Κοσμος

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν συνεχάρη τον Πούτιν για την επανεκλογή του

Μηνύματα στήριξης στον Ρώσο πρόεδρο και από Kίνα, Ιράν, Βενεζουέλα, Κούβα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρωσία: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν συγχαίρει τον Βλαντίμιρ Πούτιν για την επανεκλογή του - Ποιοι άλλοι ηγέτες χαιρέτισαν την ανανέωση της θητείας του.
Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν απέστειλε συγχαρητήριο μήνυμα στον Βλαντίμιρ Πούτιν © EPA/Mikhail Metzel/Sputnik/Kremlin Pool

Ρωσία: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν συγχαίρει τον Βλαντίμιρ Πούτιν για την επανεκλογή του - Ποιοι άλλοι ηγέτες χαιρέτισαν την ανανέωση της θητείας του. 

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν απέστειλε σήμερα μήνυμα στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, συγχαίροντάς τον για την επανεκλογή του, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, KCNA.

Ρωσία: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν συγχαίρει τον Βλαντίμιρ Πούτιν για την επανεκλογή του - Ποιοι άλλοι ηγέτες χαιρέτισαν την ανανέωση της θητείας του.
Συγχαίρει τον Πούτιν για την επανεκλογή του ο Κιμ Γιονγκ Ουν © EPA/Vladimir Smirnov/Sputnik/Kremlin Pool

Τον Πούτιν συνεχάρησαν επίσης οι ηγέτες της Kίνας, του Ιράν, της Βενεζουέλας, της Νικαράγουας, της Κούβας και της Βολιβίας.

Ρωσία: Επανεκλογή Πούτιν με ποσοστό ρεκόρ

Ο επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής της Ρωσίας δήλωσε σήμερα ότι συμμετοχή των πολιτών στις προεδρικές εκλογές της χώρας που ολοκληρώθηκαν χθες έφθασε το 77,44%, ποσοστό-ρεκόρ για τη μετασοβιετική εποχή.

Ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία για σχεδόν ένα τέταρτο του αιώνα, έλαβε πάνω από το 87% των ψήφων με το 98% των εκλογικών τμημάτων να έχει ενσωματωθεί, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο την εκλογική επιτροπή. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό που έχει λάβει ποτέ, έπειτα από μια εκλογική διαδικασία στην οποία η αντιπολίτευση είχε τεθεί στο περιθώριο.

Putin claims landslide victory as thousands protest against “rigged election” | BBC News

Το Πεκίνο συγχαίρει τον Βλαντίμιρ Πούτιν

Η Κίνα συνεχάρη σήμερα τον Βλαντίμιρ Πούτιν μετά τη χθεσινή νίκη του στις προεδρικές εκλογές στη Ρωσία, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών «θα συνεχίσουν να προοδεύουν» τα επόμενα χρόνια.

«Η Κίνα εκφράζει τα συγχαρητήριά της», δήλωσε στον Τύπο ο Λιν Τζιάν, εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών, προσθέτοντας: «Είμαστε πεπεισμένοι ότι, υπό τη στρατηγική ηγεσία του προέδρου Σι Τζινπίνγκ και του προέδρου Πούτιν, οι σχέσεις μεταξύ της Κίνας και της Ρωσίας θα συνεχίσουν να προοδεύουν».

Η Τεχεράνη χαιρετίζει την «ισχυρή νίκη» του Πούτιν

Ο Ιρανός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί συνεχάρη σήμερα τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν για την «ισχυρή νίκη» του στις προεδρικές εκλογές

«Ο πρόεδρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν συνεχάρη ειλικρινώς τον Βλαντίμιρ Πούτιν για την ισχυρή νίκη του και την επανεκλογή του στην προεδρία της Ρωσικής Ομοσπονδίας», ανέφερε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Irna.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ