- CITY GUIDE
- PODCAST
-
24°
Η Airbnb απαγορεύει τις κάμερες ασφαλείας στο εσωτερικό των καταλυμάτων
Οι κρυμμένες κάμερες που βρέρθηκαν και η προστασία της ιδιωτικής ζώής
Airbnb: Απαγορεύει κάμερες ασφαλείας στο εσωτερικό των καταλυμάτων - Πώς οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση
Η Airbnb αποφάσισε να απαγορεύσει τις κάμερες ασφαλείας στο εσωτερικό καταλυμάτων που μισθώνονται στον ιστότοπό της, ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα (11.03) η εταιρεία, δηλώνοντας ότι θέλει να προστατεύσει την ιδιωτική ζωή των πελατών της.
Η επιχείρηση μίσθωσης καταλυμάτων επέτρεπε προηγουμένως τις κάμερες ασφαλείας στους κοινόχρηστους χώρους, όπως οι διάδρομοι ή το σαλόνι, εφόσον ήταν σαφώς ορατές στην καταχώριση του καταλύματος.
Ωστόσο ορισμένοι πελάτες διαμαρτυρήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι βρήκαν κάμερες που ήταν κρυμμένες στο κατάλυμα που είχαν μισθώσει, και ορισμένες σε χώρους όπου πρέπει να γίνεται σεβαστή η ιδιωτική ζωή.
Γιατί αποφασίστηκε η απαγόρευση καμερών ασφαλείας από την Airbnb
«Η ενημέρωση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών της πλατφόρμας να απλοποιήσει την πολιτική της σε σχέση με τις κάμερες ασφαλείας και άλλες συσκευές, και έτσι να προστατεύσει την ιδιωτική ζωή της κοινότητας οικοδεσποτών και ταξιδιωτών», σημειώνει η εταιρεία, που έχει την έδρα της στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνιας, σε μήνυμα στον ιστότοπό της.
Η νέα αυτή πολιτική, όπως και η ενίσχυση των κανόνων για τις εξωτερικές κάμερες ασφαλείας, θα τεθούν σε ισχύ στις 30 Απριλίου, σύμφωνα με την επιχείρηση.
«Ο στόχος μας με αυτούς τους νέους κανόνες είναι να προσφέρουμε στην κοινότητα μεγαλύτερη σαφήνεια όσον αφορά το τι μπορεί να περιμένει στην Airbnb», σημειώνει η Τζούνιπερ Ντάουνς, υπεύθυνη κοινότητας και συμπράξεων, σε δήλωσή της η οποία αναφέρεται στο μήνυμα.
Οι κάμερες στα κουδούνια και οι συσκευές ανίχνευσης ήχου-θορύβου θα εξακολουθήσουν να επιτρέπονται από την Airbnb για την προστασία των καταλυμάτων, σύμφωνα με την επιχείρηση.
Όσον αφορά τις εξωτερικές κάμερες, θα είναι υποχρεωτικό να γνωστοποιείται η παρουσία τους και το μέρος στο οποίο είναι τοποθετημένες πριν από οποιαδήποτε επιβεβαίωση κράτησης και δεν θα επιτρέπονται σε ορισμένους χώρους, όπως τα κλειστά εξωτερικά ντους ή οι σάουνες, πρόσθεσε η επιχείρηση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η συμφωνία οριστικοποιήθηκε στη μεταξύ τους συνάντηση στη Νέα Υόρκη
Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ζητά να παρέμβει στη δικαστική προσφυγή κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Συγκινημένη η κόρη του Μαρίνα στην τελετή
Η κυβέρνηση Μελόνι εγκρίνει νέα μέτρα για την ένταξη και την ασφάλεια στα σχολεία
Εντείνονται οι διπλωματικές προσπάθειες για άρση του αδιεξόδου στη Μέση Ανατολή
Η ελευθερία, η ισότητα των φύλων και η αυτονομία του ανθρώπου απέναντι στη θεοκρατική εξουσία
Η δύσκολη μετάβαση στο Γυμνάσιο
«Γύρνα πίσω στο Μαρόκο», του φώναζαν
Η ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου
Ενώ τα δίδυμα ΗΠΑ vs Κίνα και ΗΠΑ vs Ιράν καλύπτουν τις φωτιές στη χειμαζόμενη Ουκρανία, ο πόλεμος φέρνει μεγάλη ακρίβεια
Πινγκ Πινγκ και Φου Σουάνγκ είναι οι νέοι «πρεσβευτές» της Κίνας
Σφοδρή επίθεση στην Τουρκία και το Κατάρ
Ο ανιψιός της απολύθηκε απομακρύνθηκε από την θέση του επικεφαλής ασφάλειας των ακινήτων της
Οι εισαγγελικές αρχές κατηγορούν τοπικούς αξιωματούχους για αμέλεια
Η 87χρονη ζούσε στο σπίτι επί 71 χρόνια - Χαμός σε όλη τη χώρα
Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει διευκρινιστεί αν αυτό ισχύει και για το Politico
Ξαφνική επίθεση φιλίας προς τη χώρα μας εξαπέλυσε ο τούρκος πρόεδρος
Στο επίκεντρο η ψυχική υγεία των πληρωμάτων
Η TikToker χαρακτήρισε το μνημείο «μηχανή παραγωγής χρημάτων»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.