Κοσμος

Ιταλία: «Στο ψηφοδέλτιο γράψτε μόνο Τζόρτζια» - H Μελόνι ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές

Οι ευρωεκλογές αποτελούν βασική δοκιμασία για τον 18 μηνών συνασπισμό της

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ιταλία: Η Τζόρτζια Μελόνι έπεσε θύμα τηλεφωνικής φάρσας
© EPA / LUISA NHANTUMBO

Ιταλία: H πρωθυπουργός Tζόρτζια Μελόνι ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι ανακοίνωσε την Κυριακή ότι θα είναι υποψήφια στις ευρωεκλογές του Ιουνίου, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την υποστήριξη του κόμματός της «Αδελφοί της Ιταλίας», αν και δεν θα καταλάβει έδρα αν εκλεγεί.

Η ψηφοφορία για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 6-9 Ιουνίου αποτελεί βασική δοκιμασία για τον 18 μηνών συνασπισμό της.

«Θέλουμε να κάνουμε στην Ευρώπη ό,τι κάναμε στην Ιταλία... να δημιουργήσουμε μια πλειοψηφία που θα συγκεντρώνει τις κεντροδεξιές δυνάμεις και θα στέλνει την αριστερά στην αντιπολίτευση», δήλωσε η Μελόνι στους οπαδούς του κόμματος σε ένα συνέδριο στην παραλιακή πόλη Πεσκάρα.

Mελόνι: Ακολουθεί σε γενικές γραμμές φιλοευρωπαϊκή, ορθόδοξη γραμμή 

Η Μελόνι, το κόμμα της οποίας έλκει τις ρίζες του από τη φασιστική ομάδα του Μπενίτο Μουσολίνι, κάλεσε την Ιταλία να εγκαταλείψει τη ζώνη του ευρώ όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση και η εκλογή της το 2022 προκάλεσε ανησυχίες σε ορισμένες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Ωστόσο, έχει ακολουθήσει μια σε γενικές γραμμές φιλοευρωπαϊκή, ορθόδοξη γραμμή στην εξουσία, ιδίως σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, όπως η Ουκρανία και η Μέση Ανατολή.

Το κόμμα της είναι το πιο δημοφιλές στην Ιταλία με 27% υποστήριξη, σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις, μπροστά από το αντιπολιτευόμενο Δημοκρατικό Κόμμα (PD) με περίπου 20% και το αριστερό Κίνημα 5 Αστέρων με 16%.

Η Μελόνι θα είναι το πρώτο όνομα στο ψηφοδέλτιο για τους Αδελφούς της Ιταλίας και στις πέντε εκλογικές περιφέρειες της Ιταλίας για τις ευρωεκλογές, αλλά δεσμεύτηκε ότι δεν θα χρησιμοποιήσει «ούτε ένα λεπτό» από τον χρόνο της ως πρωθυπουργός για να κάνει προεκλογική εκστρατεία.

Η επικεφαλής του PD Έλι Σλέιν ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα είναι επίσης υποψήφια, όπως και ο Αντόνιο Ταγιάνι, επικεφαλής του κεντρώου κόμματος Forza Italia που συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό. Και οι τρεις ελπίζουν να κερδίσουν τις ψήφους των ανθρώπων που ενδιαφέρονται ελάχιστα για την πολιτική, αλλά προσελκύονται από τα ονόματα των αρχηγών των κομμάτων στο ψηφοδέλτιο.

Πηγή: Reuters

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY