- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Ερντογάν και Πούτιν θα συναντηθούν πιθανότατα στο Καζακστάν
Τι μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα και γιατί αναβαλλόταν η επίσκεψη του Ρώσου προέδρου
Ερντογάν και Πούτιν θα συναντηθούν πιθανότατα στο Καζακστάν - Τι μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα και γιατί αναβαλλόταν η επίσκεψη του Ρώσου προέδρου
Επιβεβαιώνεται από πλευράς της Τουρκίας η πιθανή συνάντηση Ερντογάν και Πούτιν στις 3-4 Ιουλίου. Τούρκοι αξιωματούχοι δηλώνουν ότι οι δυο ηγέτες θα συναντηθούν κατά τη διάρκεια της επικείμενης Συνόδου Κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης στο Καζακστάν.
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, και ο Χακάν Φιντάν είπε ότι ο Ερντογάν «πιθανότατα» θα συναντηθεί με τον Πούτιν στο Καζακστάν «τις επόμενες ημέρες», σηματοδοτώντας έναν πιθανό διάλογο υψηλού επιπέδου μεταξύ των δύο ηγετών. Το δε τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο Ερντογάν θα μπορούσε να συναντήσει τον Πούτιν στην Αστάνα κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής στις 3-4 Ιουλίου. Εάν συμβεί αυτό, τότε θα πρόκειται για την πρώτη πρόσωπο με πρόσωπο συνάντηση από τον Σεπτέμβριο του 2023, όταν οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν στο Σότσι της Ρωσίας.
Ερντογάν και Πούτιν πιθανόν να βρεθούν στο Καζακστάν σε λίγες μέρες
Όπως αναφέρει άρθρο της DW, ο Φιντάν επισκέφθηκε τη Ρωσία στις αρχές Ιουνίου, συμμετείχε στη συνάντηση των BRICS και συζήτησε το θέμα της συνάντησης με τον Πούτιν και τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. Βέβαια από τον περασμένο Σεπτέμβριο η επίσκεψη Πούτιν στην Τουρκία είχε αναβληθεί πολλές φορές, με την τελευταία στις 12 Φεβρουαρίου.
Για τις αναβολές της επίσκεψης δεν δόθηκαν επαρκείς εξηγήσεις, ωστόσο το ουκρανικό φαίνεται ότι ήταν ένα από καίρια ζητήματα στο οποίο η Άγκυρα θέλει να παίξει και πάλι ρόλο διαμεσολαβητή. Η συνάντηση Ερντογάν-Πούτιν -εφόσον λάβει χώρα- θεωρείται κρίσιμη για τις τουρκο-ρωσικές σχέσεις, καθώς στον χρόνο που μεσολάβησε η Άγκυρα προσπάθησε να βελτιώσει τις σχέσεις της με τις ΗΠΑ. Αυτό δεν είναι αρεστό στον Ρώσο πρόεδρο ύστερα από τους στενούς εμπορικούς και ενεργειακούς δεσμούς που έχει αναπτύξει με την Τουρκία. Ιδιαίτερα στο ουκρανικό, μία συνάντηση Πούτιν-Ερντογάν θα έδειχνε αν η Άγκυρα κλίνει περισσότερο προς το ΝΑΤΟ παρά προς τη Μόσχα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια παράδοση όπου κανείς δεν εξηγεί τι έγινε, γιατί έγινε, και ποια ήταν η ευθύνη του
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος των ΗΠΑ προσβάλει μέλη του Τύπου
Στην εξοχική κατοικία του ποντίφικα, ο Ουκρανός πρόεδρος
Η Unesco αναγνωρίζει την ιταλική κουζίνα ως «άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας»
Χρηματοδότηση της Ουκρανίας και Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο στην ατζέντα
«Το νιώθω σαν φίλο» υποστηρίζουν
Απόφαση σταθμός Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου
Για «υβριδική επίθεση» κάνει λόγο η φον ντερ Λάιεν
«Οι γιατροί δεν μας λένε αν θα τα καταφέρει» λέει ο αδελφός της
Αναμένονται ισχυροί μετασεισμοί τις επόμενες μέρες
Τι απαντά η πλευρά Μπλερ στο δημοσίευμα
«Δεν θέλουμε η Ευρώπη να αλλάξει», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Οι ακτιβίστριες είχαν διαδηλώσει έξω από το θέατρο του ηθοποιού Αρί Αμπιτάν, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για βιασμό
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.