Κοσμος

Ζελένσκι: Ο Πούτιν αναζητά τρόπους να αποσείσει την ευθύνη του για το μακελειό

«Απολύτως προβλέψιμο ότι παρέμεινε σιωπηλός για 24 ώρες» - Η πρώτη αντίδραση του Ουκρανού προέδρου

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ζελένσκι για επίθεση στη Μόσχα: Ο Πούτιν αναζητά τρόπους να αποσείσει την ευθύνη του για το μακελειό
Ζελένσκι για επίθεση στη Μόσχα: Ο Πούτιν αναζητά τρόπους να αποσείσει την ευθύνη του για το μακελειό © . EPA/UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE

Επίθεση στη Μόσχα: Η πρώτη αντίδραση του Ζελένσκι - «Απολύτως προβλέψιμο ότι παρέμεινε σιωπηλός για 24 ώρες» - Η πρώτη αντίδραση του Ουκρανού προέδρου

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ένα 24ωρο μετά την τρομοκρατική επίθεση στον συναυλιακό χώρο της Μόσχας, δήλωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αναζητά τρόπους να αποσείσει την ευθύνη για το μακελειό στον συναυλιακό χώρο στη Μόσχα, σύμφωνα με τον Guardian.

Είπε ότι ήταν «απολύτως προβλέψιμο» το γεγονός ότι ο Πούτιν παρέμεινε σιωπηλός για 24 ώρες πριν συνδέσει το μακελειό με την Ουκρανία.

Ζελένσκι για επίθεση στη Μόσχα:Προσπαθούν να ρίξουν το φταίξιμο σε άλλον

Πρόσθεσε ότι οι εκατοντάδες χιλιάδες, όπως είπε, «τρομοκράτες» που έστειλε ο Πούτιν για να πολεμήσουν και να σκοτωθούν στον πόλεμο στην Ουκρανία θα ήταν «σίγουρα αρκετοί» για να έχουν σταματήσει τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο εσωτερικό της χώρας.

Αυτό που συνέβη χθες στη Μόσχα είναι προφανές Ο Πούτιν και οι δικοί του προσπαθούν απλώς να ρίξουν το φταίξιμο σε κάποιον άλλο. Πάντα έχουν τις ίδιες μεθόδους.

Αυτός ο δειλός ο Πούτιν, αντί να ασχοληθεί με τους Ρώσους πολίτες του, απευθυνόμενος σε αυτούς, ήταν σιωπηλός για μια μέρα, σκεπτόμενος πώς να το φέρει στην Ουκρανία. Όλα είναι απολύτως προβλέψιμα».

Το διάγγελμα Πούτιν

Τηλεοπτικό διάγγελμα προς τον ρωσικό λαό απηύθυνε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, στον απόηχο της πολύνεκρης επίθεσης σε αίθουσα συναυλιών κοντά στη Μόσχα.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν καταδίκασε μια «βάρβαρη τρομοκρατική επίθεση», ενώ ευχαρίστησε τις υπηρεσίες αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων και τις ειδικές υπηρεσίες για τις προσπάθειές τους και κήρυξε ημέρα εθνικού πένθους την 24η Μαρτίου.

Επιπλέον, εξέφρασε τα βαθιά συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

Πούτιν: Είχε ετοιμαστεί ένα «παράθυρο» υποδοχής στην Ουκρανία

Ο Πούτιν αναφερόμενος στους δράστες, τόνισε πως «κινήθηκαν προς την Ουκρανία, όπου τους είχε ετοιμαστεί ένα "παράθυρο" υποδοχής», προσθέτοντας πως «οι εγκληματίες βγήκαν για να σκοτώσουν εν ψυχρώ, να πυροβολήσουν Ρώσους εξ επαφής, όπως ακριβώς έκαναν κάποτε οι Ναζί. Όλοι οι δράστες, οι οργανωτές και οι εκτελεστές της τρομοκρατικής επίθεσης θα υποστούν δίκαιη τιμωρία».

«Η Ρωσία έχει περάσει τις πιο δύσκολες δοκιμασίες περισσότερες από μία φορές, και έτσι θα γίνει και τώρα» είπε σε άλλο σημείο του διαγγέλματος ο Ρώσος πρόεδρος.

«Οι οργανωτές της τρομοκρατικής επίθεσης ετοίμαζαν μια επιδεικτική εκτέλεση και μια αιματηρή πράξη εκφοβισμού. Η Ρωσική Ομοσπονδία θα εντοπίσει και θα τιμωρήσει όλους όσους προετοίμασαν την τρομοκρατική επίθεση. Μόνον αντίποινα και λήθη περιμένουν τους τρομοκράτες, δεν έχουν μέλλον.

Το κοινό καθήκον των Ρώσων τώρα είναι να είναι μαζί ως ένα, και έτσι θα είναι. Κανείς δεν μπορεί να κλονίσει την ενότητα των Ρώσων πολιτών. Η Ρωσία πάντα γινόταν ακόμα πιο δυνατή στις πιο δύσκολες δοκιμασίες, και έτσι θα είναι και τώρα. Κανείς δεν θα μπορέσει να σπείρει δηλητηριώδεις σπόρους διχόνοιας ή πανικού στη Ρωσία Οι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών εργάζονται για τον εντοπισμό συνεργών τρομοκρατών, είπε ο Πούτιν. Η έρευνα θα κάνει τα πάντα για να διαπιστωθούν όλες οι λεπτομέρειες της τρομοκρατικής επίθεσης», σημείωσε ο Πούτιν.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ