- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Ο Χάντερ Μπάιντεν δεν θα καταθέσει στη δίκη του για παράνομη οπλοκατοχή
Λόγω της χρήσης ναρκωτικών, απαγορευόταν να αγοράσει όπλο
Χάντερ Μπάιντεν: Δεν θα καταθέσει στη δίκη του για παράνομη οπλοκατοχή
Ο Χάντερ Μπάιντεν, ο γιος του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, δεν θα καταθέσει στην ποινική δίκη του, όπου κατηγορείται ότι το 2018 απέκρυψε από την κυβέρνηση το γεγονός ότι έκανε χρήση ναρκωτικών ουσιών προκειμένου να αγοράσει παρανόμως ένα όπλο, σύμφωνα με το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNN.
Ο Άμπι Λόουελ, ο δικηγόρος του Χάντερ Μπάιντεν, άφησε να εννοηθεί σήμερα στο δικαστήριο ότι ο πελάτης του δεν θα καταθέσει, αφήνοντας τον δικαστή να δώσει οδηγία στους ενόρκους να μην το θεωρήσουν επιβαρυντικό στοιχείο για τον ίδιο. Η οδηγία αυτή θα δοθεί αργότερα σήμερα.
Οι εισαγγελείς στην πρώτη ποινική δίκη τέκνου εν ενεργεία προέδρου ολοκλήρωσαν την εξέταση των μαρτύρων την Παρασκευή. Την περασμένη εβδομάδα οι μάρτυρες έδωσαν μια εκ των έσω εικόνα της μάχης που έδινε τα προηγούμενα χρόνια ο Χάντερ Μπάιντεν με την εξάρτησή του από το αλκοόλ και την κοκαΐνη. Λόγω της χρήσης ναρκωτικών, απαγορευόταν να αγοράσει όπλο. Ο 54χρονος γιος του προέδρου έχει δηλώσει αθώος στην κατηγορία ότι είπε ψέματα για την εξάρτησή του από τα ναρκωτικά όταν συμπλήρωσε την αίτηση για να αγοράσει ένα ρεβόλβερ Colt Cobra, το οποίο διατήρησε παράνομα στην κατοχή του επί 11 ημέρες.
Την περασμένη εβδομάδα, η πρώην σύζυγος, μια πρώην κοπέλα του και η χήρα του αδελφού του κατέθεσαν στη δίκη ότι έβρισκαν συχνά ναρκωτικά και διάφορα άλλα αντικείμενα στην κατοχή του και ανησυχούσαν για την εξάρτησή του.
Ο Χάντερ Μπάιντεν δήλωσε πέρσι στον δικαστή ότι σταμάτησε να κάνει χρήση το 2019. Ο δικηγόρος του είπε στην αρχική δήλωσή του στο δικαστήριο ότι ο πελάτης του δεν σκόπευε να εξαπατήσει κανέναν επειδή δεν έκανε χρήση όταν αγόρασε το όπλο και δεν θεωρούσε τοξικοεξαρτημένο τον εαυτό του εκείνη την εποχή.
Η υπεράσπιση κάλεσε την Παρασκευή τρεις μάρτυρες, μεταξύ των οποίων ήταν ο ιδιοκτήτης του οπλοπωλείου και η κόρη του Χάντερ, η Ναόμι, η οποία κατέθεσε ότι ο πατέρας της φαινόταν να πηγαίνει καλά όταν τον είδε εκείνη την περίοδο, πριν και μετά την αγορά του όπλου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Χαμάς επιδίωξε να εκμεταλλευτεί το έργο των ΜΚΟ για στρατιωτικούς σκοπούς
«Πρόκειται για τεράστιο λάθος», δήλωσε ο συνιδρυτής της Microsoft
«Don't look back in anger», προέτρεψε o Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ
Kαρπός σχέσης του με τη Σβετλάνα Κριβονογκίχ, πρώην καθαρίστρια
Με αφορμή μια δήλωση του αρμόδιου υπουργού
Mεγάλη έρευνα που αφορά συνολικά 13 ονομαστά brands
Συνάντηση του ρώσου προέδρου με τον ινδό πρωθυπουργό, Ναρέντρα Μόντι
1,8 εκατομμύρια άνθρωποι λαμβάνουν τη βασική εισοδηματική στήριξη
Οι Dauvergne εκτρέφουν περίπου 350.000 σαλιγκάρια τον χρόνο
Η επίθεση οδήγησε τελικά στον θάνατο της Ντον Στέρτζες, μητέρας τριών παιδιών
Η γραπτή δήλωσή της μετά τις κατηγορίες για διαφθορά και απάτη
Τα ίχνη του άνδρα χάθηκαν πριν από δύο εβδομάδες
Τι αναφέρει στο ντοκιμαντέρ του Netflix, Sean Combs: The Reckoning
«Πλήρη διαφάνεια» δηλώνει η υπεράσπιση εν μέσω έρευνας της ΕΕ
Η χώρα έχει σήμερα υπό τον έλεγχό της σχεδόν το 20% της ουκρανική επικράτειας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.