- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το Κρεμλίνο στέλνει μετανάστες να σκάψουν χαρακώματα στα κατεχόμενα τμήματα της Ουκρανίας
Υπολογίζονται σε περίπου 10 χιλιάδες
Ρωσία: Στέλνει μετανάστες να σκάψουν χαρακώματα στα κατεχόμενα της Ουκρανίας
Η Ρωσία έχει χρησιμοποιήσει αλλοδαπούς που έχουν αποκτήσει ρωσική υπηκοότητα για να βοηθήσουν στον πόλεμο στην Ουκρανία, δήλωσε την Πέμπτη ο Αλεξάντρ Μπαστρίκιν, επικεφαλής της Ρωσικής Επιτροπής Ερευνών.
Η Μόσχα «εντόπισε» περισσότερους από 30.000 ξένους μετανάστες που έλαβαν πρόσφατα τη ρωσική υπηκοότητα, αλλά δεν εγγράφηκαν στο στρατό της Ρωσίας, δήλωσε ο Μπαστρίκιν κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Νομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.
«Έχουμε ήδη εντοπίσει περισσότερους από 30.000 [μετανάστες] που έλαβαν την ιθαγένεια και δεν ήθελαν να εγγραφούν στο στρατό, και ήδη στείλαμε περίπου 10.000 στη ζώνη μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», δήλωσε ο Μπαστρίκιν κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης για τη μεταναστευτική νομοθεσία στη Ρωσία.
«Γιατί χρειάζονται αυτοί [οι μετανάστες] εκεί; Για να σκάψουν χαρακώματα και να χτίσουν οχυρώσεις. Χρειαζόμαστε καλά εργατικά χέρια για αυτό», δήλωσε ο Μπαστρίκιν.
Οι Ρώσοι έχουν ήδη κατασκευάσει εκατοντάδες χιλιόμετρα οχυρώσεων σε τμήματα των περιοχών Ζαπορίζια, Ντονέτσκ, Λουχάνσκ και Χερσώνα της Ουκρανίας που έχουν καταλάβει από το 2022.
Οι ρωσικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου φέρονται να πραγματοποιούν επιδρομές σε εργοστάσια και επιχειρήσεις σε όλη τη Ρωσία, αναζητώντας νόμιμους και παράνομους μετανάστες. Κατά τη διάρκεια κάθε επιδρομής, εκδίδουν ειδοποιητήρια στρατιωτικής επιστράτευσης στους μετανάστες, σύμφωνα με δημοσιεύματα.
Διαφορετικές ρωσικές ιδιωτικές εταιρείες προσλαμβάνουν επίσης μετανάστες για να σκάψουν χαρακώματα στην Ουκρανία, ενώ ορισμένες δεν πληρώνουν για τη δουλειά, μετέδωσε το Current Time TV.
Πηγή: Politico
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ως υπουργός είμαι έντρομος και ως πατέρας ακόμη περισσότερο» δηλώνει ο υπουργός Δικαιοσύνης
Το «εξαιρετικά ευφυές» ζώο κατάφερε να ξεφύγει από τις παγίδες και τα ηρεμιστικά των αρχών
«Δεν υπήρξε κανένα δράμα» λέει πηγή από το περιβάλλον του
Μάχη με τον χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία
Θύματα κατηγορούν αστυνομικούς ότι έκαναν τα στραβά μάτια
Χωρίς τέλος η βία μεταξύ αντίπαλων καρτέλ ναρκωτικών
Κίνηση τακτικής ή παραδοχή αδιεξόδου στο μέτωπο
Ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποιεί την Τεχεράνη ότι ο χρόνος λιγοστεύει
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Φαντάσου να πίνεις σαμπάνια σε ένα κουπέ του 1890, ενώ η Ευρώπη περνάει έξω από το παράθυρό σου
Ζητά συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο
«Νιώθω βαθιά ντροπή», είπε ο ηθοποιός σε ομιλία του στο Βερολίνο
«Με αναγκάζεις να σου κάνω κακό» της έλεγε
Νωρίτερα ο Ρώσος πρόεδρος είχε αναφέρει ότι με αμοιβαίους συμβιβασμούς μπορεί να επιτευχθεί ειρήνη
Η συνταγματική αναθεώρηση του 2020 μηδένισε τις προηγούμενες προεδρικές θητείες του
Οι συμφωνίες αυτές δυσκολεύονται να εξελιχθούν σε μόνιμες λύσεις
Ειχε λάβει υπόσχεση αμοιβής ύψους περίπου 25.000 ευρώ
Δυνάμεις της Αστυνομίας χρησιμοποίησαν υδροβόλα για να διαλύσουν τα πλήθη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.