Κοσμος

Κέιτ Μίντλετον: Μνήμες από «annus horribilis» για την βασιλική οικογένεια

H φράση της βασιλίσσας Ελισάβετ που έμεινε στην ιστορία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Kέιτ Μίντλετον: Το «annus horribilis» της βασιλικής οικογένειας
© EPA/NEIL HALL

Kέιτ Μίντλετον: Το «annus horribilis» της βασιλικής οικογένειας - Η φράση της βασιλίσσας Ελισάβετ που έμεινε στην ιστορία

Λίγο προτού η εκλιπούσα βασίλισσα Ελισάβετ εκφωνήσει την ομιλία για τα 40 χρόνια της στο θρόνο, τον Ιούνιο του 1992, παραδέχτηκε στους αξιωματούχους ότι η οικογένειά της περνούσε ένα «annus horribilis».

Το 1992, «annus horribilis»

Η φράση αυτή έμεινε στην ιστορία ως αναγνώριση ότι ακόμη και η Ελισάβετ που σπάνια έδειχνε τα συναισθήματα της, είχε νιώσει τις σωρευτικές συνέπειες μιας σειράς χτυπημάτων. Το 1992 είχαν έρθει οι αποκαλύψεις για την ταραγμένη ιδιωτική ζωή της Νταϊάνα και του Καρόλου, ο χωρισμός του γιου της βασίλισσας, πρίγκιπα Άντριου, και το διαζύγιο της κόρης της βασίλισσας, πριγκίπισσας Άννας- καθώς και η φωτιά στο κάστρο του Ουίνδσορ.

Την ειλικρινή παραδοχή της βασίλισσας ακολούθησε μια ακόμη πιο ταραχώδης περίοδος: πέντε χρόνια αργότερα, η Νταϊάνα πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, ρίχνοντας βαθιά σκιά στη ζωή του πρίγκιπα Γουίλιαμ και του αδελφού του, πρίγκιπα Χάρι.

Αλλεπάλληλα χτυπήματα για το Παλάτι

Τις τελευταίες ημέρες προκλήθηκε σάλος μετά το μοντάζ φωτογραφίας της Κέιτ Μίντλετον με τα παιδιά της, η οποία έβαλε φωτιά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με εξωφρενικές θεωρίες συνωμοσίας μετά από εβδομάδες εικασιών σχετικά με την υγεία της.

Η εισαγωγή της στο νοσοκομείο ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο, την ίδια ημέρα με τη διάγνωση του βασιλιά Καρόλου Γ' με απροσδιόριστη μορφή καρκίνου. Η έλλειψη λεπτομερειών σχετικά με την κατάσταση της υγείας της και η σιωπή της βασιλικής οικογένειας κατά τη διάρκεια των εβδομάδων, τροφοδότησαν την αίσθηση ότι το κοινό δεν είχε ενημερωθεί επαρκώς.

Η διάγνωση της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά με καρκίνο ήρθε λιγότερο από ένα χρόνο μετά την τελετή στο Αβαείο του Ουέστμινστερ, κατά την οποία ο Κάρολος Γ' ενθρονίστηκε, σε ηλικία 74 ετών, από τον αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρι, και με την οποία η οικογένεια μπορεί να ήλπιζε ότι θα εγκαινίαζε μια νέα εποχή σταθερότητας.

Λίγους μήνες νωρίτερα, ο Κάρολος ηγούνταν της κηδείας της μητέρας του, όπου εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες έκαναν ουρά κατά τη διάρκεια της νύχτας και γύρω από το τετράγωνο για να αποτίσουν φόρο τιμής στο φέρετρό της βασίλισσας.

Πηγή: Guardian

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ