- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Συμφωνία των Χούθι με Ρωσία και Κίνα για να διέρχονται με ασφάλεια από την Ερυθρά Θάλασσα
Σε αντάλλαγμα θα υπάρξει υποστήριξη στις θέσεις τους
Χούθι: Συμφωνία με Ρωσία και Κίνα για να διέρχονται με ασφάλεια τα πλοία τους από την Ερυθρά Θάλασσα
Οι Χούθι συμφώνησαν με Κίνα και Ρωσία ότι τα εμπορικά πλοία των δυο χωρών μπορούν να περνούν από την Ερυθρά Θάλασσα και τον κόλπο του Άντεν χωρίς να δέχονται επιθέσεις.
Η Κίνα και η Ρωσία κατέληξαν σε συνεννόηση μετά από συνομιλίες μεταξύ των διπλωματών τους στο Ομάν και του Μοχάμεντ Άμπντελ Σαλάμ, μιας από τις κορυφαίες πολιτικές προσωπικότητες των Χούθι.
Σε αντάλλαγμα, οι δύο χώρες ενδέχεται να παράσχουν πολιτική υποστήριξη στους Χούθι σε όργανα όπως το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.
Δεν είναι απολύτως σαφές πώς θα εκδηλωθεί αυτή η υποστήριξη, αλλά θα μπορούσε να περιλαμβάνει τον αποκλεισμό περισσότερων ψηφισμάτων εναντίον του.
Καθώς οι Χούθι έχουν ήδη επισημάνει ότι δεν θα στοχοποιηθούν τα περιουσιακά στοιχεία του Πεκίνου και της Μόσχας, οι συνομιλίες υπογραμμίζουν την αυξημένη νευρικότητα που κυριαρχεί μεταξύ των παγκόσμιων δυνάμεων για τις επιθέσεις με πυραύλους και drone στην Ερυθρά Θάλασσα από τα μέσα Νοεμβρίου, σύμφωνα με το Bloomberg.
Καθημερινές επιθέσεις από τον Νοέμβριο
Από τον Νοέμβριο, οι αντάρτες έχουν επανειλημμένα βάλει στο στόχαστρο πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα και τα γύρω ύδατα λόγω του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς. Μεταξύ των πλοίων αυτών περιλαμβάνεται τουλάχιστον ένα με φορτίο που προοριζόταν για το Ιράν, τον κύριο υποστηρικτή των Χούθι, και ένα πλοίο βοήθειας που κατευθύνθηκε αργότερα σε έδαφος που ελέγχεται από τους αντάρτες.
Παρά τις αεροπορικές επιδρομές υπό την ηγεσία των ΗΠΑ για περισσότερο από ενάμιση μήνα, οι αντάρτες Χούθι παραμένουν ικανοί να εξαπολύουν σημαντικές επιθέσεις. Σε αυτές περιλαμβάνονται η επίθεση τον περασμένο μήνα σε ένα φορτηγό πλοίο που μετέφερε λίπασμα το οποίο βυθίστηκε το Σάββατο και η κατάρριψη ενός αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους αξίας δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων. Οι Χούθι επιμένουν ότι οι επιθέσεις τους θα συνεχιστούν έως ότου το Ισραήλ σταματήσει τις πολεμικές επιχειρήσεις του στη Λωρίδα της Γάζας, οι οποίες έχουν εξοργίσει τον ευρύτερο αραβικό κόσμο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Το νεογέννητο είναι υγιέστατο, ενώ παρακολουθείται αδιάλειπτα
«Το Netflix έχει ήδη αποκτήσει πολύ μεγάλο μερίδιο αγοράς», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
H πρόσφατη ειρηνευτική συμφωνία του Τραμπ κρέμεται από μια κλωστή
«Είναι μια εποχή βιαιότητας, ατιμωρησίας και αδιαφορίας», δήλωσε εκπρόσωπος του Οργανισμού
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίστηκε στη σκηνή τρεις φορές
Παραμένουν όμηροι άλλοι 165
Στα 3 δισ. δολάρια το κόστος ανοικοδόμησης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.