Κοσμος

Ο Andrew Tate και ο αδελφός του συνελήφθησαν στη Ρουμανία

Κατηγορούνται για σεξουαλικές επιθέσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Andrew Tate
Andrew Tate και Tristan Tate συνελήφθησαν στη Ρουμανία © EPA / Robert Ghement

Andrew Tate και Tristan Tate συνελήφθησαν στη Ρουμανία - Κατηγορούνται για σεξουαλικές επιθέσεις

Ο Andrew Tate συνελήφθη για 24 ώρες στη Ρουμανία με βρετανικό ένταλμα σύλληψης, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος δημοσίων σχέσεών του και το Εφετείο Βουκουρεστίου αναμένεται να αποφασίσει για την έκδοσή του.

Andrew Tate και Tristan Tate συνελήφθησαν στη Ρουμανία 

Ο Tate και ο αδελφός του Tristan συνελήφθησαν αργά το βράδυ της Δευτέρας (11.3) με κατηγορίες για σεξουαλικές επιθέσεις που αφορούν την περίοδο 2012-15, τις οποίες διαψεύδουν «κατηγορηματικά», σύμφωνα με την ομάδα δημοσίων σχέσεών του. Το ένταλμα εκδόθηκε από το Ειρηνοδικείο του Ουεστμίνστερ.

«Οι αδελφοί Andrew και Tristan Tate συνελήφθησαν δια της βίας και κρατήθηκαν για 24 ώρες, τους επιδόθηκε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου. Ανάμεσα στις κατηγορίες, που αφορούν την περίοδο 2012-2015, περιλαμβάνεται και σεξουαλική επίθεση», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος δημοσίων σχέσεων του Tate και προσθέτει: «Το Εφετείο του Βουκουρεστίου αναμένεται σήμερα να λάβει την καθοριστική απόφαση για το αν θα εκτελέσει το ένταλμα».  Το δικαστήριο δεν έχει ακόμη αποφασίσει πότε θα συνέλθει για να αποφασίσει για το ένταλμα και δεν ήταν άμεσα διαθέσιμο για να σχολιάσει.

Γιατί διώκονται Andrew και Tristan Tate

Εναντίον του Tate ασκήθηκε τον Ιούνιο δίωξη στη Ρουμανία όπως και στον αδελφό του και σε δύο Ρουμάνες για διακίνηση ανθρώπων, βιασμό και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με στόχο τη σεξουαλική εκμετάλλευση γυναικών. Οι κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες. Έκτοτε την υπόθεση έχει αναλάβει το Πρωτοδικείο του Βουκουρεστίου που πρέπει να αποφασίσει αν μπορεί να ξεκινήσει η δίκη. Δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση λόγω του φόρτου εργασίας των ρουμανικών δικαστηρίων.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το Δικαστήριο του Βουκουρεστίου πρέπει να αποφασίσει την Παρασκευή αν θα επικυρώσει την κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του Τέιτ που επέβαλαν Ρουμάνοι εισαγγελείς στις αρχές του 2023.

Οι αδελφοί Tate τέθηκαν υπό αστυνομική κράτηση μέχρι να ολοκληρωθεί η ποινική έρευνα από τα τέλη του Δεκεμβρίου 2022 μέχρι τον Απρίλιο για να μην διαφύγουν από τη χώρα ή παραποιήσουν τα αποδεικτικά στοιχεία. Μέχρι τον Αύγουστο έχουν τεθεί σε κατ'οίκον περιορισμό, ενώ βρίσκονται και υπό δικαστικό έλεγχο--ένα πιο ήπιο προληπτικό μέτρο που σημαίνει ότι παρουσιάζονται τακτικά στην αστυνομία, αλλά μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα, όχι όμως και να φύγουν από τη χώρα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ