Κοσμος

6 οι νεκροί από την επίθεση σε εμπορικό κέντρο στο Σίδνεϊ - Ανάμεσά τους και ο δράστης

7 τραυματισμένοι - Για τραγωδία έκανε λόγο ο Αυστραλός πρωθυπουργός

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
6 οι νεκροί της επίθεσης με μαχαίρι σε εμπορικό κέντρο στο Σίδνεϊ
6 οι νεκροί της επίθεσης με μαχαίρι σε εμπορικό κέντρο στο Σίδνεϊ © STEVEN SAPHORE/ EPA

Σίδνεϊ: 6 νεκροί από την επίθεση σε εμπορικό κέντρο - Για τραγωδία έκανε λόγο ο Αυστραλός πρωθυπουργός

Νεκρός είναι ο ύποπτος για τις πολλαπλές επιθέσεις με μαχαίρι σε εμπορικό κέντρο στο Σίδνεϊ στην Αυστραλία, όπως ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές. Συνολικά οι νεκροί είναι 6, μαζί με τον δράστη ενώ οι τραυματίες είναι έως τώρα 7 σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό των θυμάτων.

Ο άνδρας που κρατούσε το μαχαίρι και επιτέθηκε σκοτώνοντας και τραυματίζοντας πολίτες, εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε από γυναίκα αστυνομικό.

Σίδνεϊ: Eπίθεση με μαχαίρι σε εμπορικό κέντρο
Σίδνεϊ: Eπίθεση με μαχαίρι σε εμπορικό κέντρο © STEVEN SAPHORE/ EPA

Πληροφορίες αναφέρουν πως η αστυνομικός πυροβόλησε τον δράστη, ο οποίος έπεσε νεκρός στο έδαφος. Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρησης της αστυνομίας προκειμένου να ξεκαθαριστεί αν υπάρχει και δεύτερος δράστης, ώστε να εντοπιστεί και να ακινητοποιηθεί.

Ανάμεσα στους τραυματίες είναι ένα βρέφος 9 μηνών και η μητέρα του.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d0itjhdhxujd)

Πώς συνέβη η επίθεση σε εμπορικό κέντρο στο Σίδνεϊ στην Αυστραλία

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι εκατοντάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν σήμερα από ένα εμπορικό κέντρο στο Σίδνεϊ, μετά από υποψίες για επίθεση με μαχαίρι, όπως ανέφερε η ειδησεογραφική σελίδα news.com.au.

Μία αστυνομική επιχείρηση εξελίχθηκε σε ένα πολυσύχναστο από κόσμο εμπορικό κέντρο κοντά στην Ακτή Μπόντι, μετά από τις υποψίες για επίθεση με μαχαίρι το απόγευμα του Σαββάτου (τοπική ώρα), σύμφωνα με την ίδια ειδησεογραφική σελίδα.

Δύο αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο Reuters ότι ακούστηκαν πυροβολισμοί.

Ένας από τους μάρτυρες δήλωσε ότι είδε μία γυναίκα ξαπλωμένη στο έδαφος πριν ο ίδιος, βρει καταφύγιο σε ένα κοσμηματοπωλείο.

Αρκετές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν πλήθη ανθρώπων να εγκαταλείπουν το εμπορικό κέντρο, ενώ περιπολικά της αστυνομίας και οχήματα των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης έφταναν στην περιοχή.

Οι αστυνομικές αρχές παρότρυναν τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή, ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη οι έρευνες για το περιστατικό.

Σίδνεϊ: Το βίντεο με τον δράστη στο έδαφος

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι ένας άνδρας κυνηγούσε και μαχαίρωνε ανθρώπους, προτού εκκενωθεί και αποκλειστεί το συγκρότημα Westfield στα ανατολικά προάστια του Σίδνεϊ. Σύμφωνα με συγκεχυμένες πληροφορίες οι δράστες ήταν δύο. Ο ένας έπεσε νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας ενώ ο άλλος κατάφερε να διαφύγει.

Βίντεο που έχει ανέβει στα social media δείχνει τη στιγμή που γυναίκα αστυνομικός έχει ακινητοποιήσει τον δράστη.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για την επίθεση στο Σίδνεϊ

Σε ανακοίνωσή της, η αστυνομία της NSW επιβεβαίωσε ότι ένας άνδρας πυροβολήθηκε. «Ένα κρίσιμο περιστατικό ξεκίνησε μετά τον πυροβολισμό ενός άνδρα στο Bondi Junction. Λίγο πριν από τις 4 το απόγευμα, κλήθηκαν υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στο Westfield Bondi Junction μετά από αναφορές για μαχαιρώματα πολλών ανθρώπων».

Για το τραγικό περιστατικό ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Άντονι Αλμπανέζε, ο οποίος ανέφερε στο Twitter: «Πρόκειται για τραγωδία. Έχουν αναφερθεί πολλαπλά θύματα και οι πρώτες σκέψεις όλων των Αυστραλών είναι με τους πληγέντες και τους αγαπημένους τους. Οι καρδιές μας συμπονούν τους τραυματίες και προσφέρουμε τις ευχαριστίες μας σε όσους τους φροντίζουν, καθώς και στους γενναίους αστυνομικούς και τους πρώτους ανταποκριτές μας».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ