Κοσμος

Η συγγραφέας Sophie Kinsella αποκάλυψε ότι έχει καρκίνο στον εγκέφαλο

H Βρετανίδα έχει γράψει μεταξύ άλλων το «Shopaholic»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Sophie Kinsella: Η συγγραφέα διαγνώστηκε με καρκίνο στον εγκέφαλο

Η Βρετανίδα συγγραφέας Sophie Kinsella λέει ότι λαμβάνει θεραπεία για μια μορφή επιθετικού καρκίνου του εγκεφάλου, γνωστή ως γλοιοβλάστωμα.

Η Kinsella, της οποίας το πραγματικό όνομα είναι Madeleine Sophie Wickham, είναι ευρέως γνωστή για τη σειρά βιβλίων της «Shopaholic» που σημείωσε μπεστ-σέλερ και άλλα έργα, όπως το «Can You Keep a Secret?». Το πιο πρόσφατο μυθιστόρημά της, «The Burnout», κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2023. Τα δύο πρώτα βιβλία της σειράς «Shopaholic» μεταφέρθηκαν στην ταινία του 2009 «Confessions of a Shopaholic», με πρωταγωνίστρια την Isla Fisher.

Η συγγραφέας, 54 ετών, ανέφερε σε ανάρτησή της στο Facebook την Τετάρτη ότι διαγνώστηκε με καρκίνο στα τέλη του 2022, αλλά δεν μοιράστηκε αμέσως τα νέα, καθώς ήθελε να διασφαλίσει ότι τα παιδιά της «θα μπορούσαν να ακούσουν και να επεξεργαστούν τα νέα και να προσαρμοστούν στη νέα  κανονικότητα».

«Σε όλους όσοι πάσχουν από καρκίνο οποιασδήποτε μορφής στέλνω αγάπη και ευχές, καθώς και σε όσους τους υποστηρίζουν», ανέφερε στην ενημέρωση στο Facebook. «Μπορεί να αισθάνεσαι πολύ μόνος και τρομακτικός όταν έχεις μια δύσκολη διάγνωση και η υποστήριξη και η φροντίδα των ανθρώπων γύρω σου σημαίνει περισσότερα από όσα μπορούν να πουν τα λόγια».

Η Kinsella δήλωσε ότι έχει λάβει φροντίδα σε νοσοκομείο του Λονδίνου, είχε υποβληθεί σε επιτυχή χειρουργική επέμβαση, και ότι η ακτινοθεραπεία και η χημειοθεραπεία συνεχίζονται.

Η Kinsella έχει πουλήσει πάνω από 45 εκατομμύρια αντίτυπα των βιβλίων της σε περισσότερες από 60 χώρες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της. Τα έργα της, τα οποία συνήθως έχουν συμπαθητικές ηρωίδες που αντιμετωπίζουν τις σύγχρονες προκλήσεις και προσπαθούν να κάνουν το σωστό, έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 40 γλώσσες.