Κοσμος

Άμεσα κατάπαυση πυρός ζητά ο Πούτιν αν η Ουκρανία απαρνηθεί το ΝΑΤΟ

Οι όροι που έθεσε ο πρόεδρος της Ρωσίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ο Πούτιν
Kατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία πρότεινε o Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν © ΕΡΑ/ANTON VAGANOV

Βλαντιμίρ Πούτιν: Υπόσχεται κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία υπό δύο όρους

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πρότεινε «αάμεση» κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία και εκκίνηση διαπραγματεύσεων εάν το Κίεβο αποσύρει τα στρατεύματά του από τις τέσσερις περιοχές που προσαρτήθηκαν από τη Μόσχα το 2022 και απαρνηθεί τα σχέδια να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Πούτιν: Έτοιμος να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις

Οι όροι που διατύπωσε είναι γνωστοί, ωστόσο ο Πούτιν επέμεινε ότι είναι έτοιμος να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις χωρίς καθυστέρηση» τη στιγμή που διεξάγεται η διεθνής σύνοδος στην Ελβετία χωρίς να έχει προσκληθεί η Μόσχα ενώ η στάση των G7 επικρίθηκε ήδη από το Κρεμλίνο ως εγκληματική.

H Ομάδα των Επτά ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη που συναντώνται στην Ιταλία κατέληξαν σε “πολιτική συμφωνία” σχετικά με τη χρήση των τόκων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων που έχουν παγώσει μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ώστε να αποδεσμευθούν 50 δισ. δολάρια για την Ουκρανία, δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

«Θα το κάνουμε αμέσως», είπε ο Πούτιν σε ομιλία του στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών στη Μόσχα, συμπληρώνοντας ότι η πρότασή του στοχεύει σε μια «τελική επίλυση» της σύγκρουσης στην Ουκρανία και όχι σε «πάγωμα».

«Προτρέπουμε να γυρίσουμε αυτή την τραγική σελίδα της ιστορίας και να αρχίσουμε να αποκαθιστούμε, βήμα προς βήμα, την αποκατάσταση της ενότητας μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και στην Ευρώπη γενικότερα», είπε, ενώ επανέλαβε την πάγια απαίτηση το Κίεβο να αναγνωρίσει τα εδαφικά κέρδη της Ρωσίας και να εγκαταλείψει την προσπάθειά για ένταξη στο ΝΑΤΟ αλλά και σε πυρηνικό πρόγραμμα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.