Διαδηλωτές επιχείρησαν να μπουν σε εργοστάσιο της Tesla στην Γερμανία και συγκρούστηκαν με την αστυνομία
Έξαλλος ο Έλον Μασκ
Γερμανία: Διαδηλωτές επιχείρησαν να μπουν στο εργοστάσιο της Tesla
Διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για την επέκταση του εργοστασίου ηλεκτρικών αυτοκινήτων της εταιρείας Tesla στο Γκρουνχάιντε, κοντά στο Βερολίνο, συγκρούστηκαν σήμερα με την αστυνομία όταν ορισμένοι από αυτούς επιχείρησαν να εισβάλουν στις εγκαταστάσεις.
Περίπου 800 άνθρωποι συμμετείχαν στην κινητοποίηση, σύμφωνα με την ομάδα Disrupt Tesla που την οργάνωσε και ισχυρίζεται ότι η επέκταση θα βλάψει το περιβάλλον.
Ένα βίντεο του πρακτορείου Reuters δείχνει δεκάδες ανθρώπους, που φορούν μπλε καπέλα και έχουν καλυμμένο το πρόσωπο, να έρχονται από μια κοντινή δασώδη περιοχή και να επιχειρούν να μπουν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, ενώ οι αστυνομικοί προσπαθούν να τους εμποδίσουν, ακόμη και με τη βία. Τουλάχιστον ένας διαδηλωτής συνελήφθη.
«Γιατί η αστυνομία αφήνει τους αριστερούς διαδηλωτές να φύγουν τόσο εύκολα;» έγραψε στην πλατφόρμα Χ ο ιδιοκτήτης της Tesla Έλον Μασκ, διευκρινίζοντας ότι οι ακτιβιστές δεν κατάφεραν να περάσουν μέσα στο εργοστάσιο.
NOW - Left radical anti-Tesla mob attempts to storm the premises of the electric vehicle factory in Grünheide near Berlin, Germany.pic.twitter.com/yV9KSfHiDv
— Disclose.tv (@disclosetv) May 10, 2024
Το βίντεο δείχνει επίσης ιατρικό προσωπικό να βοηθά τραυματίες.
«Είμαστε σήμερα εδώ για να επιστήσουμε την προσοχή στο εργοστάσιο της Tesla στο Γκρουνχάιντε, για την περιβαλλοντική καταστροφή εδώ», είπε ο εκπρόσωπος της Disrupt Tesla Όλε Μπέκερ. Η ομάδα αυτή θέλει επίσης να αναδείξει την περιβαλλοντική καταστροφή σε άλλες χώρες, όπως στην Αργεντινή ή τη Βολιβία, από τα ορυχεία λιθίου, ενός βασικού υλικού για τις μπαταρίες των ηλεκτρικών οχημάτων.
«Προστατεύουμε την ελευθερία του συναθροίζεσθαι» είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Βρανδεμβούργου Μάριο Χάινεμαν «αλλά είμαστε επίσης υπεύθυνοι για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια. Αυτό σημαίνει ότι επεμβαίνουμε όποτε χρειαστεί», πρόσθεσε.
Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι οι διαμαρτυρόμενοι επιχείρησαν να μπουν στο εργοστάσιο, αλλά εμποδίστηκαν και πολλοί τέθηκαν υπό κράτηση ενώ υπάρχουν και μερικές αναφορές για τραυματισμούς.
Κάποιοι από τους διαδηλωτές κατέστρεψαν αυτοκίνητα Tesla χρησιμοποιώντας πυροτεχνήματα και μπογιά σε ένα κοντό χώρο αποθήκευσης οχημάτων, ανέφερε εξάλλου ο Χάινεμαν.
Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι θα κλείσει το εργοστάσιο για μία ημέρα, την Παρασκευή, χωρίς να διευκρινίσει τον λόγο.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εκτός από τους νεκρούς, 116 άνθρωποι τραυματίστηκαν, αρκετοί εκ των οποίων σοβαρά
To συμβούλιο της πόλης του έστελνε συνεχώς γραπτές επιστολές
Περιορισμένες επιλογές για στρατιωτική δράση
Eν μέσω πολέμου και αναδιάρθρωσης κρίσιμων υπουργείων
Υπό το σκεπτικό ότι πρόκειται για «κομματικό παιχνίδι»
Ξεκάθαρη απάντηση Νίλσεν στον Τραμπ πριν τις συνομιλίες ΗΠΑ–Δανίας–Γροιλανδίας στον Λευκό Οίκο
Δασμοί 25% σε όποια χώρα συναλλάσσεται με την Τεχεράνη
Πολιτική σύγκρουση στην Ισπανία
Άνοιγμα πηγαδιών και αποστολή φορτίων μετά τη στασιμότητα του εμπάργκο των ΗΠΑ
Η υπόθεση έχει ήδη προκαλέσει έντονες αντιδράσεις
Το κοινό νήμα είναι ότι κάθε γενιά βρίσκει τον δικό της λόγο να κατέβει στον δρόμο
Διεθνής κατακραυγή για τη θανατική ποινή-εξπρές
Έχει ακυρώσει όλες τις συναντήσεις με Ιρανούς αξιωματούχους «μέχρι να σταματήσει η παράλογη δολοφονία διαδηλωτών»
Η ανθεκτικότητα του στηρίζεται σε ένα πολυεπίπεδο πλέγμα ασφαλείας
Οι δασμοί, τα εμπορικά εμπόδια και τα «ευαίσθητα» αγροτικά προϊόντα
Κεντρικό ζήτημα στη σύγκρουση είναι η ανεξαρτησία της
Τι συμβαίνει στον εγκέφαλο μετά από μήνες σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας
Η συσκευή ρωσικής τεχνολογίας εκπέμπει παλμικά ραδιοκύματα, προκαλώντας από πονοκεφάλους μέχρι λιποθυμία
Χωρίς στοιχεία η ανάκριση για τη συντριβή λιβυκού αεροσκάφους στην Άγκυρα, έφυγε από την Τουρκία
Εντυπωσιακή η άνοδος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.