- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η συμφωνία της Ρωσίας με την Κίνα για τον αγωγό «Δύναμη της Σιβηρίας-2» κατέληξε σε αδιέξοδο
Σύμφωνα με τους Financial Times
Ρωσία: Ναυάγησε η συμφωνία με την Κίνα για τον αγωγό «Δύναμη της Σιβηρίας-2»
Οι προσπάθειες της Ρωσίας να συνάψει με την Κίνα συμφωνία για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου «Δύναμη της Σιβηρίας-2» κατέληξαν σε αδιέξοδο εξαιτίας διαφωνιών αναφορικά με τις τιμές και τους όγκους των προμηθειών, όπως αναφέρουν πηγές της εφημερίδας Financial Times (στο άρθρο της «Russia-China gas pipeline deal stalls over Beijing’s price demands»).
Σύμφωνα με τις πηγές, η Κίνα προτίθεται να αγοράζει το φυσικό αέριο που θα προμηθεύεται μέσω του εν λόγω αγωγού σε τιμή που θα προσεγγίζει τις εγχώριες τιμές καυσίμων στη Ρωσία, η σταθερότητα των οποίων διασφαλίζεται από κρατικές επιδοτήσεις.
Εκτός των άλλων, το Πεκίνο θέλει να αγοράσει μόνο ένα μικρό μέρος των 50 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων του καυσίμου, που είναι η δυναμικότητα του αγωγού.
Οι διαφωνίες σε αυτό το ζήτημα ήταν ο λόγος που ο επικεφαλής της Gazprom Αλεξέι Μίλερ δεν συνόδευσε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του τον Μάϊο στην Κίνα.
Η απουσία του Μίλερ σε τόσο σημαντικές συνομιλίες ήταν «αρκετά συμβολική», επεσήμανε στους FT η επιστημονική συνεργάτιδα του κέντρου παγκόσμιας ενεργειακής πολιτικής του πανεπιστημίου Κολούμπια, Τατιάνα Μίτροβα.
Η σκληρή στάση του Πεκίνου σε σχέση με τον αγωγό φυσικού αερίου, επισημαίνει η εφημερίδα, δείχνει, το πώς η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία κάνει τον Πούτιν να εξαρτάται όλο και πιο πολύ από την οικονομική υποστήριξη της Κίνας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
O εμβληματικός χώρος δεν επιτρέπεται να μετονομαστεί χωρίς σχετική απόφαση του Κογκρέσου
Τι αναφέρει δημοσίευμα των New York Times
Γεννήθηκε στην Τσάλκα της Γεωργίας και έζησε στην Ξάνθη πριν μετακομίσει στη Γερμανία
Τουλάχιστον 34 άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, ενώ τρεις από αυτούς βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση
Οι ΗΠΑ ενέταξαν δυο ισχυρές βραζιλιάνικες συμμορίες στον κατάλογο των ξένων τρομοκρατικών οργανώσεων
Κατηγορίες περί έλλειψης διαφάνειας εκ μέρους του Λευκού Οίκου
Η αντίδραση της Συμμαχίας και τα αποτρεπτικά μηνύματα
Ο Μαρκ Ρούτε καταδικάζει την επίθεση ρωσικού drone - Το Βουκουρέστι προειδοποιεί τη Μόσχα με συνέπειες
«Το Ιράν πρέπει να συμφωνήσει ότι δεν θα αποκτήσει ποτέ πυρηνικό όπλο», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η υπόθεση βρίσκεται υπό διερεύνηση από τις ισπανικές αρχές, με αντικρουόμενες εκδοχές για τα αίτια του θανάτου
Οι εχθροπραξίες στην περιοχή του Κονγκό εμποδίζουν το έργο των υγειονομικών υπηρεσιών
Συνελήφθη στο δυτικό Σάσεξ
Αναβαθμίζεται η αντιαεροπορική άμυνα της χώρας
Στροφή 180 μοιρών μετά την εκλογή του νέου πρωθυπουργού
Ο Sting συνδέει τις αλλαγές στην εργασία με βαθύτερες κοινωνικές μετατοπίσεις στην ανδρική συμπεριφορά.
Ραγδαία έξαρση στο Κονγκό - Η Κένυα μπλοκάρει τη δημιουργία αμερικανικού κέντρου καραντίνας
Έντονη ανησυχία σε ΝΑΤΟ και ΕΕ μετά τον τραυματισμό πολιτών από τη ρωσική επιδρομή
Κάποια περιστατικά έχουν ξεφύγει
«Η ρεσεψιονίστ μού έλεγε να μην ανησυχώ και εκείνη τη στιγμή έπεσε το drone»
Ποιος ήταν ο Γενουάτης μισθοφόρος που έγινε ο φόβος των Οθωμανών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.