Κοσμος

Επίθεση στο Σίδνεϊ: 38χρονη μητέρα - ηρωίδα προσπάθησε να σώσει το μωρό της από τις μαχαιριές

Η ίδια πέθανε, ενώ το 9 μηνών βρέφος χειρουργήθηκε λόγω των τραυμάτων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Επίθεση στο Σίδνεϊ: Πώς μια μητέρα έσωσε το μωρό της
Επίθεση στο Σίδνεϊ: Πώς μια μητέρα έσωσε το μωρό της © STEVEN SAPHORE/ EPA

Επίθεση στο Σίδνεϊ: Πώς μια μητέρα έσωσε το μωρό της - Η ίδια πέθανε, ενώ το 9 μηνών βρέφος χειρουργήθηκε 

Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την επίθεση με μαχαίρι που πραγματοποίησε σε βάρος τους ένας 40χρονος το μεσημέρι του Σαββάτου (τοπική ώρα) στο εμπορικό κέντρο Westfield Bondi Junction στο Σίδνεϊ. Ο δράστης έπεσε νεκρός λίγη ώρα αργότερα από αστυνομικά πυρά.

Η αστυνομία και οι νοσοκομειακές υπηρεσίες επιβεβαίωσαν πως τα θύματα είναι πέντε γυναίκες και ένας άντρας, ενώ μεταξύ τους βρίσκεται μια 38χρομη μητέρα, η οποία βρέθηκε - μαζί με το 9 μηνών μωρό της - στον δρόμο του δράστη.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d0iwjotfrayp)

Επίθεση στο Σίδνεϊ: Πώς μια μητέρα έσωσε το μωρό της

Τόσο η συγκεκριμένη γυναίκα όσο και το παιδάκι, μαχαιρώθηκαν από τον 40χρονο, ωστόσο η ίδια κατάφερε να δώσει το βρέφος σε δύο άντρες που έσπευσαν να τη βοηθήσουν. Η 38χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο St Vincent's, οπου λίγη ώρα αργότερα υπέκυψε στα τραύματά της, ενώ το μωρό υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση λόγω των τραυμάτων που έφερε στην κοιλιακή χώρα και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, μαζί με άλλα επτά άτομα.

Ποιο ήταν το κίνητρο της επίθεσης στο Σίδνεϊ

Το κίνητρο της επίθεσης δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη, αλλά ο Κουκ δήλωσε ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί επί του παρόντος η εκδοχή της "τρομοκρατίας".

"Δεν ξέρω ακόμη ποιος είναι. Θα καταλάβετε ότι πρόκειται για μια πολύ περίπλοκη υπόθεση. Οι έρευνες είναι πολύ πρόσφατες και συνεχίζουμε να προσπαθούμε να ταυτοποιήσουμε τον ένοχο", πρόσθεσε .

Ο δράστης φαίνεται να έδρασε μόνος του, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Άντονι Αλμπανέζι.

Η Αυστραλία έχει μια από τις αυστηρότερες νομοθεσίες για την κατοχή όπλων και μαχαιριών. Επιθέσεις όπως η σημερινή είναι εξαιρετικά σπάνιες στη χώρα. Τον Νοέμβριο του 2018 ένα άτομο οπλισμένο με μαχαίρι σκότωσε έναν άνθρωπο και τραυμάτισε άλλους δύο σε δρόμο της Μελβούρνης πριν πέσει νεκρό από τα πυρά της αστυνομίας. Την ευθύνη για το έγκλημα αυτό ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ