- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Σύμβουλος Νετανιάχου: Ο πόλεμος στη Γάζα ενδέχεται να συνεχιστεί για άλλους επτά μήνες
«Δεν θέλουμε να κυβερνήσουμε την περιοχή», τόνισε
Γάζα: Ο πόλεμος ενδέχεται να συνεχιστεί για άλλους επτά μήνες
Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα ότι ο πόλεμος εναντίον της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας ενδέχεται να συνεχιστεί για άλλους επτά μήνες, μέχρι να πετύχει το Ισραήλ τον στόχο του, να καταστρέψει την οργάνωση.
Γάζα: «Η νίκη για εμάς σημαίνει να καταστρέψουμε τις στρατιωτικές δυνατότητες της Χαμάς»
«Οι μάχες μπορεί να κρατήσουν άλλους επτά μήνες, ώστε να εδραιώσουμε τις επιτυχίες μας και να επιτύχουμε τους στόχους μας», δηλαδή την καταστροφή των στρατιωτικών δυνατοτήτων της Χαμάς, είπε ο Τσάχι Χανέγκμπι, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη δημόσια τηλεόραση Kan.
«Η νίκη για εμάς σημαίνει να καταστρέψουμε τις στρατιωτικές δυνατότητες της Χαμάς, να φέρουμε πίσω όλους τους ομήρους και να διασφαλίσουμε ότι στο τέλος του πολέμου δεν θα υπάρχουν πλέον απειλές προερχόμενες από τη Γάζα», συνέχισε.
Ο Τσάχι Χανέγκμπι είπε επίσης ότι είναι σε εξέλιξη συζητήσεις για το μέλλον της Γάζας μετά τον πόλεμο «ώστε οι Παλαιστίνιοι να είναι υπεύθυνοι για τη δική τους ζωή».
«Εμείς θα είμαστε υπεύθυνοι για την ασφάλεια του Ισραήλ, αλλά δεν θέλουμε να κυβερνήσουμε τη Γάζα», τόνισε.
Παρά τις διεθνείς καταδίκες και τις εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός, ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει τις επιχειρήσεις του στη Ράφα, στη νότια Λωρίδα της Γάζας, σχεδόν οκτώ μήνες μετά την έναρξη του πολέμου.
Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δηλώνει ότι στόχος είναι η εξόντωση της Χαμάς, μετά την επίθεση που εξαπέλυσε η οργάνωση στις 7 Οκτωβρίου στο ισραηλινό έδαφος, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 1.189 άνθρωποι, κυρίως άμαχοι. Εκείνη την ημέρα απήχθησαν 252 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 121 κρατούνται ακόμη στη Γάζα. Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, οι 37 από αυτούς είναι νεκροί.
Σε απάντηση για την επίθεση της Χαμάς, ο ισραηλινός στρατός διεξάγει επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας, όπου έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 36.171 άνθρωποι –στην πλειονότητά τους άμαχοι– σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του θύλακα που ελέγχεται από την παλαιστινιακή οργάνωση.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Κομισιόν επέβαλε το πρώτο πρόστιμο βάσει του Νόμου για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες
Δεν είναι η πρώτη φορά που επιλέγουν τη δικαστική οδό
Οι οικογενειακές διακοπές που κατέληξαν σε τραγωδία
To ρεκόρ του νεότερου γκραν μετρ στην ιστορία εξακολουθεί να ανήκει στον Αμπιμάνιου Μίσρα, ο οποίος κατέκτησε τον τίτλο σε ηλικία 12 ετών
Εξειδικευμένος ιστότοπος για θέματα τέχνης απέδωσε το περιστατικό στην κακή κατάσταση των σωληνώσεων
Σε εκτενή του συνέντευξη στην εφημερίδα Sunday Times
Το απαξιωτικό σχόλιο που έκανε προ δεκαπέντε ετών ο τότε διευθύνων σύμβουλος της Warner
Δεν ήταν η πρώτη φορά που το ζευγάρι απασχολεί τα social media
Τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία - Δεν συνδέεται με τρομοκρατία το περιστατικό
Αναστάτωση στο βρετανικό αεροδρόμιο - Τι δηλώνει η Μητροπολιτική Αστυνομία
Ο επικίνδυνος ρωσικός γεωπολιτικός επεκτατισμός δεν περιορίζεται στην Ανατολική Ουκρανία
Δημοφιλές νυχτερινό κέντρο τυλίχθηκε στις φλόγες - Οι περισσότεροι εγκλωβίστηκαν στο υπόγειο
Το να αποδίδουμε τη ρωσική επεκτατικότητα στη συμπεριφορά του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και της Ουκρανίας δεν στοιχειοθετεί ισορροπημένο επιχείρημα.
Η συζήτηση άνοιξε επί Φραγκίσκου, έπειτα από σχετικό αίτημα μοναχικών κοινοτήτων το 2016
Η μητέρα της κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η κόρη της δεν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας
Πέρασε ξυστά από λεωφορείο και «πέταξε» πάνω από δύο άλλα αυτοκίνητα
Το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται στις χώρες με ανεξάντλητα κεφάλαια
Σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, το έγγραφο ήρθε σαν παγωμένο ντους
Την άφησε στο βουνό στους –20°C: ο σύντροφος της ορειβάτισσας οδηγείται σε δίκη
Την ευθύνη για την πράξη ανέλαβε μέσω κοινωνικών δικτύων η οργάνωση Take Back Power
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.