Κοσμος

Πέθανε ο Paul Alexander, ο άνδρας που ζούσε επί 72 χρόνια σε «σιδερένιο πνεύμονα»

Στα 6 του χρόνια προσβλήθηκε από πολιομυελίτιδα που τον άφησε παράλυτο από τον λαιμό και κάτω

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Paul Alexander ζούσε σε σιδερένιο πνεύμονα
Ο Paul Alexander ζούσε σε σιδερένιο πνεύμονα © Youtube / Special Books by Special Kids

Πέθανε ο Paul Alexander - Ζούσε σε σιδερένιο πνεύμονα για 72 χρόνια - Η ιστορία της ζωής του

Ο Paul Alexander - ή αλλιώς Polio Paul - πέθανε σε ηλικία 78 ετών και αφού είχε περάσει 72 χρόνια από τη ζωή του σε «σιδερένιο πνεύμονα». Ο άνδρας προσβλήθηκε από ιογενή ασθένεια, πολιομυελίτιδα, όταν ήταν μόλις 6 ετών και έμεινε παράλυτος από τον λαιμό και κάτω. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο στο Τέξας - και ξύπνησε μέσα στον μεταλλικό κύλινδρο όπου θα περνούσε το υπόλοιπο της ζωής του.

Πέθανε ο Paul Alexander - Ζούσε 72 χρόνια σε σιδερένιο πνεύμονα

Η είδηση έγινε γνωστή από τον Christopher Ulmer στο Go Fund Me: «Ο Paul Alexander, "The Man in the Iron Lung", πέθανε χθες», έγραψε. 

«Αφού επιβίωσε από την πολιομυελίτιδα ως παιδί, έζησε πάνω από 70 χρόνια μέσα σε έναν σιδερένιο πνεύμονα. Σε αυτό το διάστημα ο Paul πήγε στο κολέγιο, έγινε δικηγόρος και συγγραφέας. Η ιστορία του έγινε παγκοσμίως γνωστή, επηρεάζοντας θετικά τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Ο Paul ήταν ένα απίστευτο πρότυπο που δεν θα πάψουμε να θυμόμαστε». Ο  Ulmer είπε ότι συνάντησε και πήρε συνέντευξη από τον Alexander το 2022.

Ο αδερφός Paul. Philip, δήλωσε: «Είμαι ευγνώμων σε όλους εκείνους που πρόσφεραν στον έρανο για τον αδελφό μου. Του επέτρεψαν να ζήσει τα τελευταία χρόνια της ζωής του χωρίς άγχος. Είναι απολύτως απίστευτο να διαβάζεις όλα τα σχόλια και να γνωρίζεις ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι εμπνεύστηκαν από τον Paul. Είμαι πολύ ευγνώμων». 

Η κατάσταση του Paul Alexander επιδεινώθηκε τα τελευταία χρόνια 

Ο Paul Alexander μπορούσε να βγει από τον σιδερένιο πνεύμονά του μερικές ώρες τη μέρα, αφού έμαθε να αναπνέει και χρησιμοποιούσε ένα πλαστικό ραβδί και ένα στυλό συνδεδεμένο σε αυτό για να χτυπήσει ένα πληκτρολόγιο προκειμένου να επικοινωνήσει με τους ανθρώπους. Η κατάστασή του φέρεται να επιδεινώθηκε τα τελευταία χρόνια, εμφανίζοντας μια επίμονη λοίμωξη του αναπνευστικού και πόνο στα πόδια του κάθε φορά που κινούνταν.

Σε μια συνέντευξη στον The Guardian τον Απρίλιο του 2020, ο Paul Alexander μίλησε για τους φόβους του κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού. «Είναι σχεδόν φρικτό για μένα», είχε πει σχετικά με τους παραλληλισμούς μεταξύ της επιδημίας πολιομυελίτιδας στις ΗΠΑ τη δεκαετία του 1950 με την πανδημία του κορωνοϊού. Ο Paul Alexander θυμήθηκε επίσης τις αντιδράσεις των ανθρώπων όταν τον είδαν, λέγοντας: «Δεν μπορείτε να πιστέψετε πόσοι άνθρωποι μπήκαν στο δικηγορικό μου γραφείο και είδαν τον σιδερένιο πνεύμονά μου και είπαν: «Τι είναι αυτό;» και τους έλεγα: «Είναι ένας σιδερένιος πνεύμονας».

Με πληροφορίες από Sky News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ