- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Όρμπαν: Ούτε ένα σεντ στην Ουκρανία αν εκλεγεί ο Τραμπ και έτσι τελειώνει ο πόλεμος
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός βρέθηκε στην Φλόριντα για να συναντήσει τον Τραμπ
Oυκρανία: Ο Όρμπαν «μαρτύρησε» το σχέδιο του Τραμπ για να τελειώσει ο πόλεμος
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δεν θα προσφέρει χρήματα στην Ουκρανία για να αντιμετωπίσει την εισβολή της Ρωσίας, αν κερδίσει στις προεδρικές εκλογές τον Νοέμβριο, κάτι που θα επιταχύνει το τέλος του πολέμου, δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν μετά τη συνάντηση που είχε μαζί του.
Ο εθνικιστής Ορμπάν, ένθερμος υποστηρικτής της επιστροφής του Τραμπ στον Λευκό Οίκο, συναντήθηκε μαζί του στη Φλόριντα την Παρασκευή.
«Δεν θα δώσει ούτε ένα σεντ στον ουκρανορωσικό πόλεμο και κατά συνέπεια αυτός θα τελειώσει», δήλωσε ο Ορμπάν μιλώντας στην ουγγρική κρατική τηλεόραση αργά χθες Κυριακή.
«Καθώς είναι ξεκάθαρο ότι η Ουκρανία δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια της μόνη της», «αν οι Αμερικανοί δεν δώσουν χρήματα και όπλα, αλλά ούτε και οι Ευρωπαίοι, τότε αυτός ο πόλεμος θα τελειώσει», εκτίμησε ο ίδιος.
«Και αν οι Αμερικανοί δεν δώσουν χρήματα και οι Ευρωπαίοι δεν είναι σε θέση να χρηματοδοτήσουν αυτόν τον πόλεμο μόνοι τους, και τότε θα τελειώσει», πρόσθεσε.
Όρμπαν: Σταθερά αντίθετος στην βοήθεια της Ουκρανίας
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός έχει αρνηθεί να στείλει όπλα στο Κίεβο και έχει διατηρήσει στενές σχέσεις με τη Μόσχα ακόμη και μετά την εισβολή της στην Ουκρανία το 2022. Η τελευταία φορά που συναντήθηκε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ήταν τον Οκτώβριο στην Κίνα, παρά τις προσπάθειες της ΕΕ να απομονώσει τη Μόσχα.
Ο Ορμπάν δήλωσε ότι το πώς θα τερματιστεί ο πόλεμος με ειρηνευτικές συνομιλίες έπειτα από εκεχειρία και πώς θα δημιουργηθεί μια ασφαλής και σταθερή Ευρώπη είναι «ένα άλλο ζήτημα». Πρώτα όμως πρέπει να επιτευχθεί ειρήνευση και «ο Τραμπ έχει τα μέσα για να το πετύχει», εκτίμησε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.
Σε ανακοίνωσή της σχετικά με τη συνάντηση που είχε ο Τραμπ με τον Ορμπάν η προεκλογική ομάδα του πρώην προέδρου των ΗΠΑ δεν αναφέρθηκε στο θέμα της Ουκρανίας. Περιορίστηκε να επισημάνει ότι οι δύο άνδρες συζήτησαν για θέματα που αφορούν τις χώρες τους, όπως η ασφάλεια στα σύνορα.
«Έχουμε ενημερωθεί σχετικά, αλλά δεν έχουμε να πούμε κάτι καθώς δεν έχουν παρουσιαστεί λεπτομέρειες και δεν είναι ξεκάθαρο τι είδους σχέδιο ενδέχεται να είναι», σχολίασε από την πλευρά του ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σήμερα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν έχω την παραμικρή ανησυχία για αυτό», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Μακρόν για την κρίση στη Μέση Ανατολή
«Το πρόβλημά μας είναι οι πυρηνικές φιλοδοξίες της Τεχεράνης», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ
Προειδοποιήσεις για αυξημένη απειλή επιθέσεων, κυβερνοεπιθέσεων και ριζοσπαστικοποίησης
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν σκοτώθηκε το προηγούμενο Σάββατο μετά από βομβαρδισμό
Η κυβέρνηση καταθέτει νομοσχέδιο – Στα τέλη Σεπτεμβρίου πιθανό το δημοψήφισμα για τις συνομιλίες με ΕΕ
Το υψηλό κόστος των Patriot οδηγεί ΗΠΑ και χώρες του Κόλπου σε ουκρανικά anti-drones χαμηλού κόστους
Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου προαναγγέλλει «και άλλες εκπλήξεις» για την Τεχεράνη
Ο Τραμπ επιτίθεται στον Χέρτζογκ και ζητά άμεση χάρη στον Νετανιάχου - Το Ισραήλ επικαλείται το κράτος δικαίου
Στη θέση της ο γερουσιαστής Μαρκγουέιν Μάλιν από την Οκλαχόμα
Απομακρύνθηκε βίαια από φρουρούς ενώ φώναζε συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης σε ακρόαση της Γερουσίας
Η κρατική τηλεόραση δεν έδωσε καμία άλλη διευκρίνιση
«Να μπει τέλος στις επιχειρήσεις της Χεζμπολάχ στο Ισραήλ», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος
«Ευπρόσδεκτη κάθε βοήθεια», δηλώνει ο Ντόναλντ Τραμπ
«Δεν σκοπεύουμε να κλείσουμε προς το παρόν τα Στενά του Ορμούζ», διαβεβαιώνει ο Ιρανός ΥΠΕΞ
Βαλλιστικός πύραυλος έπληξε εγκατάσταση στο Μααμίρ με περιορισμένες ζημιές, χωρίς ανθρώπινες απώλειες
«Ο γιος του Χαμενεΐ είναι απαράδεκτος», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
«Πολύ σύντομα η Νταχίγια θα μοιάζει με το Χαν Γιουνές» έγραψε ο Μπεζαλέλ Σμότριτς
Υπόσχεση για αμερικανική στήριξη σε πιθανή εξέγερση
«Φρικτή και επικίνδυνη ιδέα», απαντούν οι Ρεπουμπλικανοί
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.