Κοσμος

Ιράν από ΟΗΕ: «Ολοκληρώθηκε η επίθεσή μας - Έχουμε δικαίωμα στη νόμιμη άμυνα»

Προειδοποιεί τις ΗΠΑ να μην εμπλακούν

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Ιρανική αντιπροσωπεία στον ΟΗΕ: « Έχουμε δικαίωμα στη νόμιμη άμυνα - Ολοκληρώθηκε η επίθεση στο Ισραήλ»

Το δικαίωμα στη νόμιμη άμυνα επικαλείται η ιρανική αντιπροσωπεία στα Ηνωμένα Έθνη προκειμένου να δικαιολογήσει την επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν εναντίον του Ισραήλ, προειδοποιώντας παράλληλα τις ΗΠΑ να μην εμπλακούν σε αυτήν την αντιπαράθεση.

Ιράν: Το ζήτημα μπορεί πλέον να θεωρηθεί λήξαν

«Δυνάμει του Άρθρου 51 του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, η ανάληψη στρατιωτικής δράσης από το Ιράν ήταν απάντηση στην επίθεση του σιωνιστικού καθεστώτος εναντίον των διπλωματικών μας εγκαταστάσεων στη Δαμασκό», αναφέρει η ιρανική αντιπροσωπεία στα Ηνωμένα Έθνη σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα X.

Υποστηρίζοντας ότι το ζήτημα μπορεί πλέον να θεωρηθεί λήξαν, προειδοποιεί: «Ωστόσο, εάν το ισραηλινό καθεστώς κάνει άλλο λάθος, η απάντηση του Ιράν θα είναι πολύ πιο σοβαρή. Αυτή είναι μια αντιπαράθεση μεταξύ του Ιράν και του εγκληματικού ισραηλινού καθεστώτος, από την οποία οι ΗΠΑ πρέπει να μείνουν μακριά!».

Ολόκληρη η δήλωση:

«Διεξήχθη βάσει του άρθρου 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με τη νόμιμη άμυνα. Η στρατιωτική δράση του Ιράν ήταν απάντηση στην επίθεση του σιωνιστικού καθεστώτος κατά των διπλωματικών μας εγκαταστάσεων στη Δαμασκό. Η επιχείρηση μπορεί να θεωρηθεί ότι έχει ολοκληρωθεί. Ωστόσο, εάν το ισραηλινό καθεστώς κάνει άλλο λάθος, η απάντηση του Ιράν θα είναι πολύ πιο αυστηρή. Είναι μια σύγκρουση μεταξύ του Ιράν και του αδίστακτου ισραηλινού καθεστώτος, από το οποίο οι ΗΠΑ πρέπει να μείνουν μακριά».