- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το Κρεμλίνο στέλνει μετανάστες να σκάψουν χαρακώματα στα κατεχόμενα τμήματα της Ουκρανίας
Υπολογίζονται σε περίπου 10 χιλιάδες
Ρωσία: Στέλνει μετανάστες να σκάψουν χαρακώματα στα κατεχόμενα της Ουκρανίας
Η Ρωσία έχει χρησιμοποιήσει αλλοδαπούς που έχουν αποκτήσει ρωσική υπηκοότητα για να βοηθήσουν στον πόλεμο στην Ουκρανία, δήλωσε την Πέμπτη ο Αλεξάντρ Μπαστρίκιν, επικεφαλής της Ρωσικής Επιτροπής Ερευνών.
Η Μόσχα «εντόπισε» περισσότερους από 30.000 ξένους μετανάστες που έλαβαν πρόσφατα τη ρωσική υπηκοότητα, αλλά δεν εγγράφηκαν στο στρατό της Ρωσίας, δήλωσε ο Μπαστρίκιν κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Νομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.
«Έχουμε ήδη εντοπίσει περισσότερους από 30.000 [μετανάστες] που έλαβαν την ιθαγένεια και δεν ήθελαν να εγγραφούν στο στρατό, και ήδη στείλαμε περίπου 10.000 στη ζώνη μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», δήλωσε ο Μπαστρίκιν κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης για τη μεταναστευτική νομοθεσία στη Ρωσία.
«Γιατί χρειάζονται αυτοί [οι μετανάστες] εκεί; Για να σκάψουν χαρακώματα και να χτίσουν οχυρώσεις. Χρειαζόμαστε καλά εργατικά χέρια για αυτό», δήλωσε ο Μπαστρίκιν.
Οι Ρώσοι έχουν ήδη κατασκευάσει εκατοντάδες χιλιόμετρα οχυρώσεων σε τμήματα των περιοχών Ζαπορίζια, Ντονέτσκ, Λουχάνσκ και Χερσώνα της Ουκρανίας που έχουν καταλάβει από το 2022.
Οι ρωσικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου φέρονται να πραγματοποιούν επιδρομές σε εργοστάσια και επιχειρήσεις σε όλη τη Ρωσία, αναζητώντας νόμιμους και παράνομους μετανάστες. Κατά τη διάρκεια κάθε επιδρομής, εκδίδουν ειδοποιητήρια στρατιωτικής επιστράτευσης στους μετανάστες, σύμφωνα με δημοσιεύματα.
Διαφορετικές ρωσικές ιδιωτικές εταιρείες προσλαμβάνουν επίσης μετανάστες για να σκάψουν χαρακώματα στην Ουκρανία, ενώ ορισμένες δεν πληρώνουν για τη δουλειά, μετέδωσε το Current Time TV.
Πηγή: Politico
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το απόσπασμα της συνέντευξης κυκλοφορεί ξανά στα social media ενόψει της 25ης επετείου
Οι δυο τους απέκτησαν έναν γιο το 2024, ωστόσο στη συνέχεια χώρισαν
Eνώ την ίδια περίοδο είχε έσοδα 5,4 εκατ. δολαρίων
Κατηγορείται για τη δολοφονία των τριών παιδιών της τον Ιανουάριο του 2023
Το κανονικό απόσπασμα δείχνει ότι ο βασιλιάς άπλωσε το χέρι του
Η τελευταία της ανάρτηση στο Instagram είχε γίνει στις 12 Αυγούστου, λίγες εβδομάδες πριν από τον θάνατό της
Η δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ
Η πρώην καγκελάριος επικρίνει τη στρατηγική του CDU και ζητά άμεση αλλαγή πλεύσης
Οι επιπτώσεις της «ψηφιακής διάσπασης» στη συγκέντρωση και την κριτική σκέψη
Κύμα διαμαρτυριών ενόψει των κρίσιμων τοπικών εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου
Η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε μετά τις επαφές Αμερικανών απεσταλμένων στη Μόσχα και το Κίεβο
Αντιδράσεις στη Σιγκαπούρη για τις απολαβές του πρωθυπουργού Λόρενς Ουόνγκ
Πιθανές επιπτώσεις ανακοίνωσε και το αεροδρόμιο του Εδιμβούργου
Υπάρχει η εντύπωση πως η Δημοκρατία στην Ευρώπη είναι κάποιος κανόνας. Ψεύδος. Η Δημοκρατία ήταν και είναι παρένθεση σε μία Ευρώπη με παθολογική ροπή στον αυταρχισμό.
Το μεγάλο πρόβλημα στα δεξιά του
Πριν από 31 χρόνια, ο διάδοχος του θρόνου είχε φτάσει στο σχολείο με τους τότε χωρισμένους γονείς του, την πριγκίπισσα Νταϊάνα και τον πρίγκιπα Κάρολο
Έγιναν οι μισοί Γερμανοί «ακροδεξιοί»; Η χρόνια απόκρυψη των προβλημάτων, οι Ευρωπαίοι στρουθοκάμηλοι και τα παράπονα της Ανατολικής Γερμανίας
Ανακτήθηκαν τα «μαύρα κουτιά» του αεροσκάφους
Η τοξικολογική έκθεση έδειξε πως είχαν λάβει kratom και διφαινυδραμίνη
Κλιματική κρίση, ενεργειακή ασφάλεια και η άνοδος της ριζοσπαστικής δεξιάς, σε ένα νέο πολιτικό τοπίο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.