Κοσμος

Θεσσαλονίκη: Τέλος τα AirBnb δίπλα σε επαγγελματικούς χώρους

Με δικαστική απόφαση του Εφετείου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θεσσαλονίκη: Τέλος τα AirBnb δίπλα σε επαγγελματικούς χώρους
Η χρήση των AirBnb δίπλα σε επαγγελματικούς χώρους απαγορεύτηκε από το Εφετείο Θεσσαλονίκης © EUROKINISSI / ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

«Μπλόκο» στη μετατροπή επαγγελματικών χώρων σε AirBnb με δικαστική απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης

Η λειτουργία Airbnb δίπλα σε επαγγελματικούς χώρους έχει προκαλέσει πολλές φορές έντονες αντιδράσεις και έτσι το Εφετείο Θεσσαλονίκης έλυσε το πρόβλημα με δικαστική απόφαση, μετά την προσφυγή ιδιοκτητών επαγγελματικών χώρων, που είδαν την οικοδομή τους να μετατρέπεται  σε διαμερίσματα βραχυχρόνιας μίσθωσης.

AirBnb: Παρεμποδίζουν τη λειτουργία επαγγελματικών χώρων

Η δικαστική απόφαση ξεκαθαρίζοντας τη λειτουργία των χώρων βραχυχρόνιας μίσθωσης ουσιαστικά χαρακτηρίζει τα Airbnb ξενοδοχειακούς χώρους και τουριστικά καταλύματα και έτσι απαγορεύει τη λειτουργία τους σε οικοδομές με επαγγελματικούς χώρους.

Η Απόφαση του Εφετείου αναφέρει πως «Η χρήση των ακινήτων με βραχυχρόνιες μισθώσεις, δηλαδή ως “δωμάτια ξενοδοχείου” αποδείχτηκε ότι βλάπτει τα δικαιώματα των συνιδιοκτητών. Η πρόκληση θορύβων και ήχων από τους χρήστες των ακινήτων έχουν ως αποτέλεσμα οι προσφεύγοντες να παρεμποδίζονται κατά την άσκηση του επαγγέλματός τους».

Στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης η μεγάλη αύξηση των διαμερισμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης έχει προκαλέσει συζητήσεις ακόμη και για την αλλοίωση της φυσιογνωμίας στο κέντρο της πόλης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ