Κοσμος

Ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι αποκάλεσε τη χώρα του «Μακεδονία» στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησής του

Είχε δηλώσει πρόσφατα ότι θα χρησιμοποιεί τη συνταγματική ονομασία της χώρας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βόρεια Μακεδονία: Ο εν αναμονή πρωθυπουργός Χρίστιαν Μίτσκοσκι αποκάλεσε τη χώρα «Μακεδονία», κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησής του.
© EPA/Georgi Licovski

Βόρεια Μακεδονία: Ο εν αναμονή πρωθυπουργός Χρίστιαν Μίτσκοσκι αποκάλεσε τη χώρα «Μακεδονία», κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησής του.

Ξεκίνησε το μεσημέρι στη Βουλή της Βόρειας Μακεδονίας η διήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης, της οποίας θα ηγηθεί το δεξιό VMRO-DPMNE, με πρωθυπουργό τον αρχηγό του κόμματος, Χρίστιαν Μίτσκοσκι.

Χρίστιαν Μίτσκοσκι: Αποκάλεσε τρεις φορές τη χώρα του «Μακεδονία»

Ο εν αναμονή πρωθυπουργός Χρίστιαν Μίτσκοσκι, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης της οποίας θα ηγηθεί, αποκάλεσε και μάλιστα τρεις φορές τη χώρα «Μακεδονία», χωρίς να χρησιμοποιήσει τη συνταγματική ονομασία της χώρας.

O Μίτσκοσκι περιέγραψε τη χώρα με τα πιο μελανά χρώματα, κατηγορώντας την απερχόμενη κυβέρνηση ως υπεύθυνη και σημείωσε ότι η νέα κυβέρνηση θα δώσει έμφαση στην ανόρθωση της οικονομίας και στην ανάπτυξη.

Στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι επανέλαβε τη στήριξη της χώρας του στην Ουκρανία, ενώ ανέφερε ότι η κυβέρνησή του θα καλλιεργήσει σχέσεις συνεργασίας με τις γειτονικές χώρες.

Η συνεδρίαση αυτή της Βουλής θα ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής (23/06) με την ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι δήλωσε πρόσφατα ότι στην ορκωμοσία της κυβέρνησής του θα χρησιμοποιήσει τη συνταγματική ονομασία της χώρας, Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.