Κοσμος

Κρεμλίνο καλεί ΗΠΑ: «Είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο, αλλά να δούμε και την εμπλοκή σας στην Ουκρανία»

Έτοιμη η Μόσχα να συνομιλήσει με την Ουάσιγκτον

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ
O εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ © ΕΡΑ/EVGENIA NOVOZHENINA

Κρεμλίνο σε ΗΠΑ: Είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο, αλλά να συζητήσουμε για την εμπλοκή σας γύρω από την Ουκρανία

Η Ρωσία θεωρεί ότι είναι επείγουσα η ανάγκη για συνομιλίες σε θέματα ασφαλείας με τις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά πρέπει να είναι «συνολικές» και να συμπεριλάβουν το θέμα της Ουκρανίας, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

Έτοιμη η Μόσχα να συνομιλήσει με την Ουάσιγκτον

«Είναι αδύνατον να απορριφθεί οποιοδήποτε τμήμα από το γενικό σύνολο των συσσωρευμένων προβλημάτων, κι εμείς δεν θα το κάνουμε αυτό» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, όταν ρωτήθηκε εάν η Μόσχα είναι έτοιμη να συνομιλήσει με την Ουάσιγκτον για τους πυρηνικούς κινδύνους.

«Είμαστε λοιπόν ανοιχτοί στον διάλογο, αλλά σε έναν διευρυμένο συνολικό διάλογο που καλύπτει όλες τις διαστάσεις, συμπεριλαμβανομένης και της τρέχουσας διάστασης που σχετίζεται με την σύγκρουση γύρω από την Ουκρανία και την άμεση εμπλοκή των ΗΠΑ σε αυτή την σύγκρουση» δήλωσε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.

ΗΠΑ: Οι διαπραγματεύσεις για τον πόλεμο είναι θέμα της Ουκρανίας

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, απορρίπτουν τον ισχυρισμό της Ρωσίας, ότι με το να εξοπλίζουν την Ουκρανία έγιναν απευθείας πρωταγωνιστής σε έναν πόλεμο που έχει στόχο να καταφέρει μια «στρατηγική ήττα» στην Μόσχα. Οι ΗΠΑ λένε ότι οποιεσδήποτε διαπραγματεύσεις για τον πόλεμο είναι θέμα της Ουκρανίας.

Η στάση της Ρωσίας , όπως την συνόψισε ο Πεσκόφ, δεν είναι νέα. Αλλά είπε στους δημοσιογράφους ότι ο κατάλογος των θεμάτων που η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να συζητήσουν μεγαλώνει.

Κρεμλίνο: Ο διάλογος είναι απαραίτητος

«Σε γενικές γραμμές αυτός ο διάλογος είναι πολύ απαραίτητος» είπε ο Πεσκόφ. «Χρειάζεται επειδή τα προβλήματα συσσωρεύονται και υπάρχουν πολλά προβλήματα που σχετίζονται με την παγκόσμια αρχιτεκτονική ασφάλειας».

Κατά την άποψη της Ουάσιγκτον, είναι ο Πούτιν ο οποίος, στον τρίτο χρόνο του πολέμου στην Ουκρανία, προσθέτει ζητήματα στον κατάλογο των ανησυχιών για την ασφάλεια.

Ο Πούτιν στη Βόρεια Κορέα

Αυτή την εβδομάδα επισκέφθηκε την εξοπλισμένη με πυρηνικά Βόρεια Κορέα, όπου υπέγραψε συμφωνία αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας με τον ηγέτη της Κιμ Γιονγκ Ουν και είπε ότι μπορεί να προμηθεύσει με ρωσικά όπλα τη Βόρεια Κορέα ως απάντηση στο εξοπλισμό που παρέχει η Δύση στην Ουκρανία.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d25no9qoqn4h)

Ο Πούτιν επανέλαβε χθες ότι σκέφτεται να αναθεωρήσει το δόγμα της Ρωσίας ως προς την χρήση των πυρηνικών όπλων. Η ισχύς της τελευταίας συμφωνίας για των έλεγχο των εξοπλισμών που περιορίζει τον αριθμό των στρατηγικών πυρηνικών κεφαλών που η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να αναπτύξουν, εκπνέει το 2026.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.