Κοσμος

Πέθανε ο δημιουργός της σειράς μάνγκα «Dragon Ball», Akira Toriyama

Η είδηση σκόρπισε τη θλίψη στους θαυμαστές της σειράς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πέθανε ο δημιουργός της σειράς μάνγκα «Dragon Ball», Akira Toriyama
Πέθανε ο δημιουργός της σειράς μάνγκα «Dragon Ball», Akira Toriyama © (Photo by Paco Freire/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

Dragon Ball: Πέθανε ο δημιουργός Akira Toriyama - Η είδηση σκόρπισε τη θλίψη στους θαυμαστές της σειράς

Ο Akira Toriyama, o Ιάπωνας καλλιτέχνης μάνγκα που δημιούργησε τη σειρά «Dragon Ball» πέθανε σε ηλικία 68 ετών.


H σειρά μάνγκα «Dragon Ball» είναι εξαιρετικά δημοφιλές σε όλο τον κόσμο και η σειρά κόμικς έχει επίσης δημιουργήσει εκδοχές κινουμένων σχεδίων και ταινιών.

Οι θαυμαστές έχουν αποτίσει φόρο τιμής στον Toriyama για τη δημιουργία χαρακτήρων που έχουν γίνει μέρος της παιδικής τους ηλικίας.

Η σειρά κόμικς Dragon Ball έκανε το ντεμπούτο της το 1984. Ακολουθεί ένα αγόρι ονόματι Son Goku στην προσπάθειά του να συλλέξει μαγικές μπάλες δράκου για να υπερασπιστεί τη Γη από εξωγήινα ανθρωποειδή που ονομάζονται Saiyans.

Ο Toriyama πέθανε την 1η Μαρτίου σύμφωνα με το AFP

Πέθανε την 1η Μαρτίου και μόνο η οικογένειά του και πολύ λίγοι φίλοι παρακολούθησαν την κηδεία του, σύμφωνα με δήλωση της ιστοσελίδας Dragon Ball.


H είδηση αυτ΄ή σκόρπισε τη θλίψη στους θαυμαστές της σειράς που εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Σε ευχαριστώ που δημιούργησες ένα μάνγκα που αντιπροσωπεύει τα νιάτα μου. Αναπαύσου εν ειρήνη, σε ευχαριστώ για τη σκληρή δουλειά σου», έγραφε μια ανάρτηση στο X.

Ο Toriyama γεννήθηκε στη Ναγκόγια της Ιαπωνίας το 1955. Ξεκίνησε να ζωγραφίζει στην παιδική του ηλικία. Τελικά, αποφάσισε να εγκαταλείψει την τριτοβάθμια εκπαίδευση και, μετά το λύκειο, άρχισε να εργάζεται σε μια διαφημιστική εταιρεία όπου σχεδίαζε αφίσες.

Η πρώτη του επαφή με τη βιομηχανία manga ήρθε σε ηλικία 23 ετών, όταν συμμετείχε με ένα έργο του σε διαγωνισμό που διεξήγαγε ένα εβδομαδιαίο περιοδικό Μάνγκα.

Με πληροφορίες από BBC

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ