Κοσμος

Γκιουλέρ για ΜΟΕ Τουρκίας-Ελλάδας: «Είναι θετικό. Γίνεται με αμοιβαία καλή θέληση»

Τι ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Γκιουλέρ: Τι είπε για τα ΜΟΕ Τουρκίας-Ελλάδας - Τι ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας

Σε ερώτηση σχετικά με τη συνάντηση για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ αντιπροσωπειών της Ελλάδας και της Τουρκίας τη Δευτέρα, στην Αθήνα, ο Τούρκος υπουργός 'Αμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ δήλωσε: «Θα γνωρίζουμε όταν επιστρέψει η αντιπροσωπεία. Αλλά είναι θετικό. Γίνεται με αμοιβαία καλή θέληση». 

Η δήλωση του Γιασάρ Γκιουλέρ έγινε κατά τη δεξίωση που παρετέθη, το βράδυ της Τρίτης, στην τουρκική Εθνοσυνέλευση με αφορμή τον εορτασμό της 104ης επετείου από την ίδρυσή της.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η προσέγγιση Ελλάδας - Τουρκίας έχει απτά αποτελέσματα

Προ ημερών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στην Λέσβο όπου έχει τεθεί σε πιλοτική εφαρμογή από τα τέλη Μαρτίου η χορήγηση βίζας με διαδικασία express για επισκέπτες από την Τουρκία.

Εκεί, μεταξύ άλλων είπε πως «βλέπετε ένα πρόγραμμα το οποίο λειτουργεί και λειτουργεί πολύ αποτελεσματικά, είναι το πρόγραμμα διευκόλυνσης βίζας, το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε Τούρκους επισκέπτες οι οποίοι δεν διαθέτουν βίζα, ουσιαστικά να την αποκτήσουν εντός λίγων λεπτών» και πρόσθεσε πως «το πρόγραμμα αυτό είναι και η έμπρακτη επιβεβαίωση ότι η προσέγγιση Ελλάδας και Τουρκίας έχει απτά πραγματικά αποτελέσματα, πρώτα και πάνω απ' όλα για τους νησιώτες μας, οι οποίοι είναι και οι πρώτοι οι οποίοι θέλουν να ζούμε σε συνθήκες ειρήνης και ασφάλειας με τον γείτονά μας και να έχουμε προφανώς και τα οικονομικά οφέλη από αυτήν την τακτική επικοινωνία, η οποία δρομολογείται τις τελευταίες εβδομάδες και θα ενισχυθεί από δω και στο εξής».