του απλού πλειοψηφικού εκλογικού συστήματος δύο γύρων, πιθανόν να διαφέρει σημαντικά από την λαϊκή ψήφο.
Σε μια άλλη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Elabe που επικαλέστηκε το δίκτυο BFM TV, προκύπτει ότι ο «Εθνικός Συναγερμός» πιθανόν θα περάσει το όριο των 289 εδρών που θα του χαρίσει απόλυτη πλειοψηφία και το κόμμα και οι σύμμαχοί του τοποθετούνται σε ένα φάσμα μεταξύ 260 και 295 εδρών.
Το τελικό αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας θα γίνει γνωστό μετά τον δεύτερο γύρο στις 7 Ιουλίου και είναι δύσκολο να προβλεφθεί στην παρούσα φάση, καθώς θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το αν θα ενώσουν τις δυνάμεις τους τα αντίπαλα κόμματα του «Εθνικού Συναγερμού» και θα αποσύρουν υποψηφίους τους στον δεύτερο γύρο προκειμένου να ανακόψουν την πορεία της ακροδεξιάς.
Χθες Πέμπτη, ο πρωθυπουργός Γκαμπριέλ Ατάλ κατηγόρησε τον αρχηγό του «Εθνικού Συναγερμού» Ζορντάν Μπαρντελά ότι ανέχεται τον ρατσιστικό λόγο στους κόλπους του ακροδεξιού στρατοπέδου εν μέσω της έντονης τελευταίας προεκλογικής τηλεμαχίας-μια κατηγορία την οποία απέρριψε ο Μπαρντελά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Το νεογέννητο είναι υγιέστατο, ενώ παρακολουθείται αδιάλειπτα
«Το Netflix έχει ήδη αποκτήσει πολύ μεγάλο μερίδιο αγοράς», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
H πρόσφατη ειρηνευτική συμφωνία του Τραμπ κρέμεται από μια κλωστή
«Είναι μια εποχή βιαιότητας, ατιμωρησίας και αδιαφορίας», δήλωσε εκπρόσωπος του Οργανισμού
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίστηκε στη σκηνή τρεις φορές
Παραμένουν όμηροι άλλοι 165
Στα 3 δισ. δολάρια το κόστος ανοικοδόμησης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το χρονικό της άγριας δολοφονίας
Όσα είπε σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η Κομισιόν επέβαλε το πρώτο πρόστιμο βάσει του Νόμου για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες
Δεν είναι η πρώτη φορά που επιλέγουν τη δικαστική οδό
Οι οικογενειακές διακοπές που κατέληξαν σε τραγωδία
To ρεκόρ του νεότερου γκραν μετρ στην ιστορία εξακολουθεί να ανήκει στον Αμπιμάνιου Μίσρα, ο οποίος κατέκτησε τον τίτλο σε ηλικία 12 ετών
Εξειδικευμένος ιστότοπος για θέματα τέχνης απέδωσε το περιστατικό στην κακή κατάσταση των σωληνώσεων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.