Κοσμος

Στον flat white καφέ είναι αφιερωμένο το σημερινό Google Doodle

Το ρόφημα με τη δυνατή γεύση και την ασαφή προέλευση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Google Doodle: Αφιερωμένο στον flat white καφέ
Google Doodle: Αφιερωμένο στον flat white καφέ © Lala Azizli/ Unsplash+

Google Doodle: Αφιερωμένο στον flat white καφέ - Το ρόφημα με τη δυνατή γεύση και την ασαφή προέλευση

Στον «flat white» είναι αφιερωμένο το Google Doodle της σημερινής ημέρας ( 11 Μαρτίου). Πρόκειται για ένα ρόφημα με βάση τον εσπρέσο που η προέλευσή του είναι πηγή συζητήσεων εδώ και χρόνια, καθώς θεωρείται ότι προέρχεται είτε από την Αυστραλία ή τη Νέα Ζηλανδία. Την ημέρα αυτή της 11ης Μαρτίου το 2011 το flat white συμπεριλήφθηκε επίσημα στο Αγγλικό Λεξικό της Οξφόρδης.

Flat white καφέ: Το ρόφημα που γιορτάζει το doodle της google
Flat white καφέ: Το ρόφημα που γιορτάζει το doodle της google © Brooke Cagle/ Unsplash+

Η προέλευση του flat white καφέ

Η προέλευση του flat white είναι πηγή συζητήσεων. Τόσο η Αυστραλία όσο και η Νέα Ζηλανδία ισχυρίζονται ότι εφηύραν τον flat white στη δεκαετία του 1980. Η απάντηση είναι ακόμα ασαφής και είναι πιθανό ότι ο flat white να προήλθε και από τις δύο αυτές χώρες.

Τι είναι ο flat white

Υπάρχουν πολλά πράγματα που επηρεάζουν τη δημιουργία του καφέ flat white. Ποια χαρακτηριστικά κάνουν έναν καφέ flat white εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πού παίρνεις τον καφέ σας και από τον barista, ο οποίος μπορεί να διαχειριστεί το γάλα με διαφορετικούς τρόπους: με αφρό ή πιο ηχτή φή, ζεστό ή χλιαρό. Μερικοί παραμένουν πιστοί σε μια πιο παραδοσιακή προσέγγιση, διατηρώντας μια σταθερή αναλογία γάλακτος και καφέ.

How to make a Flat White | Basic Coffee Skills

Flat white vs latte – Ποια είναι η διαφορά;

Ενώ ένας καφές flat white και ένας latte είναι δύο ροφήματα με βάση τον espresso, στην πραγματικότητα έχουν αρκετές διαφορές. Η σημαντικότερη διαφορά είναι το μέγεθος. Το ιδανικό μέγεθος σερβιρίσματος για έναν flat white είναι ένα φλιτζάνι σε σχήμα τουλίπας 160-165 ml — πολύ μικρότερο από το φλιτζάνι που χρησιμοποιείται συνήθως για latte και cappuccino.

Αυτό επηρεάζει την αναλογία καφέ και γάλακτος, η οποία φυσικά επηρεάζει τη γεύση. Καθώς ο flat white είναι ένα πιο μικρό ρόφημα, η αναλογία καφέ προς γάλα είναι πολύ μεγαλύτερη από ό,τι σε έναν latte. Ο espresso σε έναν καφέ flat white έχει πιο δυνατή γεύση από ό,τι σε έναν latte, παρόλο που χρησιμοποιείται η ίδια ποσότητα καφέ. Απλώς, στον latte ο espresso αραιώνεται περισσότερο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ