- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Όρμπαν: Ούτε ένα σεντ στην Ουκρανία αν εκλεγεί ο Τραμπ και έτσι τελειώνει ο πόλεμος
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός βρέθηκε στην Φλόριντα για να συναντήσει τον Τραμπ
Oυκρανία: Ο Όρμπαν «μαρτύρησε» το σχέδιο του Τραμπ για να τελειώσει ο πόλεμος
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δεν θα προσφέρει χρήματα στην Ουκρανία για να αντιμετωπίσει την εισβολή της Ρωσίας, αν κερδίσει στις προεδρικές εκλογές τον Νοέμβριο, κάτι που θα επιταχύνει το τέλος του πολέμου, δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν μετά τη συνάντηση που είχε μαζί του.
Ο εθνικιστής Ορμπάν, ένθερμος υποστηρικτής της επιστροφής του Τραμπ στον Λευκό Οίκο, συναντήθηκε μαζί του στη Φλόριντα την Παρασκευή.
«Δεν θα δώσει ούτε ένα σεντ στον ουκρανορωσικό πόλεμο και κατά συνέπεια αυτός θα τελειώσει», δήλωσε ο Ορμπάν μιλώντας στην ουγγρική κρατική τηλεόραση αργά χθες Κυριακή.
«Καθώς είναι ξεκάθαρο ότι η Ουκρανία δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια της μόνη της», «αν οι Αμερικανοί δεν δώσουν χρήματα και όπλα, αλλά ούτε και οι Ευρωπαίοι, τότε αυτός ο πόλεμος θα τελειώσει», εκτίμησε ο ίδιος.
«Και αν οι Αμερικανοί δεν δώσουν χρήματα και οι Ευρωπαίοι δεν είναι σε θέση να χρηματοδοτήσουν αυτόν τον πόλεμο μόνοι τους, και τότε θα τελειώσει», πρόσθεσε.
Όρμπαν: Σταθερά αντίθετος στην βοήθεια της Ουκρανίας
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός έχει αρνηθεί να στείλει όπλα στο Κίεβο και έχει διατηρήσει στενές σχέσεις με τη Μόσχα ακόμη και μετά την εισβολή της στην Ουκρανία το 2022. Η τελευταία φορά που συναντήθηκε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ήταν τον Οκτώβριο στην Κίνα, παρά τις προσπάθειες της ΕΕ να απομονώσει τη Μόσχα.
Ο Ορμπάν δήλωσε ότι το πώς θα τερματιστεί ο πόλεμος με ειρηνευτικές συνομιλίες έπειτα από εκεχειρία και πώς θα δημιουργηθεί μια ασφαλής και σταθερή Ευρώπη είναι «ένα άλλο ζήτημα». Πρώτα όμως πρέπει να επιτευχθεί ειρήνευση και «ο Τραμπ έχει τα μέσα για να το πετύχει», εκτίμησε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.
Σε ανακοίνωσή της σχετικά με τη συνάντηση που είχε ο Τραμπ με τον Ορμπάν η προεκλογική ομάδα του πρώην προέδρου των ΗΠΑ δεν αναφέρθηκε στο θέμα της Ουκρανίας. Περιορίστηκε να επισημάνει ότι οι δύο άνδρες συζήτησαν για θέματα που αφορούν τις χώρες τους, όπως η ασφάλεια στα σύνορα.
«Έχουμε ενημερωθεί σχετικά, αλλά δεν έχουμε να πούμε κάτι καθώς δεν έχουν παρουσιαστεί λεπτομέρειες και δεν είναι ξεκάθαρο τι είδους σχέδιο ενδέχεται να είναι», σχολίασε από την πλευρά του ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σήμερα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απόφαση σταθμός Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου
Για «υβριδική επίθεση» κάνει λόγο η φον ντερ Λάιεν
«Οι γιατροί δεν μας λένε αν θα τα καταφέρει» λέει ο αδελφός της
Αναμένονται ισχυροί μετασεισμοί τις επόμενες μέρες
Τι απαντά η πλευρά Μπλερ στο δημοσίευμα
«Δεν θέλουμε η Ευρώπη να αλλάξει», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Οι ακτιβίστριες είχαν διαδηλώσει έξω από το θέατρο του ηθοποιού Αρί Αμπιτάν, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για βιασμό
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.