Κοσμος

Μπάιντεν και Τραμπ στρέφονται στην Χέιλι μετά το τέλος της καμπάνιας της

Tα μηνύματα τους αμέσως μετά τις ανακοίνωσης της πρώην κυβερνήτη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Τζο Μπάιντεν στο δεύτερο debate για την προεδρία των ΗΠΑ
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Τζο Μπάιντεν στο δεύτερο debate για την προεδρία των ΗΠΑ © EPA/SHAWN THEW

Χέιλι: Μπάιντεν και Τραμπ της απευθύνονται στους ψηφοφόρους μετά το τέλος της καμπάνιας της 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν απηύθυνε έκκληση στους ψηφοφόρους της Νίκι Χέιλι να τον στηρίξουν στις εκλογές του Νοεμβρίου, την ίδια ώρα που για τους οπαδούς της πρώην κυβερνήτη της Νότιας Καρολίνας διαγκωνίζεται και ο Ντόναλντ Τραμπ.

Mπάιντεν: Τον Τραμπ ακολουθεί το χάος

Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι η Χέιλι, η πρώην κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας, ήταν πρόθυμη να πει την αλήθεια για τον Τραμπ, συμπεριλαμβανομένου «του χάους που τον ακολουθεί πάντα» και «της ανικανότητάς του να διακρίνει το σωστό από το λάθος». «Ο Ντόναλντ Τραμπ κατέστησε σαφές ότι δεν θέλει υποστηρικτές της Νίκι Χέιλι. Θέλω να είμαι σαφής: Υπάρχει θέση γι' αυτούς στην εκστρατεία μου», ανέφερε ο Μπάιντεν σε δήλωσή του.

«Ξέρω ότι υπάρχουν πολλά στα οποία δεν θα συμφωνήσουμε. Αλλά στα θεμελιώδη ζητήματα της διατήρησης της αμερικανικής δημοκρατίας, της υπεράσπισης του κράτους δικαίου, της αντιμετώπισης ο ένας του άλλου με αξιοπρέπεια και σεβασμό, της διατήρησης του ΝΑΤΟ και της αντιμετώπισης των αντιπάλων της Αμερικής, ελπίζω και πιστεύω ότι μπορούμε να βρούμε κοινό έδαφος».

«Ήρθε η ώρα να διακόψω την εκστρατεία μου… Δεν μετανιώνω για τίποτα», είπε η πρώην πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη. «Εναπόκειται πλέον στον Ντόναλντ Τραμπ να κερδίσει τις ψήφους εκείνων στο κόμμα μας – και εκτός αυτού – που δεν τον υποστήριξαν. Και ελπίζω να το κάνει», είπε απευθυνόμενη σε υποστηρικτές της στο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας. Η Νίκι Χέιλι διετέλεσε κυβερνήτρια της συγκεκριμένης πολιτείας από το 2011 έως το 2017.

Η Χέιλι, της οποίας οι ψηφοφόροι ήταν συνήθως μετριοπαθείς Ρεπουμπλικάνοι και ανεξάρτητοι, έκανε την ανακοίνωση, μια ημέρα μετά τη Σούπερ Τρίτη όποτε και ο Τραμπ την κέρδισε κατά κράτος σε 14 από τις 15 πολιτείες των Ρεπουμπλικανών. Η αποχώρησή της εξασφαλίζει ότι ο Τραμπ θα είναι ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος σε μια ρεβάνς με τον Μπάιντεν.

Tραμπ: Ελάτε σε έμενα

Ενώ η Χέιλι μιλούσε, ο Τραμπ ανέφερε σε μήνυμα του: «θα ήθελα επιπλέον να καλέσω όλους τους υποστηρικτές της Χέιλι να συμμετάσχουν στο μεγαλύτερο κίνημα στην ιστορία του έθνους μας». Παράλληλα ο πρώην πρόεδρος ισχυρίστηκε ψευδώς σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για τη συγκέντρωση χρημάτων ότι η Νίκι Χέιλι υποστήριξε την υποψηφιότητά του.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας της σήμερα το πρωί, στην οποία ανακοίνωσε την απόφασή της να αποσυρθεί από την κούρσα, η Χέιλι αρνήθηκε να υποστηρίξει αμέσως τον πρώην πρόεδρο, όπως έκαναν σχεδόν όλοι οι άλλοι Ρεπουμπλικάνοι αντίπαλοί του. Αντ' αυτού, προκάλεσε τον Τραμπ να κερδίσει τους ψηφοφόρους της, κάνοντας λόγο για την «ώρα της επιλογής» του.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ