- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Χούθι προς Αμερικανούς φοιτητές που αποβλήθηκαν: Ελάτε στη Σαναά για σπουδές
Εκατοντάδες συλλήψεις στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ
«Δίνουμε αυτή τη μάχη για την Παλαιστίνη με κάθε τρόπο που μπορούμε», δήλωσε αξιωματούχος των Χούθι
Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης, που στηρίζονται από το Ιράν και προκαλούν αναταραχή στην παγκόσμια ναυτιλία για να δείξουν την υποστήριξή τους στους Παλαιστίνιους της Γάζας, ανακοίνωσαν ότι προσφέρουν θέσεις σε φοιτητές που αποβλήθηκαν από αμερικανικά πανεπιστήμια επειδή οργάνωσαν αντιισραηλινές κινητοποιήσεις.
Εκατοντάδες συλλήψεις στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ
Φοιτητές διαδήλωσαν ή έστησαν καταυλισμούς σε δεκάδες πανεπιστημιουπόλεις των ΗΠΑ τις τελευταίες ημέρες, διαμαρτυρόμενοι για τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα που τώρα διανύει τον έβδομο μήνα.
Ζητούν από τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να κάνει περισσότερα για να σταματήσει η αιματοχυσία στη Γάζα και από τις σχολές τους να μην συνεργάζονται με εταιρείες που στηρίζουν την ισραηλινή κυβέρνηση. Πολλές σχολές, όπως το Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης, κάλεσαν την αστυνομία για να καταστείλει τις κινητοποιήσεις.
«Σοβαρολογούμε ότι θα καλωσορίσουμε φοιτητές που έχουν αποκλειστεί από τα αμερικανικά πανεπιστήμια επειδή στηρίζουν τους Παλαιστίνιους», είπε ένας αξιωματούχος από τη Σαναά. «Δίνουμε αυτή τη μάχη για την Παλαιστίνη με κάθε τρόπο που μπορούμε», πρόσθεσε.
«Οι φοιτητές είναι ευπρόσδεκτοι στην Υεμένη»
Το Πανεπιστήμιο της Σαναά εξέδωσε ανακοίνωση επικροτώντας την «ανθρωπιστική» στάση των φοιτητών στις ΗΠΑ και δήλωσε ότι θα μπορούσαν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην Υεμένη.
«Το διοικητικό συμβούλιο καταδικάζει όσα έχουν υποστεί καθηγητές και φοιτητές σε αμερικανικά και ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, την καταστολή της ελευθερίας της έκφρασης», πρόσθεσε, δίνοντας και μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην οποία μπορούν να απευθυνθούν όσοι επιθυμούν να επωφεληθούν από την προσφορά των Χούθι.
Οι ΗΠΑ και η Βρετανία επανέφεραν φέτος τους Χούθι στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων, μετά τις επιθέσεις που εξαπέλυσαν οι αντάρτες σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα.
Η προσφορά των Χούθι προς τους Αμερικανούς φοιτητές προκάλεσε ένα κύμα σαρκασμού από τους απλούς κατοίκους της Υεμένης στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης. Ένας χρήστης ανάρτησε τη φωτογραφία δύο Δυτικών να μασούν φύλλα του ευρέως χρησιμοποιούμενου ναρκωτικού χατ. Στη λεζάντα έγραψε ότι είναι «Αμερικανοί φοιτητές στο πέμπτο έτος τους στο Πανεπιστήμιο της Σαναά».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μία από αυτές έστειλε εκατοντάδες ανθρώπους στο νοσοκομείο
Aπό τον Μοσαντέκ στον Αγιατολάχ
Εντοπίστηκε ύποπτο αντικείμενο κοντά στον Λίβανο
Αβεβαιότητα για τις επόμενες ημέρες
Οι αντιδράσεις, οι απειλές και η συγγνώμη
Η συγκέντρωση της ιρανικής ηγεσίας έπεισε ΗΠΑ και Ισραήλ να προχωρήσουν σε άμεση στρατιωτική δράση
Ταξιδιωτική οδηγία από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Κύπρο - Απομακρύνει προσωπικό
Καταπλέουν γερμανικά και βρετανικά πολεμικά πλοία
Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι το Ναυτικό των ΗΠΑ είναι έτοιμο να συνοδεύσει πετρελαιοφόρα μέσω της κρίσιμης ναυτιλιακής οδού
Η αμφιλεγόμενη διαδοχή και οι πιθανές εσωτερικές αντιδράσεις
Σειρήνες αεροπορικής επιδρομής διέκοψαν ζωντανή μετάδοση του CNN στο Τελ Αβίβ
Τον πυροβόλησε 14 φορές
Διευρύνεται η πολεμική σύγκρουση στη Μέση Ανατολή
Τι αναφέρουν ιρανικά μέσα
Η ανάρτηση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας
Κατέρρευσε πεζογέφυρα στην παραλία El Bocal - Επτά έπεσαν στο νερό και τους βράχους
Το Ιράν απείλησε αυτή την εβδομάδα να επιτεθεί σε όσα σκάφη διέρχονται από την περιοχή
Ισχυρές εκρήξεις και πυκνοί καπνοί προκάλεσαν αναστάτωση στην περιοχή του προξενείου
Η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία έχει ρίξει πάνω από 4.000 βόμβες σε επιθέσεις εναντίον του Ιράν
Το Arctic Metagaz καίγεται ανοικτά της Μάλτας - Σενάρια για ουκρανική επίθεση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.